En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fındıklı Kek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fındıklı Kek Tarifi
Fındıklı Kek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Fındıklı Kek Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Çay saatleri için oldukça sıra dışı bir tarif ile karşınızdayız. Fındık kek, kahvaltıda, çay saatlerinde, özel günlerde veya tatlı bir atıştırmalık olarak tercih edilen lezzetli bir tatlıdır diyebiliriz. Fındık sevenler için ideal bir seçenek olan aynı zamanda kahve veya çay ile mükemmel bir uyum sağlayan fındık kek yapılışına geçelim hızlıca. Fındık kek malzemeleri listesi; Yarım su bardağı ayçiçek yağı 1 + Çeyrek su bardağı un, oda sıcaklığında Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı yoğurt 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı vanilin 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı fındık, iri çekilmiş 3 yemek kaşığı fındık ezmesi Üzeri için  1 su bardağı krema 1 su bardağı çikolata, bitter 1 su bardağı fındık, iri çekilmiş Fındık kek nasıl yapılır tüm püf noktalarıyla burada. Fırını 180 dereceye ısıtıyoruz. Ardından ayçiçek yağı, fındık ezmesi ve şekeri mikser ile derin bir kabın içerisinde pürüzsüz olana dek çırpıyoruz. Yumurtaları ekleyip, karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu, vanilin, kakao ve yoğurdu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek düşük hızda çırpıyoruz. Fırın kabını yağlayıp, yağlı kağıt seriyoruz ve fındıkları hamura ekleyip, karıştırıyoruz. Kalıba hamur karışımını ilave edip, yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Çikolatayı sıcak su üzerindeki bir kapta eritip, içerisine kremayı ekleyip karıştırıyoruz ve kekin üzerine gezdiriyoruz. Üzerine fındık serpiştirdikten sonra dilimleyip, servis ediyoruz. Fındıklı kek pişirme süresi ortalama 25 dakikadır. Tarifimizi pişirdikten sonra en güzel yancılar ile servis etmeye ne dersiniz? Fındıklı kek tarifi hazırlık süresi ortalama olarak 20 dakikadır. Oldukça kısa bir zaman diliminde hazırlanan bu tarif, lezzeti ve dokusuyla kalbinizi çalacak. Tereyağını kullanmadan önce oda sıcaklığına getirin. Oda sıcaklığındaki tereyağı, kekinizin daha iyi karışmasına ve kabarmasına yardımcı olur. Fındıkların un veya hamurun içine eşit bir şekilde dağıldığından emin olun. Kekin pişme derecesini bir kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa, hamur yapışmıyorsa içindeki hamur da pişmiş demektir. Fındıklı keki sıcak veya oda sıcaklığında servis yapabilirsiniz. Sıcak servis, kekin yumuşaklığını vurgularken, soğuk servis daha yoğun ve katı bir dokuya sahip olabilir. Fındıklı kek kalori miktarını inceliyoruz şimdi de. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 140 kalori bulunmaktadır. Tarifimizin diyet menüleri için uygu olmadığını söyleyebiliriz. Fındıklı kek tarifini çay saatlerinde ikram edecek olanlar için yanında kurabiye, poğaça, patates salatası ve taze demlenmiş bir fincan çay ile servis edebilirsiniz. Fındıklı kekin besin değerleri, kullanılan malzemelere, tarife ve porsiyon büyüklüğüne göre değişebilir. Aşağıda tipik bir fındıklı kek tarifinin yaklaşık besin değerleri (ortalama bir dilim için) verilmiştir: Karbonhidrat: Yaklaşık 15-25 gram Protein: Yaklaşık 2-5 gram Yağ: Yaklaşık 8-15 gram Lif: Yaklaşık 1-2 gram Şeker: Yaklaşık 10-20 gram Besin değerleri, kullanılan malzemelerin miktarına ve kalitesine bağlı olarak değişebilir. Ayrıca dilim büyüklüğü de besin değerlerini etkileyebilir. Fındık kek yapımını sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli ve farklı tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncellikle çikolatalı ıslak kek tarifi, ardından kestaneli armutlu kek ve son olarak da zeytinli ve tuzlu kek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tarifimizi denemeyi ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

Fındıklı Kek Tarifi Malzemeleri

  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1+çeyrek su bardağı un
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı fındık, iri çekilmiş
  • 3 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı bitter çikolata, eritilmiş
  • 1 su bardağı fındık, iri kıyılmış

Fındıklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Ayçiçek yağı, fındık ezmesi ve şekeri mikser ile derin bir kabın içerisinde pürüzsüz olana dek çırpın.
  3. Yumurtaları ekleyip, karıştırın.
  4. Un, kabartma tozu, vanilin, kakao ve yoğurdu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek düşük hızda çırpın.
  5. Fırın kabını yağlayıp, yağlı kağıt serin.
  6. Fındıkları hamura ekleyip, karıştırın.
  7. Kalıba hamur karışımını ilave edip, yaklaşık 25′ pişirin.
  8. Oda sıcaklığında dinlendirin.
  9. Çikolatayı sıcak su üzerindeki bir kapta eritip, içerisine kremayı ekleyip karıştırın. Kekin üzerine gezdirin.
  10. Üzerine fındık serpin. Dilimleyip, servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Fındıklı Kek Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020