En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sultan Sarması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sultan Sarması Tarifi
Sultan Sarması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

15 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 12

Sultan Sarması Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Sütlü tatlı severlerin bayılarak yiyeceği enfes bir tatlı tarifi ile mutfaklarınıza konuk oluyoruz bugün. Hafif tadı, enfes görüntüsü ve şık sunumuyla bugün sizlere anlatacağımız tarifimiz, tam da çay saatlerinde davetlilerinizin ve sevdiklerinizin ağzına layık sultan sarması tarifi. Kakaonun enfes lezzetinin, Hindistan cevizi ile buluştuktan sonra rulo şeklinde sarılmasıyla oluşan sultan sarması tarifi üzerinde toz Antep fıstığı ile daha renkli hale getirebileceğiniz bir tarif. Sultan sarması yapımına geçmeden önce sultan sarması malzemelerine göz atalım. -5 su bardağı süt, yarım yağlı -2 su bardağı şeker -1 su bardağı un -2 yemek kaşığı kakao -2 yemek kaşığı tereyağı -1 tatlı kaşığı vanilin -1 paket krem şanti -1 su bardağı krema -3 yemek kaşığı Knorr Hindistan Cevizi Yukarıda sıraladığımız tüm malzemeler mutfak tezgahınızdaki yerini aldıysa sıkı tutunun, sultan sarması yapımına geçiyoruz. Süt, şeker, un, kakao, tereyağı ve vanilini derin bir tencerede, orta ateşte kaynayana dek karıştırarak pişiriyoruz. Süzüp, blender ile çekiyor ve kenara soğumaya alıyoruz. Krem şanti ile kremayı kıvam alana dek, mikser ile yüksek hızda çırpıyoruz. Geniş bir tepsiye streç film çekip, üzerine Hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Muhallebiyi tepsiye yayıp, buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine krem şantiyi sürüp, yayıyoruz. 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra 12 parçaya kesip, rulo şeklinde sarıyoruz. Sultan sarması tarifini nasıl servis edeceğini bilemeyenler için bu bölümde servis önerilerine değiniyoruz efenim. Siz sadece tatlımızı hazırlayın! En güzel servis önerilerini sunmak bizden. Sultan sarması tarifimizi beş çaylarında servis edecekseniz yanında elmalı kurabiye, kuru yemişler ve taze demlenmiş bir fincan çay tercih edebilirsiniz. Çay yerine tercihiniz kahve, limonata ya da ev yapımı soğuk çay da tercih edebilirsiniz. Sultan sarması püf noktalarına değinelim biraz da. Tarifimizi hazırlarken ocağın kısık ateşte olmasına özen göstermelisiniz. Aksi taktirde tencerenin dibi tutabilir. Pişen muhallebiyi en son blender ile pürüzsüz kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Sultan sarması tatlısı tarifi kalori miktarı ile diğer tatlıların aksine yüzümüzde kocaman bir tebessüme neden oluyor. Şerbetli tatlıların aksine daha düşük kalorili olan sultan sarması tarifi, sütlü tatlıların aksine de bir tık daha yüksek kalorili. Sultan sarması 1 porsiyonunda 350 kalori bulundurmaktadır. Akşam yemeği sonrasında, ani tatlı krizlerinde ve beş çaylarında gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Sultan sarması tarifinin lezzetine doyamayanlar için şimdi de 3 tane daha birbirinden lezzetli ve farklı tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Sarma güllaç, gül böreği gibi porsiyonluk hazırlanıyor ve sunumunda ise nar taneleri yerine, içindeki gül suyuna atıfta bulunurcasına kuru gül yaprakları kullanılarak hazırlanıyor. Şerbetli tatlı seviyorsanız sizi böyle alalım! Çıtır çıtır hamuru, tam kıvamında şerbeti ile ev burması tarifine hemen göz atmalısınız. Tatlı krizlerinde hafif bir tatlı arayanların ve sütlü tatlı severlerin uğrak noktası diyebileceğimiz enfes bir tarif olan saray sarması tarifine de mutlaka göz atmalısınız. Her biri birbirinden lezzetli bu tarifleri deneyip, sevdiklerinizle paylaşmayı ihmal etmeyin.  

Sultan Sarması Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 5 su bardağı yarım yağlı süt
    • 2 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 1 paket krem şanti
    • 1 su bardağı krema
    • 2 yemek kaşığı Knorr Hindistan Cevizi

    Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Süt, şeker, un, kakao, tereyağı ve vanilin derin bir tencerede orta ateşte kaynayana dek karıştırarak pişirin. Süzüp, blender ile çekin. Kenara soğumaya alın.
    2. Krem şanti ile kremayı kıvam alana dek mikser ile yüksek hızda çırpın. Geniş bir tepsiye streç film çekip, üzerine hindistan cevizi serpin.
    3. Muhallebiyi tepsiye yayıp, buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerine krem şantiyi sürüp, yayın. 1 saat buzdolabında dinlendirin.
    4. 12 parçaya kesip, rulo şeklinde sarın. Servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Sultan Sarması Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020