En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Köfteli Pide

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Köfteli Pide
Köfteli Pide

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 0 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Köfteli Pide. : Sosuyla mest eder Ramazan yaklaştıkça mis gibi kokusu ve el yakan sıcaklığıyla rüyaları süslemeye başlayan Ramazan pidesi artık sofralarda! 30 gün boyunca bazen yemeğin suyuna batırılacak, bazen arasına yerleştirilen peynirin lezzetini katlayacak. Köfteli pide tarifi ise “Ramazan pidesi keşke yıl boyunca çıksa” diye düşünenlerin haklılığını bir kez daha kanıtlayacak. Köfteli pide nerenin yemeği? Pideli köfte ile aynı mı?Bursa’nın ünlü Kayhan Çarşısı’nda doğup iskender kebapla yarışmaya başlayan gerçek pideli köfte tarifinin gönüllerimizde ayrı bir yeri var. Sıcacık pidenin üzerine yayılan yoğurt, nefis domates sosu ve cızır cızır köfteleriyle müthiş bir lezzet. Köfteli pide tarifi ise kolay yapımı ve besleyiciliği ile Ramazan sofralarında yer almaya daha uygun. Roka ile sindirim sürecini desteklerken, mozzarella peynirinden gelen protein takviyesi ile doyumu artırıyor ve nefis domatesli sosuyla mest ediyor. Köfteli pide yanına ne gider?Tabakta tek başına dururken bile göz doyuran köfteli pide tarifi aslında pek fazla servis önerisi gerektirmiyor. Bol köpüklü, yoğun kıvamlı, serinletici bir ayran için köfte ve pidenin en iyi eşlikçisi diyebiliriz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Köfteli Pide Malzemeleri

  • 500 gram (g) dana kıyma, orta yağlı
  • 1 adet Knorr Köfte Harcı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 1 adet konserve domates, yaklaşık 2 su bardağı, 400 gr
  • 4 diş sarımsak
  • Çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet ramazan pidesi, ortadan ikiye kesilmiş
  • 3 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
  • 1 yemek kaşığı Knorr Kekik
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı mozerella peyniri, rendelenmiş
  • 1 demet bebek roka

Köfteli Pide Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba kıyma, köfte harcı, yumurta ve suyu ekleyip iyice yoğurun.
  2. Küçük toplara yuvarlayıp, kenara alın.
  3. Geniş ve derin bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp, köftelerin her bir yüzünü yaklaşık 3’er dakika kızartın.
  4. Köfteleri tavadan alıp, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Sarımsakları ekleyip, 30′ soteleyin.
  5. Domatesleri ekleyip, karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edip, köfteleri ilave edin ekleyin.
  6. Kıvam alana dek yaklaşık 15′ pişirin.
  7. Fırını 160 dereceye ısıtıp, pidenin iki parçasını da fırın tepsisine alın.
  8. Tereyağı, kekik, tuz ve sarımsağı karıştırıp, pidenin üzerine fırça ile sürün.
  9. Alt kısmının üzerine köfteleri yayıp, üzerine mozzarella ekleyin. Kızarıp renk alana dek yaklaşık 10′ kızartın.
  10. Üzerine roka ekleyip, kapağı kapatın. 4’e dilimleyip, servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Köfteli Pide ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020