En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Gelin Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Gelin Tatlısı Tarifi
Gelin Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Gelin Tatlısı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. YKV mutfağından kucak dolusu sevgiler! Bugünkü konumuz çay saatlerinin, altın günlerinin ve balkon sefalarının en şık sunumlu tatlısı olan gelin tatlısı tarifi. Sütlü gelin tatlısı tarifi birkaç aşamadan oluşan, meşakkatli gibi görünse de aslında oldukça pratik olan bir tatlıdır. Gelin pastası tatlısının adını nereden aldığı oldukça merak ediliyor. Bu konuda yalnız değilsiniz. Bizler de sizin gibi tatlımızın adının nerden geldiğini oldukça merak ettik, dayanamayıp araştırdık ve sizlerle de paylaşmak istedik! Gelin pastası üzerindeki beyaz krema ve en üsteki Hindistan cevizi tozundan dolayı beyaz gelinliğe benzediği için gelin tatlısı adını almıştır. Aynı zamanda oldukça şık sunumlu olmasıyla da yeni gelinlerin ve gelin adaylarının da tercihi olan bir tatlıdır.  Bu tatlımızı hazırlamak için elbette ki gelin olmanıza gerek yok. 🙂 Gelin tatlısını her öğünde dilediğiniz eşlikçi ile hazırlayıp, servis edebilirsiniz. Haydi o zaman lafı daha fazla uzatmadan gelin tatlısı yapımına geçelim. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri rengi açılana dek mikser ile yüksek hızda 3 dakika çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip, düşük hızda pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz ve yağladığımız kalıbımıza döküyoruz. Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Ardından tatlımızın şerbetine geçiyoruz. Su ve şekeri küçük bir soslukta kaynatıp, 10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Limon suyu ekleyip buzdolabında dinlendiriyoruz. Fırından çıkan keki oda sıcaklığında soğutup, soğuyunca soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz. Süt, şeker, un ve nişastayı orta boy bir tencerede kaynayana dek orta ateşte çırpıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp, oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Ilıyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip, yüksek hızda 2 dakika çırpıyoruz. Borcama ekleyip, düzlüyoruz. Buzdolabında 2 saat dinlendirip, üzerine Hindistan cevizi serpiştirip servis ediyoruz. Gelin pastası tarifi lezzeti kadar sunumuyla da gözümüzü ve gönlümüzü fethetmeli.  Yeni gelin tatlısının yanına en güzel eşlikçileri hazırlayarak yüzünüzde tebessümler oluşturacağız bu bölümde. Beş çaylarına ve altın günlerine oldukça yakışan gelin tatlısının yanına kakaolu kurabiye, su böreği, patates salatası ve taze demlenmiş bir fincan çay tercih edebilirsiniz. Balkon safhalarında ise yanında bir bardak buz gibi limonata tercih edebilirsiniz. Gelin tatlısı tarifini hazırlarken şeker ve yumurtayı iyice çırpmalısınız. Kekinizin sadece ortasının değil tümünün eşit miktarda kabarması için kek kalıbınızın kenarlarına değil sadece altına yağ sürmelisiniz.  Bir diğer püf noktası da köpük köpük olan harcınızı plastik spatula ile karıştırarak sönmemesini sağlamalısınız. Gelin tatlısı tarifi kalori miktarını merak edenler için şimdi de bu bölümde tatlımızın kalori miktarına değinmek istiyoruz. İki katmandan oluşan ve hamur işi kategorisinde yer alan bu tatlımız maalesef ki kalori hesaplaması yapanlar için pek de uygun değildir. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 400 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için her ne kadar uygun olmasa da tarifimiz ani tatlı krizlerine oldukça iyi gelmekte ve bastırmaktadır. Bu nedenle arada yarım porsiyon şeklinde tüketebilirsiniz. Şık sunumu ve pratik oluşuyla kalbimizin kapılarını aralayan yeni gelin tatlısı tarifini tüm püf noktalarıyla sizlere en ayrıntılı şekilde bu yazımızda aktardık. Şimdi bu bölümde farklı tarifler denemek isteyenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öncellikle kolay yapımı ile muhallebili kek tarifi, ardından muhallebili kadayıf tatlısı tarifi ve son olarak da ıspanaklı kek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Beş çaylarına lezzet katmak için haydi mutfağa.

Gelin Tatlısı Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 5 su bardağı yarım yağlı süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 1 paket krem şanti
    • 2 su bardağı su
    • yarım su bardağı şeker
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • 1 paket Knorr Hindistan Cevizi

    Gelin Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri rengi açılana dek mikser ile yüksek hızda 3′ çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip, düşük hızda pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
    2. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamuru borcama döküp, düzleyin. 30′ fırınlayın.
    3. Su ve şekeri küçük bir soslukta kaynatıp, 10′ kısık ateşte pişirin. Limon suyu ekleyip buzdolabında dinlendirin. Fırından çıkan keki oda sıcaklığında soğutup, soğuyunca soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
    4. Süt, şeker, un ve nişastayı orta boy bir tencerede kaynayana dek orta ateşte çırpın. Kaynayınca ocaktan alıp, oda sıcaklığında dinlendirin.
    5. Ilıyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip, yüksek hızda 2′ çırpın. Borcama ekleyip, düzleyin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip, üzerine hindistan cevizi ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Gelin Tatlısı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020