En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Etsiz Kuru Fasulye Tarifi
Etsiz Kuru Fasulye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 120 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Etsiz Kuru Fasulye Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. ‘’Kuru fasulye tarifi etsiz olur mu?’’ diyenler için oldukça lezzetli ve pratik bir tarif hazırladık. Öncelikle yukarıda sorulan soruyu cevaplamakla başlayalım. Kuru fasulye kimine göre etli güzelken, kimine göre sucuklu, kimine göre de pastırmalı çok güzeldir. Et severler için elbette ki favori etli fasulyedir.   Biz bugün biraz kalıpların dışına çıkarak etsiz kuru fasulye hazırlamaya karar verdik. Kuru fasulye etsiz de gayet doyurucu ve lezzetli bir yemek. Aynı zamanda kuru fasulye etsiz yapıldığında oldukça ekonomik de bir tarif. Pilavın en güzel eşlikçisi ve esnaf lokantalarının olmazsa olmazı kuru fasulye tarifini hazırlamak için sizi mutfağa kadar alalım. Malzemeler mutfak tezgâhında yerini alsın, kollar sıvanıp önlük giyilsin! Huzurlarınızda etsiz kuru fasulye yemeği tarifi için hazırladığımız reçetemiz. Fasulyeleri derin bir tencereye alıp, su ile dolduruyoruz. En az 6 saat, tercihen bir gece dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz fasulyelerin suyunu süzüp, yıkıyoruz. Ardından orta boy tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanları ekliyor ve 3 dakika kavuruyoruz. Biberleri ekleyip, karıştırıyor ve 2 dakika kavuruyoruz. Domates salçası, biber salçası ve pul biberi ekleyip karıştırdıktan sonra 2 dakika daha kavuruyoruz.  Kavrulan malzemelerin üzerine kuru fasulyeleri ekleyip karıştırıyor ve 10 dakika pişiriyoruz.  Tuz ve domates püresi ekleyip, karıştırdıktan sonra 5 dakika pişiriyoruz. Su ekleyip, kaynayana dek pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp, fasulyeler yumuşayana dek yaklaşık 1 saat 30 dakika pişiriyoruz. Son olarak daha lezzetli olması için tereyağını ekleyip, karıştırıyor ve servis ediyoruz. Kuru fasulye tarifini damaklara layık en güzel şekilde hazırladık. Şimdi de tarifimizin yanına en çok yakışan eşlikçileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kuru fasulye varsa pilav olmazsa olmazdır. Yemeğimizin yanına bol tereyağlı, şehriyeli ve tane tane dökülen pilav çok yakışacaktır. Yancı olarak da kabak tarator, közlenmiş biber mezesi, kornişon turşu veya karışık turşu tercih edebilirsiniz. İçecek olarak da tarifimizin yanına en çok bol köpüklü naneli salatalıklı ayranın yakıştığını söyleyebiliriz. Fasulye ve nohutlu tariflerde bir gece önceden sıcak suda bekletmeniz gerekmektedir. Sıcak suda bekleyen fasulyenin içerisine 1 adet küp şeker atarak gazını almasını sağlayabilirsiniz. Kuru fasulyenin cinsine göre geç pişme durumu olabilir. Bu noktada düdüklü tencerede daha hızlı pişirebilirsiniz. Kuru fasulyenin kıvamının yoğun olması için soğanları karamelize ederken bir çay kaşığı bal ekleyerek yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz. Etsiz kuru fasulye kalori miktarını merak edenler için bu bölümde değinmek istiyoruz. 1 porsiyon etsiz kuru fasulye içerisinde yaklaşık olarak 270 kalori bulundurmaktadır.  Bir kuru fasulye tarifinin daha sonuna geldik. Fakat yazımızı sonlandırmadan önce kuru fasulye yemeği tutkunlarına 3 tane daha birbirinden lezzetli ve farklı kuru fasulye tarifi önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle pastırma severlere pastırmalı kuru fasulye tarifini, ardından sucuklu kuru fasulye tarifi ve son olarak güveçte kuzu etli kuru fasulye tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Birbirinden lezzetli ve çeşitli bu tariflerimizi mutlaka denemeyi ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 3 su bardağı kuru fasülye
    • 2 adet küp doğranmış soğan
    • 4 adet köy biberi, küp doğranmış
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 su bardağı domates püresi
    • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 4 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

    Etsiz Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fasulyeleri derin bir tencereye alıp, su ile doldurun. En az 6 saat, tercihen bir gece dinlendirin. Süzüp, yıkayın. Kenara alın.
    2. Orta boy tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanları ekleyin. 3′ kavurun. Biberleri ekleyip, karıştırın. 2′ kavurun.
    3. Domates salçası, biber salçası ve pul biberi ekleyip karıştırın. 2′ kavurun. Kuru fasulyeleri ekleyip, karıştırın. 10′ pişirin.
    4. Tuz ve domates püresi ekleyip, karıştırın. 5′ pişirin. Su ekleyip, kaynayana dek pişirin.
    5. Kaynadıktan sonra altını kısıp, fasulyeler yumuşayana dek yaklaşık 1 saat 30′ pişirin. Tereyağını ekleyip, karıştırın. Servis edin.

    Bu nefis Etsiz Kuru Fasulye Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    03Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020