En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Etimek Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Etimek Tatlısı Tarifi
Etimek Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Etimek Tatlısı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bugün sizlerle enfes ve pratik bir etimek tatlısı hazırlayacağız. Mutfaklarda sıklıkla hazırlanan ve karamelli etimek tatlısı, incirli etimek tatlısı gibi çeşitleri olan etimek tatlısı yapımı oldukça kolay. Haydi hızlıca detaylara geçelim! Muhallebili etimek tatlısı için gereken ana malzemeler: -1 su bardağı şeker -1 su bardağı su -12 dilim etimek Sos için gereken malzemeler: -5 su bardağı süt -5 yemek kaşığı şeker -5 yemek kaşığı un -2 yemek kaşığı nişasta -1 tatlı kaşığı vanilin -1 yemek kaşığı tereyağı Bu aşamada dilerseniz malzeme listesine irmik de ekleyip “irmikli etimek tatlısı” elde edebilirsiniz. Tatlının portakal sosu için gereken malzemeler: -2 su bardağı portakal suyu -Yarım su bardağı su -2 yemek kaşığı şeker -2 yemek kaşığı nişasta  İşte malzeme listemiz böyle. Şimdi dilerseniz yapılış aşamalarından bahsedelim! Kolay etimek tatlısı tarifimiz için öncelikle orta boy bir tencerede süt, şeker, un, vanilin ve nişastayı orta ateşte karıştırarak kaynayana dek pişirin. Kaynayınca altını kısıp, tereyağını ekleyin. Yoğun bir kıvam alana dek çırparak pişirin. Düz bir kaba alıp, üzerine yağlı kağıt serin. Oda sıcaklığında dinlendirin. Portakal suyu, su, şeker ve nişastayı küçük bir soslukta orta ateşte kaynayana dek karıştırın. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek karıştırın. Buzdolabında dinlenmeye alın. Su ve şekeri kaynatıp, kısık ateşte 5 dakika pişirin. Soğumaya alın. Borcama etimekleri dizip, soğuyan şerbeti üzerine gezdirin. Kremayı üzerine gezdirip, düzleyin. Buzdolabında 30 dakika soğumaya alın. Portakallı sosu üzerine ekleyip, düzleyin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip, dilimleyerek servis edin. Etimek tatlısının püf noktası, ilk etapta pişen muhallebiyi dinlendirirken üzerine yağlı kağıt sermek. Bu şekilde muhallebi kabuk kabuk olmayacak; akışkan ve pürüzsüz kalacaktır. Etimek tatlısını dilerseniz yanında bir top Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile servis edebilirsiniz. Ayrıca bir kupa sütlü filtre kahve veya bir bardak buzlu latte de tatlımızın yanına çok yakışacaktır. Etimek tatlısının bir porsiyonunda yaklaşık olarak 300 kalori bulunmaktadır. Diyet menülerine önermediğimiz bu tatlıyı, ara sıra yenmesinde bir sıkıntı yok bizce. 🙂 Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan ekmek kadayıfı tarifi, Afyonkarahisar kökenli bir tatlıdır. Hazırlanan hamur arasında fıstık veya ceviz, üzerindeyse kaymak veya dondurmayla servis edilir. Bugün önerilerimiz arasında ona yer vermemizin sebebi ise gönüllerimizin tahtında yer alması! Sıradaki tatlımız şambali tatlısı tarifi. İzmir’de çok sevilen ve coğrafi işaret ile İzmir’e tescillenen Şambali, bazen Şam Baba ve Şam Tatlısı olarak da bilinir. İzmir’e Balkan göçmenleri ile Cumhuriyet’in ilk yıllarında gelen Şambali tatlısı, Kemeraltı Çarşısı’nda doğmuştur, en güzeli burada yense de evde de nefis olur. Sıra geldi yoğurt tatlısı tarifine. Yumuşacık dokusu ve revaniye çok benzeyen tadıyla Yoğurt Tatlısı, sütlü tatlılar kadar şerbetli tatlı sevenlerin de favorisi olacak. Beş çaylarının vazgeçilmezi olmaya aday bu tarifimizi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz!

Etimek Tatlısı Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı su
    • 12 dilim etimek
    • 5 su bardağı süt
    • 5 yemek kaşığı şeker
    • 5 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 su bardağı portakal suyu
    • yarım su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı nişasta

    Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Orta boy bir tencerede süt, şeker, un, vanilin ve nişastayı orta ateşte karıştırarak kaynayana dek pişirin. Kaynayınca altını kısıp, tereyağını ekleyin. Yoğun bir kıvam alana dek çırparak pişirin.
    2. Düz bir kaba alıp, üzerine yağlı kağıt serin. Oda sıcaklığında dinlendirin. Portakal suyu, su, şeker ve nişastayı küçük bir soslukta orta ateşte kaynayana dek karıştırın.
    3. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek karıştırın. Buzdolabında dinlenmeye alın. Su ve şekeri kaynatıp, kısık ateşte 5′ pişirin. Soğumaya alın.
    4. Borcama etimekleri dizip, soğuyan şerbeti üzerine gezdirin. Kremayı üzerine gezdirip, düzleyin. Buzdolabında 30′ soğumaya alın.
    5. Portakallı sosu üzerine ekleyip, düzleyin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip, dilimleyerek servis edin.

    Bu nefis Etimek Tatlısı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020