En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Korean Fried Chicken

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Korean Fried Chicken
Korean Fried Chicken

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Korean Fried Chicken tam size göre. Kore kızarmış tavuğu, dünya genelinde popüler olan ve kendine özgü lezzetiyle tanınan bir yemektir. Kore kızarmış tavuğu, genellikle iki kez kızartılan ve bu sayede dışı son derece çıtır, içi ise yumuşak ve sulu olan bir tavuk yemeğidir. Bu yöntem, tavuğun yağını azaltarak daha hafif ve çıtır bir doku elde edilmesini sağlar. Kore kızarmış tavuğu, genellikle tatlı, baharatlı ve yapışkan soslarla servis edilir. Kore kızarmış tavuğu, hem lezzeti hem de çıtır dokusuyla dünya genelinde büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Farklı sos seçenekleri ve iki kez kızartma yöntemiyle, bu yemek, klasik kızarmış tavuktan farklı ve unutulmaz bir deneyim sunar.

Korean Fried Chicken Malzemeleri

    Ana Malzemeler:

    • 400 gram (g) tavuk göğsü, (iri küp kesilmiş)
    • 1 çay kaşığı tuz, (4g)
    • 1 adet Knorr Yemek Kiti Korean Fried Chicken
    • 3 su bardağı ayçiçek yağı

    Sunum İçin:

    • 4 dal ince kıyılmış taze soğan
    • 1 yemek kaşığı Knorr Susam, (kavrulmuş)

    Korean Fried Chicken Nasıl Yapılır?

    1. Kitin içinden çıkan pirinçleri soğuk akar suda nişastası çıkana dek, pirinçleri kırmamaya özen göstererek yıkayın.
    2. İyice süzüp, kenara alın.
    3. Pirinçleri küçük bir tencereye alıp, 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ile orta ateşte suyunu çekene dek kapağı kapalı olarak yaklaşık 10′ pişirin.
    4. Pişince altını kapatıp, kenara dinlenmeye alın.
    5. Farklı bir tencerede 1 su bardağı soğuk su ile Knorr Kore Usülü sosu kıvam alıncaya dek sürekli karıştırarak pişirin.
    6. Kıvam alınca ocaktan alıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
    7. Knorr çıtır tavuk harcını yarım su bardağından 1 parmak az su ile bir kabın içerisinde çırpma teli ile çırpın.
    8. Derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın.
    9. Çıtır tavuk kaplamasını geniş bir tabağa yayın.
    10. Tavukları önce hazırlanan sıvı harç ile kaplayıp, sonra çıtır tavuk kaplaması ile kaplayın.
    11. 4 partide renk alana dek yaklaşık 5’er dakika kızartın.
    12. Kızaran tavukları oda sıcaklığında dinlenen sos ile kaplayın.
    13. Soslanan tavukları yanında basmati pilavı ve üzerine taze soğan ve kavrulmuş susam ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Korean Fried Chicken tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020