En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pide Hamuru Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pide Hamuru Tarifi
Pide Hamuru Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

15 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Pide Hamuru Tarifi tam size göre. Pide, Türk mutfağının belki de en sevilen yemeklerinden biri. Genellikle kıyma, peynir, patates ve ıspanak gibi çeşitli malzemelerle hazırlanan bu hamur işi, hem kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde sevilerek yenir.  Uzun ve geniş bir şekle sahip olan, kenarları hafif kıvrık olan bir ekmek çeşidi olarak özetleyebileceğimiz pide yapımı için öncelikle hamur hazırlanır. Hamur genellikle un, su, tuz ve maya kullanılarak yoğrulur. Hamur dinlendirildikten sonra, şekil verilerek açılır. Genellikle oval ya da uzun dikdörtgen şeklinde açılan hamurun üzerine istenilen malzemeler serpiştirilir. Kıyma, sucuk, peynir, domates, biber gibi çeşitli iç harçlar pideye eklenir. Ardından pide, önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kaşarlı pide, kuşbaşılı pide, karışık pide ve patatesli pidenin yanı sıra lahmacun da bir pide çeşididir diyebiliriz.  Başlarda ramazan aylarında iftar sofralarında, özel gün ve davetlerde tercih edilen bu leziz yemek artık her gün, her saatte tercih edilebiliyor. Bu popüler lezzetin kilit noktası ise tabii ki hamuru! Gelin, en leziz pide hamuru nasıl yapılır bugün ele alalım. Malzeme listesinden kalori bilgisine kadar her detay, bugün pide hamuru tarifinde konumuz olacak! Yumuşak pide hamuru tarifinin yapılışı için ihtiyacınız olacak malzemelerin listesi şu şekildedir; -4 su bardağı un -2 su bardağı su (ılık) -2 tatlı kaşığı kuru maya -1 tatlı kaşığı şeker -1 tatlı kaşığı tuz Tüm bu malzemeleri kullanarak hazırlanan yumuşacık hamura dilediğiniz iç malzemeyi ekleyebilirsiniz. Pide hamuru yapılışına dair detaylara geçelim mi şimdi de? Pide hamuru yapımı için su, maya ve şekeri, derin bir kabın içerisinde 1 su bardağı un ile karıştırın. 5 dakika dinlenmeye bırakın. Kabaran karışıma kalan unu ilave edin, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün, oda sıcaklığından sıcak bir yerde 30 dakika kadar dinlendirin. Ardından istediğiniz şekilde açın ve dilediğiniz iç harç ile pişirin! Pide hamurunu, mayalanması için 50 dereceye ısıtıp kapattığınız fırında dinlendirebilirsiniz. Dilerseniz büyük cam bir kasede streç filmle; dilerseniz de ısıya dayanıklı, kapaklı bir saklama kabıyla fırına alabilirsiniz. Pide hamurunu hazırladıktan sonra ıspanaklı, peynirli, patatesli, kıymalı, kuşbaşı etli harçlar ile birleştirebilirsiniz. Pide hamurunu pişirmeden önce kenarlarını yumurta sarısı ile fırçalarsanız daha gevrek ve şık bir pide elde edersiniz. Ayrıca pide hamuru reçetemizle hazırlayacağınız pidenizi ayranla, ev yapımı turşuyla ve söğüş salatayla servis edebilirsiniz. Evde pide hamuru tarifinin bir porsiyonluk miktarı yaklaşık olarak 230 kaloridir. Bir porsiyonluk miktar, diyet menü dahilinde bir akşam yemeğinde tüketilmek için oldukça uygundur. Yanında bir bardak ayran ve bol yeşillikle tüketmenizi öneriyoruz tabii! Evde Pizza Hamuru Tarifini, Ramazan Pidesi Tarifini ve Tırnak Pide (Kebapçı Pidesi) Tarifini mutlaka inceleyin.  

Pide Hamuru Tarifi Malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı su, ılık
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pide Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su, maya ve şekeri derin bir kabın içerisinde 1 su bardağı un ile karıştırın. 5′ dinlenmeye bırakın.
  2. Kabaran karışıma kalan unu ilave edip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp, oda sıcaklığından sıcak bir yerde 30′ dinlendirin.

Afiyet olsun! Pide Hamuru Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020