En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Midye Baklava Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Midye Baklava Tarifi
Midye Baklava Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 120 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Midye Baklava Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Bayramlarda ve tüm özel günlerde mutluluğumuza şahitlik eden ve lezzetiyle mutluluğumuza mutluluk katan midye baklava tarifi ile huzurlarınızdayız. Oldukça köklü bir geçmişe sahip olan baklava, geçmişten günümüze kadar farklı versiyonlarda hazırlanıp karşımıza gelen ve lezzetinden hiç ödün vermeyen tariflerden. Bugün de baklava çeşitleri arasından fıstıklı midye baklava tarifi yapılışını ve püf noktalarını paylaşacağız. Midye baklava yapımına geçmeden önce midye baklava çeşitlerine değinmek istiyoruz. Cevizli midye baklava, fıstıklı midye baklava ve kaymaklı midye baklava tarifinin, midye baklava tarifleri arasından en sevilenleri olduğunu söyleyebiliriz. Haydi o zaman gelin mutfağa geçip, Osmanlı mutfağından bize miras olarak kalan baklava tarifleri arasından midye baklava yapımına geçelim. Tarifimiz her ne kadar meşakkatli olsa da sonunda bu zorluğa değdiğini göreceksiniz. 🙂 Midye baklava tarifi için tereyağını küçük bir soslukta eritip, altını kapatıyoruz. Üzerindeki köpüğünü alıp, kenara alıyoruz. Ardından su ve şekeri küçük bir tencerede kaynatıp, kaynayınca altını kısıp yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Limon suyu ekleyip, karıştırıyor ve ocaktan alıyoruz. Sütü küçük bir tencerede kaynatıp, içerisine irmiği ilave ediyor ve kıvam alana dek orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Pişen sütümüzü buzdolabında soğumaya alıyoruz. Baklava yufkasını tezgaha alıp, üzerine tereyağını fırça ile sürüyoruz. 2. kat yufkayı serip, fırça ile yağlıyoruz. Yufkanın orta kısmında tutup, parmakla katlayarak tül perde şeklinde 6 kat pile olarak katlıyoruz. 3’er parmak aralıklı olarak pilelerin üzerine 1’er tatlı kaşığı Antep fıstığı serpiştirip, soğuyan irmikli kremadan üzerine 1’er tatlı kaşığı ekliyoruz. Yufkanın pile olmayan düz kısımlarını, pile olan kısmın üzerine iki taraftan katlıyor ve boş kısımlardan büzerek sıkıştırıyoruz. Bıçakla kesip, tersine çevirip büzüyoruz ve fırın tepsisine alıyoruz. Fırını 180 dereceye ısıtıp, kalan tereyağından üzerine gezdirip, 45 dakika fırınlıyoruz. Oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirip, ılıyan şerbeti gezdiriyoruz. Son olarak tatlımızın daha iştah açıcı olmasını sağlayan Antep fıstığını serpiştirip servis ediyoruz.  Akışkan şerbeti, bol malzemesi ve çıtır çıtır kıvamıyla gözümüzü ve gönlümüzü fetheden midye baklavası servis önerilerine değinelim biraz da. Bayramlarda, beş çaylarında ve altın günlerinde çokça tercih edilen midye baklava ve yanına en çok yakışan eşlikçiler ile dostlarınıza ve ailenize harika anlar yaşatmaya ne dersiniz? Özellikle baklava denilince akla gelen ilk içecek çay oluyor. Taze demlenmiş bir fincan çay ile baklavamızı afiyetle tüketebilir ve gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz. Aynı zamanda midye baklavayı yanında limonata, soğuk çay ve en sevdiğiniz kahve ile de tercih edebilirsiniz. Kolay midye baklava tarifinin çıtır çıtır olması ve kıvamının istediğiniz gibi olması için birkaç püf noktasını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Baklavanın üst katmanının çıtır çıtır olması içi hamuruna birkaç damla limon suyu ve sirke ekleyebilirsiniz. Pişen baklavanın şerbetini dökerken baklavanın sıcak, şerbetin ise soğuk olması gerekmektedir. Şerbetli baklavalar maalesef ki kalori miktarı açısından oldukça yüksek kalorili tariflerdir. Hafif tatlı tarifleri arayanların maalesef ki tercih etmek istemeyeceği tatlılardır şerbetli tatlılar. Hazır yufkadan midye baklava tarifi de kalori miktarı oldukça yüksek bir tariftir. Öyle ki tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 650 kalori bulunmaktadır. Oldukça yüksek kalorili olan bu tarifimizi diyet menüleri için maalesef ki öneremiyoruz. Ani tatlı krizleri için arada ufak kaçamakları görmezden gelebiliriz.  Ama aşırıya kaçmamak şartıyla. 🙂 Evde midye baklava tarifimizi beğenenler için şimdi de 3 tane daha birbirinden farklı tatlı tarifinden bahsetmek istiyoruz. Öncelikle klasik, herkesin çok sevdiği ve sıklıkla hazırladığı baklava tarifi, ardından beş çaylarına renk ve lezzet katan pratik baklava tarifi ve son olarak da hazır baklavalık yufkadan yapabileceğiniz, şerbetli tatlıların en sevileni şöbiyet tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Çay saatlerinizde hep aynı tarifleri hazırlamaktan sıkıldıysanız tariflerimize mutlaka göz atmalısınız.

Midye Baklava Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 500 gram (g) tereyağı, köpüğü alınmış
    • 1 paket baklava yufkası
    • 3 su bardağı toz antep fıstığı
    • 3 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 5 su bardağı süt
    • 2 su bardağı irmik

    Midye Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tereyağını küçük bir soslukta eritip, altını kapatın. Üzerindeki köpüğünü alıp, kenara alın.
    2. Su ve şekeri küçük bir tencerede kaynatıp, kaynayınca altını kısıp 10′ pişirin. Limon suyu ekleyip, karıştırın ve ocaktan alın.
    3. Sütü küçük bir tencerede kaynatıp, içerisine irmiği ilave edin ve kıvam alana dek orta ateşte karıştırarak pişirin. Buzdolabında soğumaya alın.
    4. Baklava yufkasını tezgaha alıp, üzerine tereyağını fırça ile sürün. 2. kat yufkayı sürüp, fırça ile yağlayın. Yufkanın orta kısmında tutup, parmakla katlayarak tül perde şeklinde 6 kat pile olarak katlayın.
    5. 3’er parmak aralıklı olarak pilelerin üzerine 1’er tatlı kaşığı antep fıstığı serpin. Soğuyan irmikli kremadan üzerine 1’er tatlı kaşığı ekleyin.
    6. Yufkanın pile olmayan düz kısımlarını pile olan kısmın üzerine iki taraftan katlayın.
    7. Boş kısımlardan büzerek sıkıştırıp, bıçakla kesin. Tersine çevirip, büzün. Fırın tepsisine alın. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    8. Kalan tereyağından üzerine gezdirip, 45′ fırınlayın. Oda sıcaklığında 10′ dinlendirip, ılıyan şerbeti gezdirin. Üzerine antep fıstığı ile servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Midye Baklava Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020