En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Etli Sultan Kebab

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Etli Sultan Kebab
Etli Sultan Kebab

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Etli Sultan Kebab yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. YKV mutfağından kucak dolusu sevgiler! Bugün sizler için harika bir tarif hazırladık. Tarifimiz öylesine lezzetli, öylesine doyurucu, aynı zamanda öylesine pratik ki denedikten sonra bu lezzete hayran kalacaksınız ve sürekli olarak hazırlamak isteyeceksiniz. Davet sofralarının en çok tercih edileni sultan kebabı tarihine kısaca göz atalım öncellikle. 🙂 Sultan Kebabı, Osmanlı İmparatorluğu’nun zengin ve gösterişli mutfağının özel bir yemeğidir. İsmini taşıdığı “sultan” unvanına uygun olarak, bu yemek özel günlerde, kutlamalarda veya özel davetlerde sunulan lüks ve lezzetli bir yemektir. Sultan kebabı farkı şekillerde hazırlanan bir yemektir. Kıymalı sultan kebabı, krepli etli sultan kebabı ve etli patlıcanlı sultan kebabı çeşitleri de mevcuttur. Etli sultan kebabı için gerekli malzemeler; -400g dana eti, kuşbaşı doğranmış, orta yağlı -2 su bardağı garnitür -1 adet soğan, küp doğranmış -1 diş sarımsak, ezilmiş -1 yemek kaşığı domates salçası -1 su bardağı su -1 yemek kaşığı tereyağı -1 yemek kaşığı ayçiçek yağı -1 paket Knorr Beşamel Sos -2 su bardağı süt, yarım yağlı, soğuk -1 su bardağı su, soğuk -1 adet yufka Süt, su ve beşamel sosu küçük bir tencereye alıp orta ateşte kaynayana dek pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek 2 dakika pişirip, ocaktan alıyoruz. Derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, soğanları ekleyip, kapağı kapalı olarak orta ateşte 5 dakika kavuruyoruz. Etleri ve tereyağını ekleyip, suyunu bırakmaya başlayana dek yaklaşık 3 dakika kavurduktan sonra garnitür ve sarımsakları ekleyip, karıştırıyoruz. Salça ve tuzu ekleyip, karıştırdıktan sonra 2 dakika pişirip, ocaktan alıyoruz. Fırını 180 dereceye ısıtıp, yufkayı 4’e bölüyor ve kaselerin dışarısına taşacak şekilde seriyoruz. İçerisine etli harçtan ekleyip, dışarı taşan yufkayı üzerine kapatıyoruz. Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine ters çevirip, üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri ekliyoruz. Kalan yufka ve harçlara da aynı işlemi uyguladıktan sonra yufkalar renk alana dek yaklaşık 30 dakika fırınlıyoruz. Sultan Kebabı hazırlarken lezzetli ve başarılı bir sonuç elde etmek için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları mevcuttur. Gelin birlikte göz atalım. Etli sultan kebabını hazırlarken etlerin iyice piştiğinden emin olduktan sonra garnitürleri ve sosları eklemeniz gerekmektedir. Etli sultan kebabı yanına ne gider burada sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sultan Kebabı, lezzeti ve görünümüyle özel bir yemek olduğundan, servis ederken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. İşte Sultan Kebabı’nı şık ve lezzetli bir şekilde sunmanız için bazı öneriler; Kebabımın lezzetine lezzet katmak için yanında pirinç pilavı ve yancı olarak da cacık ya da çoban salata tercih edebilirsiniz. İçecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran ya da soğuk çay tercih edebilirsiniz. Yufkalı etli sultan kebabı kaç kalori merak edenler için detaylı bir şekilde araştırdık. Tavuklu sultan kebabının 1 porsiyonunda 300 kalori bulunmaktadır. Kalori hesaplaması yapanlar için yarım porsiyon şeklinde tüketilmesinde sakınca yoktur. Lezzetiyle damaklarımızda iz bırakan kırmızı etli sultan kebabı tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncellikle tavuklu sultan kebabı tarifi, ardından avcı kebabı tarifi ve son olarak da ramazan kebabı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tarifimizi hızlıca deneyip, sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

Etli Sultan Kebab Malzemeleri

  • 400 gram (g) dana eti, kuşbaşı doğranmış, orta yağlı
  • 2 su bardağı garnitür
  • 1 adet soğan, Küp doğranmış
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 paket Knorr Başamel Sos
  • 2 su bardağı süt, yarım yağlı, soğuk
  • 1 su bardağı su, soğuk
  • 1 adet yufka

Etli Sultan Kebab Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su ve beşamel sosu küçük bir tencereye alıp orta ateşte kaynayana dek pişirin.
  2. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek 2′ pişirin. Ocaktan alın.
  3. Derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın.
  4. Soğanları ekleyip, kapağı kapalı olarak orta ateşte 5′ kavurun.
  5. Etleri ve tereyağını ekleyip, suyunu bırakmaya başlayana dek yaklaşık 3′ kavurun.
  6. Garnitür ve sarımsakları ekleyip, karıştırın.
  7. Salça ve tuzu ekleyip, karıştırın. 2′ pişirip, ocaktan alın. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  8. Yufkayı 4’e bölüp, kaselerin dışarısına taşacak şekilde serin. İçerisine etli harçtan ekleyip, dışarı taşan yufkayı üzerine kapatın.
  9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ters çevirip, üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri ekleyin.
  10. Kalan yufka ve harçlara da aynı işlemi uygulayın.Yufkalar renk alana dek yaklaşık 30′ fırınlayın. Servis edin.

Bu nefis Etli Sultan Kebab tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020