En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Limonlu Cheesecake Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Limonlu Cheesecake Tarifi
Limonlu Cheesecake Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Limonlu Cheesecake Tarifi. Limonlu cheesecake tarifi, çay saatlerinin ve davet sofralarının en sevilen tatlılarından. Ferah ferah limon sos, kremamsı peynirli katman ve kıtır tabanıyla baş döndüren limonlu cheesecake nasıl hazırlanır, bugün tüm detaylarıyla ele alıyoruz! Limonlu cheesecake malzemelerinden başlıyoruz leziz yolculuğumuza. Limonlu cheesecake tarifinin krema katmanı için: -2 su bardağı taze krem peynir -1 su bardağı pudra şekeri -4 adet yumurta -Yarım su bardağı krema -Çeyrek tatlı kaşığı tuz -1 tatlı kaşığı vanilin Tabanı için: -3 yemek kaşığı tereyağı -1 paket tam buğday unlu kurabiye -Yarım su bardağı fındık (ince çekilmiş) Limonlu sosu için: -2 su bardağı limon suyu -Yarım su bardağı su -3 yemek kaşığı şeker -2 yemek kaşığı nişasta Limonlu cheesecake yapımı aslında oldukça pratik. Adımların çokluğu sizi yanıltmasın! Öncelikle limon suyu, su, şeker ve nişastayı küçük bir soslukta kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Buzdolabında soğumaya alın. Tereyağı, kurabiye ve fındığı orta boy bir kabın içerisinde pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Kek kalıbının altına düzleyerek yayın. Fırını 160 dereceye ısıtın. Derin bir kabın içerisinde krem peynir ve pudra şekerini mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Yumurtaları teker ekleyip, düşük hızda çırpın. Krema, tuz ve vanilini ekleyip karıştırın. Kek kalıbına ekleyip altını alüminyum folyo ile kaplayın. Yarısına kadar su dolu fırın tepsisinde 45 dakika fırınlayın. Oda sıcaklığına gelene dek dışarıda dinlendirip, buzdolabına en az 3 saat dinlenmeye alın. Üzerine limonlu sos ile servis edin. Limonlu cheesecake tarifinin püf noktası, pişen cheesecake’i direkt olarak fırından almamakta yatıyor. İlk sıcağı çıkmadan fırından alırsanız, cheesecake’inizin peynirli katmanı çatlayabilir.  İlk sıcağını fırında atan cheesecake’i ardından oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta bekletin ve son olarak da buzdolabına alın. Limonlu cheesecake kalori bakımından pek de masum değil. Bu sebeple yanında servis edeceğiniz şeylere dikkat etmekte fayda var. Örneğin bol şekerli içeceklerden kaçınabilirsiniz. Hazır içeceklerden ziyade ev yapımı limonata, ev yapımı meyveli soğuk çay gibi içeceklerle ferah bir çay saati yaşayabilirsiniz! Ayrıca limonlu cheesecake’i buzlu kahvelerle de afiyetle yiyebilirsiniz.  Limonlu cheesecake tarifinin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 520 kalori bulunmaktadır. Bu denli yüksek kalorili bir tatlıyı diyet menülerine dahil etmemenizi öneriyoruz. Kolay limonlu cheesecake tarifini sevdiyseniz sırada leziz birkaç önerimiz var! Bal kabağını sevenleri çok mutlu edecek Bal Kabaklı Cheesecake, karamelize tatları sevenler için Bask Usulü Yanık Cheesecake ve son olarak da mayhoşluğuyla kendine aşık eden Vişne Soslu Cheesecake tarifi sizleri bekliyor. Afiyetler olsun şimdiden! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Limonlu Cheesecake Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 2 su bardağı taze krem peynir
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 4 adet yumurta
    • yarım su bardağı krema
    • çeyrek tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 3 tatlı kaşığı tereyağı
    • 1 paket tam buğday unlu kurabiye
    • yarım su bardağı fındık, ince kıyılmış
    • 2 su bardağı limon suyu
    • yarım su bardağı su
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı nişasta

    Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Limon suyu, su, şeker ve nişastayı küçük bir soslukta kaynayana dek karıştırarak pişirin.
    2. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Buzdolabında soğumaya alın.
    3. Tereyağı, kurabiye ve fındığı orta boy bir kabın içerisinde pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    4. Kek kalıbının altına düzleyerek yayın. Fırını 160 dereceye ısıtın.
    5. Derin bir kabın içerisinde krem peynir ve pudra şekerini mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
    6. Yumurtaları teker ekleyip, düşük hızda çırpın. Krema, tuz ve vanilini ekleyip, karıştırın.
    7. Kek kalıbına ekleyip, altını alüminyum folyo ile kaplayın. Yarısına kadar su dolu fırın tepsisinde 45′ fırınlayın.
    8. Oda sıcaklığına gelene dek dinlendirip, buzdolabına en az 3 saat dinlenmeye alın. Üzerine limonlu sos ile servis edin.

    Bu nefis Limonlu Cheesecake Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020