En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pastane Açması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pastane Açması Tarifi
Pastane Açması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Pastane Açması Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Pastanelerde ve fırınlarda sıkça görülen bir hamur işi tarifi ile karşınızdayız yine. Adını pastane stili şeklinde açılmasından alan bu lezzetli tarif, kahvaltılarda ve çay saatlerinde tercih edilen bir atıştırmalıktır diyebiliriz. Pastane usulü açma, hamurunun özel bir şekilde hazırlanmasıyla yapılır. İçerisinde un, tuz, şeker, maya, tereyağı gibi malzemeler kullanılmaktadır. Hamur iyice yoğrulur ve mayalandırılır. Mayalanma süresi tamamlandıktan sonra hamur, merdane ile inceltilir ve genellikle üçgen şeklinde kesilerek hazırlanır. Pastane açması, kıtır ve gevrek bir dokuya sahip, üzerinde şekerli kaplama, susam ve çörek otu gibi malzemelerle aroma ve lezzet bakımından zenginleştirilebileceğini söyleyebiliriz. Özellikle taze olarak tüketildiğinde oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır pastane poğaçası. Pastane poğaçası yumuşak hamuru ve şekerli kaplamasıyla tatlı bir lezzet sunmanın yansıra kıtır dokusu ve çıtırlığıyla da keyifli bir deneyim yaşamanızı sunuyor. Evde yapılabilen bu lezzetli hamur işi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz özel bir tarif olduğunu söyleyebiliriz. Pastane poğaçası mayalı nasıl yapılır bilmeyenler için tüm detaylarıyla burada. Huzurlarınızda pastane poğaçası yapımı Su, süt, şeker ve mayayı derin bir kabın içerisinde karıştırıp, 5 dakika dinlendiriyoruz. Ardından un ve tuzu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuruyoruz. Üzerine streç çekip, 1 saat buzdolabında mayalandırıyoruz. Hamuru unlanmış tezgâha alıp,8 bezeye ayırıyoruz. Bezeleri yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alıp, fırça ile üzerlerini yağlıyoruz. 15 dakika oda sıcaklığında mayalandırdıktan sonra bezeyi yağlanmış tezgâha alıp, elle yuvarlak açıyoruz. 1 tatlı kaşığı tereyağını sürüp, rulo şeklinde katlıyoruz. Burgu şeklinde kıvırıp, uçlarından yuvarlak olacak şekilde birleştiriyoruz. Kalan bezeleri de hazırlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyor ve 30 dakika mayalandırıyoruz. Yumurta sarısı ile suyu karıştırıp, üzerlerine sürüyor ardından susam ve çörekotu serpiyoruz. 30 dakika fırınlayıp, oda sıcaklığında dinlendirip servis ediyoruz. Tel-tel pastane açması tarifi, kahvaltılarda, çay saatlerinde veya özel davetlerinizde sunabilirsiniz. Doyuruculuğunu arttırmak ve lezzetine lezzet katmak için de yanında tereyağı, reçel veya bal gibi malzemelerle birlikte servis edebilirsiniz. Ayrıca pastane açması üzerine değişik malzemelerle dolgu yaparak varyasyonlar da yaratılabilir. İçecek olarak da taze demlenmiş bir fincan çay kesinlikle açmanın lezzetini doruklara çıkartacaktır. Hamur işi tariflerinde unu eleyerek hamur eklediğinizde daha pürüzsüz bir hamur elde edebilirsiniz. Pastane açması tarifi kalori miktarını merak edenler minik bir araştırma yaptık. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 380 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için maalesef ki öneremediğimiz bir tarif. Pastane açması tarifimizi sevenlere 3 tane birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak kolay açma tarifi, ardından zeytinli açma tarifi ve son olarak sakallı poğaça tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Pastane Açması Tarifi Malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt, yarım yağlı
  • 1 su bardağı su, ılık
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı Knorr Susam
  • 1 yemek kaşığı Knorr Çörek Otu

Pastane Açması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, şeker ve mayayı derin bir kabın içerisinde karıştırıp, 5′ dinlendirin.
  2. Un ve tuzu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Üzerine streç çekip,  1 saat buzdolabında mayalandırın.
  3. Unlanmış tezgaha alıp,8 bezeye ayırın. Bezeleri yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın. Fırça ile üzerlerini yağlayın.
  4. 15′ oda sıcaklığında mayalandırın. Bezeyi yağlanmış tezgaha alıp, elle yuvarlak açın. 1 tatlı kaşığı tereyağını sürüp, rulo şeklinde katlayın.
  5. Burgu şeklinde kıvırıp, uçlarından yuvarlak olacak şekilde birleştirin.
  6. Kalan bezeleri de hazırlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 30′ mayalandırın.
  7. Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta sarısı ile suyu karıştırıp, üzerlerine sürün. Susam ve çörekotu serpin.
  8. 30′ fırınlayın, oda sıcaklığında dinlendirip servis edin.

Bu nefis Pastane Açması Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020