En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kıymalı Gözleme Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kıymalı Gözleme Tarifi
Kıymalı Gözleme Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Kıymalı Gözleme Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Türk mutfaklarının en çok tercih edilen, en lezzetli, en pratik ve en doyurucu tariflerinden bir tanesi ile karşınızdayız. Kahvaltıların ve ara öğünlerin vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi olan gözleme tarifini kıymalı olarak hazırladık ve sizlere sunmak istedik. Hazırsanız önce gözlemeden kısaca bahsedelim.  Gözleme, ince hamurun içine çeşitli malzemelerin konulup katlanarak yapılan bir tür yemektir. Genellikle kıyma, peynir, patates gibi iç malzemelerle doldurulur ve ardından hamur katlanarak yarıya indirilir. Daha sonra kenarları iyice kapatılarak dörtgen veya üçgen şekli verilir ve sacda veya tavada pişirilir diyebiliriz. Gözlemenin birden fazla çeşidi de bulunmaktadır. Patatesli kıymalı gözleme, kıymalı kaşarlı gözleme ve etli gözleme çeşitleri de mevcuttur.  Hazırsanız hızlıca mutfağa geçip, kıymalı gözleme detaylarına göz atalım. Kıymalı gözleme için gerekli malzeme listesi; -2 adet yufka -4 yemek kaşığı ayçiçek yağı -Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber -1 tatlı kaşığı tuz -250g dana kıyma, az yağlı -Çeyrek demet taze soğan, ince kıyılmış -1 diş sarımsak, ince dilimlenmiş -1 adet yumurta -Çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış Kıymalı gözleme içi nasıl hazırlanır merak edenler tarifimizi en pratik şekilde hazırlayabileceğiniz bir reçete hazırladık.  1 yemek kaşığı ayçiçek yağını orta ateşteki tavada ısıtıyoruz. Üzerine taze soğanları ekleyip, orta ateşte 1 dakika soteliyoruz. Kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene dek kavuruyoruz. Sarımsakları ekleyip, karıştırdıktan sonra maydanozu ekleyip karıştırıyor ve ocaktan alıyoruz. Karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan aldıktan sonra yumurta ile 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını karıştırıyoruz. Yufkayı tezgâha açıp, kenarlarını düz olacak şekilde katlıyoruz. Karışımı fırça ile üzerine sürüp, ortasına harcın yarısını yayıp, hamurun üçte birini üzerine katlıyoruz. Kalan hamurun yarısını da altına katladıktan sonra fırça ile altını ve üstünü yağlıyoruz. Orta/kısık ateşte yapışmaz bir tavanın üzerinde her bir yüzünü renk alana dek yaklaşık 5’er dakika pişirdikten sonra dilimleyip, servis ediyoruz. Kıymalı gözleme hazırlarken yufkanın olabildiğince ince açılması gerekmektedir. Aynı zamanda kıymanın orta yağlı ve baharatların da dengeli eklenmesi gerekmektedir. Kıymalı gözlemeyi servis ederken çeşitli ve lezzetli servis önerileri bulunmaktadır. Bunların başında domates ve salatalık dilimleri, peynirden oluşan şarküteri tabağı, menemen ve taze demlenmiş bir fincan çay ile tarifimizi servis edebilirsiniz. Kıymalı gözleme kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 600 kalori bulunmaktadır. Diyet yapanlara v e kolesterol hastalarına maalesef ki bu tarifi pek öneremiyoruz. Gözlememiz hamur işi ve tereyağlı olduğu için. Tavada kıymalı gözleme tarifini sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak kıymalı börek tarifi, ardından patlıcanlı gözleme tarifi ve son olarak da patatesli gözleme tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tarifimizi deneyip, sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

Kıymalı Gözleme Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 gram (g) dana kıyma, az yağlı
  • çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış

Kıymalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını orta ateşteki tavada ısıtın.
  2. Taze soğanları ekleyip, orta ateşte 1′ soteleyin. Kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene dek kavurun.
  3. Sarımsakları ekleyip, karıştırın. Maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  4. Karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Yumurta ile 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını karıştırın.
  5. Yufkayı tezgaha açıp, kenarlarını düz olacak şekilde katlayın. Karışımı fırça ile üzerine sürün.
  6. Ortasına harcın yarısını yayıp, hamurun üçte birini üzerine katlayın.
  7. Kalan hamurun yarısını da altına katlayın. Fırça ile altını ve üstünü yağlayın.
  8. Orta/kısık ateşte yapışmaz bir tavanın üzerinde her bir yüzünü renk alana dek yaklaşık 5’er dakika pişirin. Dilimleyip, servis edin.

Afiyet olsun! Kıymalı Gözleme Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020