Hazırlama Süresi : 40 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
Kaç Kişilik : 4
YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Et Kavurma Tarifi. Et kavurma, çoğumuza kurban bayramını çağrıştırır. Ailesi kurban kesenler bilir, kurban kesildikten hemen sonra, evde kavurma yapılır. Kurban neredeyse tüm kültürde görülen bir ritüel. Antik çağlarda kurbanlar, tanrıları memnun etme veya doğa olaylarını değiştirme amacıyla verilirmiş. Aslında ilk başta kavurmanın amacı, kesilen eti hemen yemek değil, eti uzun süre saklamakmış. Et, önce kuşbaşı kesilir, haşlanır ve süzülür, ayrı bir tencerede et yağlarının eritilir, bolca tuz ile haşlanan etler kavrulup, küplerde saklanır. Saklanan etler etli yemeklerde ve pidelerde kullanılır. Günümüzde et kavurma, saklanmak için değil, hemen pişirilip yenmek için yapılan, çok lezzetli, kolay ve sade bir yemektir. Şimdi tarifimize geçelim! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Bu nefis Et Kavurma Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020