En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kavun Sorbe

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kavun Sorbe
Kavun Sorbe

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Kavun Sorbe, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Yaz günlerinizde içinizi ferahlatacak ve sunumuyla da adeta sizleri büyüleyecek br tarif ile mutfaklarınıza konuk olmaya geldik! Bugün sizlerle birlikte mutfağa geçip kavun sorbe yapmaya karar verdik. Hazır yaz aylarındayız doya doya tükettin ve sevdiklerinize ikram edin diye oldukça pratik bir sorbe hazırladık bugün. Gelin sorbe nedir öğrenelim öncelikle. Ardından da mutfağa geçip lezzetli mi lezzetli kavunlu sorbe hazırlayalım. Sorbe, bir tür dondurulmuş tatlı veya meyve karışımıdır diyebiliriz kısaca. Genellikle meyve püresi veya meyve suyu, su ve şeker karışımından yapılır. Karışım dondurulurken düzenli aralıklarla karıştırılır, böylece ince buz kristalleri oluşur ve sonuç olarak pürüzsüz bir yapıya sahip olur. Sorbe, dondurma ile benzer bir yapıya sahip olmasına rağmen, daha hafif ve meyve tadı daha belirgindir demek mümkün. Sorbe çeşitleri arasından kavun sorbe, kavunun özünden veya suyundan yapılan bir sorbe türüdür. Kavun, tatlı ve ferahlatıcı bir meyvedir ve sorbe olarak kullanıldığında özellikle sıcak havalarda serinletici bir seçenek olarak düşünebiliriz. Kavun sorbesi genellikle taze kavunun püre haline getirilmesi veya suyunun çıkarılmasıyla yapılır. Bu meyve püresine su ve şeker eklenir, karıştırılır ve ardından dondurularak sorbe elde edilir. Kavunun doğal tatlılığı sayesinde ekstra şeker ilavesi gerekmeyebilir. Kavun sorbesi, yaz aylarında tatlı bir atıştırmalık veya hafif bir tatlı olarak tercih edilen bir seçenektir. Serinletici, meyve dolu ve pürüzsüz dokusuyla damak tadınıza hitap edebilir. Ayrıca, diğer meyveler veya malzemelerle de tatlandırılabilir veya lezzetlendirilebilir. Kavun sorbe malzemelerini öğrenmeye geldi sıra. Gelin birlikte bu malzemelere göz atalım. 🙂 -3 yemek kaşığı bal -1 kilo kavun,çekirdekleri ayıklanmış, küp doğranmış -1 yemek kaşığı limon suyu Kavun sorbe nasıl yapılır merak edenler bu bölümde tüm püf noktalarıyla ele aldık.  Gelin hızlıca kavun sorbe yapılışına göz atalım. Kavun sorbe yapımı için kavunun kabuğunu soyup, çekirdeklerini ayıklıyoruz. Ardından küplere bölüp, buzluğa alıyoruz ve en az 6 saat tercihen bir gece dinlendiyoruz. Derin bir kaba alıp, bal ve limon suyunu ilave edip, pürüzsüz bir kıvam alana dek çekiyoruz. Hazırladığımız karışımı bir kaba alıp, buzlukta 1 saat dinlendiriyoruz. Kavun sorbe hazırlama süresine değinmek istiyoruz şimdi de. 🙂 Kavun sorbe hazırlamak için 15 dakikanızı ayırmanız yeterli. Dinlendirmek için de dolapta 6 saat bekletebilirsiniz. 🙂 Dondurma makinanız varsa kavunları dondurmadan karışımı hazırlayıp makinaya alabilirsiniz. Kavun sorbesi servisi için görsel olarak çekici ve lezzetli bir sunum oluşturabilirsiniz. İşte kavun sorbesini servis etmek için bazı öneriler; Kavun kabuğu içinde Renkli bardaklar veya kâselerde:  Meyve salatasıyla birlikte Kavun sorbe kalori miktarını merak edenler için hemen sizlere aktarmak istiyoruz. Kavun sorbe 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 150 kalori bulunmaktadır. Kavun sorbesi, hafif ve meyveli bir tatlı olduğu için yanında benzer şekilde hafif ve ferahlatıcı lezzetlere sahip yiyecekler tercih edilebilirsiniz. Taze Meyveler, meyve salatası, naneli veya limonlu sos ve hafif kek veya kurabiye ile tercih edebilirsiniz. Kavun sorbe, özellikle Akdeniz ve Orta Doğu mutfağına ait bir tatlıdır. Ancak sorbe türü tatlılar dünya genelinde birçok mutfakta bulunabilir. Kavun, özellikle sıcak iklimlerde yetişen bir meyve olduğu için Akdeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilir ve bu bölgenin mutfağına aittir diyebilirz. Kavun sorbe dondurma besin değerlerine hızlıca göz atalım. Protein: Yaklaşık 0.5-1 gram Yağ: Yaklaşık 0.1-0.2 gram Karbonhidrat: Yaklaşık 15-20 gram Lif: Yaklaşık 0.5-1 gram Şeker: Yaklaşık 12-18 gram (doğal olarak meyveden gelen şekerler) Vitaminler ve Mineraller: C vitamini, A vitamini ve potasyum gibi besin maddeleri içerebilir. Bu değerler yaklaşık değerlerdir ve tarifin içeriğine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kavun sorbesi genellikle düşük yağ içeriği ve doğal meyve tatları sayesinde düşük kalorili bir seçenek olabilir. Ancak, içerdiği doğal şekerler dikkate alınmasında fayda vardır. Kavun sorbe tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak limon kabuğunda limon sorbe, ardından ananas / kavun kup ve son olarak da ev yapımı karpuz kabuğu reçeli tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tarifleri deneyip, favorinizi seçmeyi unutmayın!

Kavun Sorbe Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 kilo (kg) kavun, çekirdekleri ayıklanmış, küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kavun Sorbe Nasıl Yapılır?

  1. Kavunun kabuğunu soyup, çekirdeklerini ayıklayın.
  2. Küplere bölüp, buzluğa alın. En az 6 saat tercihen bir gece dinlendirin.
  3. Derin bir kaba alıp, bal ve limon suyunu ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
  4. Bir kaba alıp, buzlukta 1 saat dinlendirin. Servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Kavun Sorbe ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020