En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çilekli Kek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çilekli Kek Tarifi
Çilekli Kek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

14 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Çilekli Kek Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Çay saatlerinin en sevilen tariflerinden bir tanesi olan çilekli kek tarifi ile mutfaklarınıza konuk oluyoruz bugün. Yumuşacık ve puf puf kabarmış bir kek elbette ki herkesin favorisidir. Bir de yanında en güzel eşlikçiler varsa tabiri caizse yeme de yanında yat. 🙂 Kek tarifleri arasından en pratik, en lezzetli ve en güzel aromalı çilekli kek tarifi, canınız tatlı ama hafif bir şeyler çektiğinde tercih edebileceğiniz en lezzetli tarif. Klasik kek malzemeleri ile hazırlanan çilekli kek tarifimizin malzemelerine gelin göz atalım. Çilekli kek malzemeleri; -2 su bardağı un -1 su bardağı şeker -3 adet yumurta -1 tatlı kaşığı vanilin -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -1 su bardağı süt -Yarım su bardağı ayçiçek yağı -1 su bardağı badem (ince çekilmiş) -250 gram çilek -2 tatlı kaşığı pudra şekeri Çilekli kek malzemeleri gördüğünüz üzere her evde bulunan klasik kek malzemelerinden oluşmaktadır. Gelin şimdi de çilekli kek çeşitlerine göz atalım. Çilekli ıslak kek, çilekli cupcake, kakaolu çilekli kek ve çilekli çikolatalı kek; çilekli kek çeşitlerinden bazıları. Damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. Haydi o zaman yukarıda sıraladığımız malzemeler hazırsa sizi mutfağa kadar alıp, çilekli kek yapılışına geçelim. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri rengi açılana dek yüksek hızda mikser ile çırpıyoruz. Süt ve ayçiçek yağı ekleyip karıştırıyoruz. Vanilin, kabartma tozu, un ve badem ekleyip pürüzsüz olana dek çırpıyoruz. Yağlanmış fırın kalıbına alıp, çilekleri aralıklı olarak batırıyoruz. 45 dakika fırınlayıp, altı ve üstü renk alıp hamuru pişene dek fırınlıyoruz. Oda sıcaklığında dinlendirip, pudra şekeri ile servis ediyoruz. Çilekli kek tarifini bir güzel hazırladık. Sıra geldi tarifimizi en güzel yancılar ile servis etmeye. Çilekli pasta tarifimizi beş çaylarında komşularınıza ya da dostlarınıza ikram edecekseniz bol malzemeli kısır, zeytinyağlı yaprak sarma, su böreği ve taze demlenmiş çay ile servis edebilirsiniz. Çocuklar için hazırladıysanız bir bardak sıcak süt ya da soğuk bir bardak limonata ile servis edebilirsiniz. Kekin pişmesini kontrol etmek için bir hamura bir kürdan batırabilirsiniz. Eğer kürdanı çıkardığınızda üzerinde çiğ hamur kalıyorsa bir süre daha pişirmeniz gerekecek. Temiz çıkıyorsa, üzerinde hamur yoksa kek pişmiş demektir. Yine lezzetli bir kek ve yine kalori hesaplamasını yapan bizler. 🙂 Kekin her haline hayır diyemeyenlerden misiniz siz de? Üzümlü, havuçlu tarçınlı derken şimdi de çilekli kek tarifini hazırladık birlikte. Merak edenler için kalori miktarını da hızlıca araştırdık. Çilekli kek tarifinin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 350 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için maalesef ki öneremiyoruz. Ama diyete ara verdiğinizde yarım porsiyon şeklinde tüketebilirsiniz. Tart kalıbında çilekli kek tarifini sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz.  Öncellikle çay saatlerinin ve doğum günü sürprizlerinin olmazsa olmazı çilekli pasta tarifini. Ardından yaz aylarının ferahlatan lezzeti çilekli soğuk çay ve son olarak cupcake tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Çilekli Kek Tarifi Malzemeleri

    kek malzemeleri için

    • 2 su bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 su bardağı süt
    • yarım su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 su bardağı badem tozu

    servis için

    • 250 gram (g) çilek
    • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri

    Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri rengi açılana dek yüksek hızda mikser ile çırpın.
    2.  
    3. Süt ve ayçiçek yağı ekleyip karıştırın. Vanilin, kabartma tozu, un ve badem ekleyip pürüzsüz olana dek çırpın. Fırını 160 dereceye ısıtın.
    4.  
    5. Yağlanmış fırın kalıbına alıp, çilekleri aralıklı olarak batırın. 45 dakika fırınlayın (altı ve üstü renk alıp hamuru pişene dek).
    6. Oda sıcaklığında dinlendirip, pudra şekeri ile servis edin.

    Afiyet olsun! Çilekli Kek Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020