En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mangalda Burger Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mangalda Burger Tarifi
Mangalda Burger Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Mangalda Burger Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. : Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetiMangalda burger, az malzemeyle hazırlanan ama kokusuyla herkesi mangal başında sıraya sokacak bir lezzet. Izgarada da pişirebileceğiniz bu burgerlerde etin baştan çıkarıcı tadı, soslara nazaran daha ön planda. Mangalda mı barbeküde mi?Mangalda hamburger ve barbekü soslu burger arasında çok ciddi bir fark bulunmuyor. Temel fark, barbeküde etlerin üstü bir kapakla kapatılarak daha kısa sürede pişirilmesi. Kullanılacak soslar ise tamamen isteğe bağlı ancak etin tadını en iyi şekilde almak için bu tarifte sosları iyice sadeleştirdik, kıvamı dengeleyen mayonezle sınırlı tuttuk. İyi bir hamburger köftesi nasıl olmalı?İyi bir hamburger köftesi hazırlamak için her şeyden önce etin iyi olması şart. Zaten içine soğan, yumurta gibi ek malzemeler girmeyeceği için burada kullanılacak kıyma lezzetin temelini oluşturuyor. Etin lezzeti sadece tuz ve karabiberle parlatılıyor, pürüzsüz kıvam ise bir parça mayonezle elde ediliyor. Kısa bir pişirme süresinin ardından nemini koruyan ve yumuşacık ekmeğin içine yerleşen mangalda hamburger köfteleri, akşam yemeğinizi bir şölene çevirecek.

Mangalda Burger Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 4 adet hamburger ekmeği, ikiye kesilmiş
    • 8 dilim cheddar peyniri
    • Yarım adet atom marul, İnce kıyılmış
    • 8 tatlı kaşığı Calve Mayonez

    Relish için

    • 4 adet tuşru, küçük küp kesilmiş
    • 1 adet küçük boy soğan, küp kesilmiş
    • 8 tatlı kaşığı Calve Mayoçap
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Burger için

    • 400 gram (g) dana kıyma az yağlı, Tek çekim
    • 200 gram (g) kuzu kıyma, yağlı, tek çekim
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 2 yemek kaşığı Calve Mayonez

    Mangalda Burger Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Burger malzemelerini derin bir kabın içerisine alıp, elle pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    2. Dörde bölüp, ekmek genişliğinde elle yassı şekil verin. Dinlenmeye buzdolabına alın.
    3. Relish malzemelerini küçük bir kap içerisinde karıştırıp, kenara alın.
    4. Izgarayı ısıtın.
    5. Hamburger ekmeklerini ısıtıp, üzerlerine 1’er kaşık mayonez sürün. Kenara alın.
    6. Burgerleri ızgaraya alıp 3′ bir yüzünü pişirin, çevirip üzerine cheddarları ekleyin. 2′ pişirip oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak 5′ dinlendirin.
    7. Ekmeğin üzerine marul ve burgeri ekleyip, kapatın.
    8. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Mangalda Burger Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020