En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Güllaç Yaprağından Sebzeli Börek

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Güllaç Yaprağından Sebzeli Börek
Güllaç Yaprağından Sebzeli Börek

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 0 dk

Kaç Kişilik : 6

Geleneksel lezzetlerimizden Güllaç Yaprağından Sebzeli Börek, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. : Modern Mutfaklarda Ramazan Ramazan demek güllaç demek. Ama güllaç yaprakları sadece tatlı yapımında kullanılır diye bir kural yok. Tabii ki iftar sofranızdan cevizli güllaç eksik olmasın, elbette ki güllaç yapraklarına meyvelerle tat katın, hatta muhallebili güllaç tarifi ile yenilikçi yaklaşımlar bile sergileyin ama güllaç yaprağından sebzeli börek yapılabileceğini de unutmayın. Neticede güllaç yaprağı da bir çeşit yufka. Güllaç nedir, nereden gelir?Güllaç, mısır nişastasının rutubetten zarar görmesini önlemek için binlerce yıldır kullanılan bir saklama yöntemi. Osmanlı mutfağına 1400’lü yıllarda girdiği rivayet ediliyor. Güllaç yaprakları un ve nişastadan yapılan bir hamurun inceltilip kurutulması esasına dayanıyor ve çok fazla miktarda sıvı emebiliyor. Oldukça tuzsuz bir yapısı olduğu için de kullanılan sosun tüm lezzetini yansıtıyor. Güllaç yaprağından sebzeli börek nasıl yapılır?Tatlı yaparken gül suyu ve sütle ıslatılıp yumuşatılan bu nişasta yufkası, güllaç yaprağından sebzeli börek tarifinde Knorr tavuk bulyon lezzetini katman katman özümseyerek bambaşka bir form kazanıyor. Getirdiği tek yenilik tuzlu bir tarif olması değil. Aynı zamanda bir Airfryer tarifi olarak, sahurda sizi sıcacık karşılayabilecek bir alternatif sunuyor. Güllaç yaprağından sebzeli börek kaç dakikada hazırlanır?Güllaç yaprağından sebzeli börek malzemelerinin yıkanıp kesilmesi, birleştirilmesi ve fırına verilip pişirilmesi yaklaşık 1 saatinizi alacaktır. Ancak böreğinizi fırından çıkardıktan sonra 30 dakika kadar dinlendirmeniz gerektiğini de unutmayın. Güllaç yaprağından sebzeli börek tarifi, hafif ve doyurucu olduğu için hem sahurda tek başına hem de iftarda eşlikçi olarak değerlendirilebilir. Tarifi denedikten sonra güllaç stoklarınızı yenilemenizde fayda var. Üstü çıtır çıtır, içi yumuşacık, su böreği gibi katman katman ayrılan bu az yağlı lezzet, Ramazan’dan sonra da sık sık yapmak isteyeceğiniz bir tarif olmaya aday.

Güllaç Yaprağından Sebzeli Börek Malzemeleri

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kabak, küp doğranmış
  • 1 adet havuç, rendelenmiş
  • 1 adet kapya biber, küp doğranmış
  • 10 adet mantar, 4’e bölünmüş
  • 1 adet soğan, küçük küp doğranmış, 100 gr
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 15 ml
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 2 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 1 adet knorr tavuk bulyon
  • 2,5 su bardağı su, sıcak
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı Knorr Susam

Güllaç Yaprağından Sebzeli Börek Nasıl Yapılır?

  1. Sosun hazırlığı: Yarım adet Knorr bulyon tavuk küpünü kaynar su içinde çözün, ayçiçek yağını ekleyip ocaktan alın.
  2.  
  3. İç harcı için: Bir tencerede orta ateşte zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin, şeffaflaşıncaya kadar soteleyin.
  4. Sebzeleri harmanlayıp, zeytinyağı eklenen orta ateşteki tavaya ekleyin, 5′ soteleyin.
  5. Tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Ilımaya bırakın.
  6. Soğuduktan sonra ufalanmış peyniri karışıma ekleyin.
  7. Böreğin oluşturulması: Bir güllaç yaprağı alın. Bulyon – Ayçiçek yağı ile hazırlanmış sos ile ıslatıp yumuşatın. Yumuşayan güllaç yaprağını airfryer haznesi genişliğinde kesin. İlk güllaç yaprağının, kullanacağınız tepsinin boyutundan büyük olması ve tepsinin kenarlarından sarkması gerekmektedir. Bu noktada gerekirse taban için fazladan güllaç yaprağı kullanın.
  8. Üzerine fırça yardımıyla her bir katmanı bolca bulyon-ayçiçek yağ sos ile sıvayarak 3 kat daha güllaç yaprağı ekleyin.
  9. Sebzeli karışımı yayın.
  10. Üzerine fırça yardımıyla her bir katmanı bolca bulyon-ayçiçek yağ karışımı ile sıvayarak 2 kat daha güllaç yaprağı ekleyin
  11. Sarkan yufkaları kapatın. Üzerine kalan bütün bulyon-ayçiçek yağ sos karışımını bütün son katmana gelecek şekilde dökün.
  12. Böreği dilimleyip, susam serpin ve 1 saat dinlendirin. Airfryer’ı 200C’ye ayarlayıp 30-35 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.
  13. Fırından çıktıktan sonra 30dk oda sıcaklığında dinlendirin ve servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Güllaç Yaprağından Sebzeli Börek ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020