En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kerebiç Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kerebiç Tatlısı Tarifi
Kerebiç Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Kerebiç Tatlısı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kerebiç tatlısı tarifi, enfes lezzeti ve eşsiz sunumuyla çay saatlerinize geliyor! Haydi malzemeleri tezgaha dizin, kolları sıvayın ve işe koyulun. 1 saat içerisinde eşsiz bir tatlı hazırlamış ve servis etmiş olacaksınız. Üstelik oldukça pratik bir şekilde! Hem tadına aşina olanlara hem de ilk kez deneyecek olanlara geliyor; kerebiç tatlısı tarifi! Kerebiç tatlısı tarifi için gereken ana malzemeler: -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -2 adet yumurta -125 gram tereyağı -1 su bardağı irmik -Yarım su bardağı ayçiçek yağı -1 + Yarım su bardağı un -Çeyrek su bardağı pudra şekeri Kerebiç tatlısı tarifi için gereken iç malzemeler: -1 su bardağı Antep fıstığı (çekilmiş) -1 yemek kaşığı pudra şekeri Tatlının servisi için gereken malzemeler: -1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın Orjinal kerebiç tarifi malzemeleriniz hazırsa sırada kerebiç yapımı var! Kerebiç tarifini hazırlamak için öncelikle derin bir kabın içerisine hamur malzemelerini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Ellerinizle küçük toplar yuvarlayın. Antep fıstığı ile pudra şekerini karıştırın. Hamurların ortasına oyup, fıstıklı harçtan doldurup yuvarlayarak kapatın. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, 15 dakika fırınlayın. Oda sıcaklığında dinlenmeye alın. Üzerine tarçın serpip servis edin. Kerebiç tatlısının püf noktası, iç harç olarak kullanılan Antep fıstığına pudra şekeri eklenmesinde saklı.  Pudra şekeri eklemek yerine toz şeker eklerseniz çıtır çıtır ağza gelecektir ve lezzet deneyimini olumsuz etkileyecektir. Evinizde pudra şekeri yoksa toz şekeri biraz toz vanilin ile robottan geçirerek pudra şekeri yapabilirsiniz. Kerebiç tatlısı tarifini bir bardak taze demlenmiş çay, bir kupa sütlü filtre kahve veya yeşil çayla servis edebilirsiniz. Ayrıca bir top Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma da tarifimizin yanına çok yakışacaktır. Mutlaka denemelisiniz! Sıra geldi kerebiç kalori miktarına değinmeye! Bir adet kerebiç tatlısı yaklaşık olarak 250 kaloridir. Bir porsiyonluk (yani 4 adet) kerebiç tatlısı ise yaklaşık olarak 1000 kaloridir.  Kalori sayımı yapıyorsanız veya diyetteyseniz bu tatlıyı menülerinize eklemenizi öneremiyoruz maalesef ancak küçük porsiyonlarda veya adet ile tüketim yaparsanız diyetinizden şaşmazsınız. 🙂 Genellikle Ramazan ayında tüketilen, üzerinde fındık veya cevizle servis edilen şekerpare tatlısını bu sefer irmiksiz hazırladık. İrmik tüketmiyorsanız ya da evde o anda irmik olmadığını hatırladığınızda deneyebileceğiniz bu tarif, üzerinde bir top Algida Maraş Usulü Sade Dondurmayla servis ettiğinizde damakları çatlatacak. Haydi irmiksiz şekerpare tarifine bir göz atın! Yöresel tatlıları sevenler bir adım öne çıksın! Dolangel tatlısı tarifi; baklavaların aşkla dolananı, her çatalda büyüleyeni ve kaymak lezzetine doyuranı! Taş kadayıf tarifi özellikle Antalya yöresinde yapılan ve Antalya ile bağdaştırılmış bir tatlıdır. Antalya’da Arap kadayıfı olarak adlandırılan bu tatlı, çay saatlerinizin en leziz tariflerinden biri olacak.

Kerebiç Tatlısı Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 2 adet yumurta
    • 125 gram (g) tereyağı
    • 1 su bardağı irmik
    • yarım su bardağı ayçiçek yağı
    • 1+yarım su bardağı un
    • çeyrek su bardağı pudra şekeri
    • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
    • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın

    Kerebiç Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisine hamur malzemelerini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Küçük toplara elle yuvarlayın.
    2. Antep fıstığı ile pudra şekerini karıştırın. Hamurların ortasına oyup, fıstıklı harçtan doldurup yuvarlayarak kapatın.
    3. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, 15′ fırınlayın.
    4. Oda sıcaklığında dinlenmeye alın. Üzerine tarçın serpip servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Kerebiç Tatlısı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020