En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ratatuy (Ratatouille) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ratatuy (Ratatouille) Tarifi
Ratatuy (Ratatouille) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Ratatuy (Ratatouille) Tarifi tam size göre. Fransız mutfaklarında sıklıkla pişen ve Fransız menşeli olan ratatuy yemeği ile mutfaklarınıza konuk oluyoruz bugün. Bu yemek ile ilk kez bir animasyon filminde tanıştık. Yemek yapmayı bir aşk olarak gören, kalbi yemek yapma aşkı ile yanıp tutuşan minik bir farenin, zorlu bir yemek eleştirmeninin kalbini fethetmesini sağlayan yemekti ratatouille. Ratatouille yemeği tarifi, ülkemizde sıklıkla yapılan sebzeli türlü yemeğine oldukça benzemektedir. Tamamen vegan bir tarif olan, fırında pişen ve şık sunumuyla iştahları kabartan ratatouille, kilo kontrolü yapanların da tercih ettiği bir yemek. Ratatouille nedir kısaca öğrendik. Gelin şimdi de bu tarifimizin içerisinde kullanılan malzemelere göz atalım. Oldukça ekonomik ve sağlıklı olan bu yemeğimiz bolca sebzeden oluşmaktadır.  Özelikle tam bir yaz yemeği diyeceğimiz bu tarifimizin içerisinde pazar tezgahlarında dört mevsim bulabileceğimiz sebzeler yer alır. Kırmızı Kaliforniya biber, sarı Kaliforniya biber, kabak, patlıcan, domates, sarımsak, soğan, salça, zeytinyağı ve baharatlardan oluşan ratatuy tarifi, içerisinde kullanılan bu sebzeler ile hem sağlıklı hem de oldukça iştah açıcı. Haydi o zaman hazırsanız lezzetiyle kalplerimize taht kuracak olan ratatuy tarifini hazırlamak için mutfağa geçelim. Küçük bir tencerede çeyrek su bardağı zeytinyağını ısıtıyoruz. Biber salçasını ekleyip, iki dakika kavuruyor ve üzerine domates püresini ekleyip karıştırıyoruz. Karabiber, kekik, sarımsak, şeker ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Fırın kabına domatesli sosu yayıp, üzerine dilimlenmiş sebzeleri spiral şekilde diziyoruz. Ardından çeyrek su bardağı zeytinyağı ile yarım tatlı kaşığı tuzu karıştırıp, üzerine fırça ile sürüyoruz. Üzerini yağlı kağıt ve ardından sonra folyo ile kaplayıp 30 dakika fırınlıyoruz. Folyo ve kâğıdı çıkarıp, 30 dakika renk alana dek fırında pişirmeye devam ediyoruz. Ratatuy yemeği tarifini hazırlayıp akşam yemeğinde servis etmeye karar verenler için birbirinden lezzetli eşlikçilere değinmek istiyoruz. Yemeğimizden önce başlangıç olarak sıcacık bir domates çorbası, ana yemek olarak pirinç pilavı ve yancı olarak da mevsim salata tercih edebilirsiniz. İçecek olarak bir bardak bol köpüklü ayran kesinlikle menümüzün lezzetine lezzet katacaktır. Tatlı bir kapanış için de fırında sütlaç ve taze demlenmiş çay tercih edebilirsiniz. Ratatuy tarifini hazırlarken kuru kekik yerine taze kekik de tercih edebilirsiniz. Ratatuy yemeğini fırına verirken üzerine yağlı kâğıt ve folyo ile kaplayarak kendi buharında pişirebilirsiniz. Ratatouille tarifi kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 180 kalori bulunmaktadır. Ratatuy tarifini diyet menülerinde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Oldukça hafif, aynı zamanda da doyurucu olan bu tarifi günün her öğününde tüketebilirsiniz. Ratatouille yemek tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncellikle fırın yemeklerini sevenler için fırında sebzeli köfte tarifini, ardından fırında domates soslu patatesli köfte tarifini ve son olarak da fırında beşamel soslu karnabahar tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Hepsi birbirinden lezzetli olan bu tarifler arasından favorinizi seçip, tarif defterinize eklemeyi unutmayın! Verdiğimiz tarifleri deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Ratatuy (Ratatouille) Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 2 adet kemer patlıcan, ince dilimlenmiş
    • 2 adet sarı kaliforniya biber, dikdörtgen kesilmiş
    • 2 adet kırmızı kaliforniya biber, dikdörtgen kesilmiş
    • 2 adet kabak, ince dilimlenmiş
    • 2 diş ezilmiş sarımsak
    • 1 adet soğan, dikdörtgen kesilmiş
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
    • 1 su bardağı domates püresi
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • yarım su bardağı sızma zeytinyağı

    Ratatuy (Ratatouille) Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Küçük bir tencerede çeyrek su bardağı zeytinyağını ısıtın. Biber salçasını ekleyip, iki dakika kavurun. Domates püresini ekleyip, karıştırın.
    2.  
    3. Karabiber, kekik, sarımsak, şeker ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, karıştırın. Ocaktan alın. Fırını 200 dereceye ısıtın.
    4.  
    5. Fırın kabına domatesli sosu yayıp, üzerine dilimlenmiş sebzeleri spiral şekilde dizin. Çeyrek su bardağı zeytinyağı ile yarım tatlı kaşığı tuzu karıştırıp, üzerine fırça ile sürün.
    6.  
    7. Üzerini yağlı kağıt, sonra folyo ile kaplayıp 30′ fırınlayın. Folyo ve kağıdı çıkarıp, 30′ renk alana dek fırında pişirmeye devam edin.
    8. Servis edin.

    Afiyet olsun! Ratatuy (Ratatouille) Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020