En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Baklava Hamuru Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Baklava Hamuru Tarifi
Baklava Hamuru Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 12

Baklava Hamuru Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bayramlarda tepsi tepsi açılır, düğünlerde neşeye neşe katar ve maalesef ki kilo kontrolü yapanlara diyet bozdurur baklava. Hele ki bu baklava hamuru evde yapılmış ve ince ince açılmışsa yememek neredeyse imkansız. Haydi o zaman orijinal baklava hamuru için gerekli tüm malzemelere ve yapılışına göz atalım. -125 gram tereyağı (oda sıcaklığında) -1 adet yumurta -1 su bardağı su (oda sıcaklığında) -2 yemek kaşığı sirke -3 yemek kaşığı yoğurt -Çeyrek tatlı kaşığı tuz -Yarım su bardağı ayçiçek yağı -5 su bardağı un Baklava hamuru için tüm malzemeleriniz hazırsa tarifimizin yapımına geçiyoruz. Derin bir kapta hamur malzemelerini mikserin yoğurma aparatı ile pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 12 adet bezeye bölüp, yuvarlıyoruz. Ardından nişasta serpilmiş bir tepsiye yerleştiriyoruz. Ardından üzerlerine nişasta serpip, nemli bir bez ile örtüyoruz. Hamurumuzu oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra damak zevkine göre hazırlayıp pişirebilirsiniz. Baklava hamurumuzu ince ince açıp, en güzel baklavalarımızı hazırladık. Peki nasıl servis edilir ve yanına en çok neler yakışır gelin birlikte göz atalım. Çıtır çıtır hazırladığımız baklavamızı yanında taze demlenmiş bir fincan çay ya da damak zevkine göre kahve ile tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda soğuk içecekler de tatlının lezzetine lezzete katacak ve bir yandan da hafifletecektir. Baklava hamuru açarken nişasta hamurunuzun daha ince ve daha kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır. Açma işlemi esnasında masanıza bolca nişasta serpiştirebilirsiniz. Baklava hamurunuzu yaparken bir tatlı kaşığı üzüm sirkesi ekleyerek çıtır çıtır bir baklava elde edebilirsiniz. Baklava hamuru tarifi kaç kaloridir merak edenler için birazcık bahsedelim. Bildiğiniz üzere baklava kalori miktarı yüksek olan tatlılardan bir tanesi. Kalorisini ise hamurundan çok üzerine dökülen tereyağı ve şerbete de borçludur.  1 porsiyon baklava yaklaşık olarak 650 kaloridir. Baklava hamuru ise yaklaşık olarak 250 kalori civarındadır. Evde baklava hamuru tarifi nasıl yapılır tüm püf noktalarıyla öğrendik.  Şimdi de ev yapımı baklava hamuru tarifi ile enfes baklavalar hazırlamaya ne dersiniz? Öncelikle evde kolay baklava yapmak isteyenler, bu tarif sizin için. Bayramların geleneksel şerbetli tatlısı baklavayı en pratik haliyle hazırladık. Hemencecik pratik baklava tarifimize göz atın! Baklavanın özel günlere, bayramlara, düğünlere kısacası geleneksel törenlerimizin tümüne eşlik etmesi lezzetinin kanıtı olsa gerek… Peki baklavanın çok daha hafif ve ferah hali olan soğuk baklava tarifine ne dersiniz? Son olarak kadayıf severlerin favorisi ve Erzurum mutfaklarının göz bebeği olan kadayıf dolması tarifini denemenizi öneriyoruz. Mutlaka denemeli ve sevdiklerinizle paylaşmalısınız.  

Baklava Hamuru Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 125 gram (g) oda sıcaklığında tereyağı
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı oda sıcaklığında su
    • 2 yemek kaşığı sirke
    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • çeyrek tatlı kaşığı tuz
    • yarım su bardağı ayçiçek yağı
    • 5 su bardağı un

    Baklava Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kapta hamur malzemelerini mikserin yoğurma aparatı ile pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. 12 adet bezeye bölüp, yuvarlayın. 
    2. Nişasta serpilmiş bir tepsiye alın, üzerlerine nişasta serpip üzerine nemli bir bez örtün. Oda sıcaklığında dinlendirin.

    Afiyet olsun! Baklava Hamuru Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020