En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Haşhaşlı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Çörek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Haşhaşlı Çörek Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. İster kendinize ister misafirinize isterseniz de ailenize hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif ile karşınızdayız. Bugün sizlerle birlikte hazırlayacağımız tarifimiz haşhaşlı çörek. Sizlerle paylaşacağımız orijinal haşhaşlı çörek reçetemiz ile tıpkı anneannelerinizin ve babaannelerinizin hazırladığı çörekler gibi lezzetli ve çıtır çörekler hazırlamak mümkün. Genellikle çay saatlerinde ve kahvaltılarda servis edilen çörek, farklı formatlarda sürekli olarak karşımıza geliyor. Bir ekmekten fazlası, kurabiyeden pratik ve börekten çıtır bir tarif haşhaşlı çörek tarifi.  Türk yemek kültüründe oldukça özel bir yere sahip olan çörek; yağlı, az tuzlu ve yumurtalı hamur işi tariflerinin genel adını ifade etmektedir. Kokusunun, lezzetinin ve görüntüsünün tebessüm ettirmediği kimse; yakışmadığı da tek bir öğün yok. Altın günlerinde, beş çaylarında, kahvaltılarda ve ara öğünlerde sofralara çok yakışan çörek oldukça da doyurucu bir tarif. Lezzetiyle havalara uçuracak olan haşhaşlı çörek tarifi, Osmanlı döneminden günümüze gelen ve her yörede farklı şekillerde hazırlanan bir lezzet. Haydi o zaman en güzel haşhaşlı çörek tarifi için sizi mutfağa alalım. Malzemeler mutfak tezgâhınızda yerini aldı ve kollar da sıvandıysa haşhaşlı börek yapımına geçiyoruz. Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisinde pürüzsüz bir kıvam alana dek mikserin yoğurma ucu ile yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, sıcak bir yerde 1 saat mayalandırıyoruz. Mayalanan hamuru ikiye bölüp, unlanmış tezgâhta dikdörtgen şeklinde ince olacak şekilde açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine haşhaşla ayçiçek yağını karıştırıp, yarısını sürüyoruz ve rulo şeklinde 3 parmak kalınlığında sarıyoruz. Diğer kalan hamura da aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın kabına aralıklı olarak dizip, 15 dakika dinlendiriyoruz. Burada ‘’haşhaşlı çörek kaç dakikada pişer?’’ sorusunun cevabını merak edenler için hemen söyleyelim. Yaklaşık 30 dakika altı ve üstü kızarıp renk alana dek pişiriyoruz. Pişen çörekleri oda sıcaklığında tel üzerinde dinlendirip servis ediyoruz. Sıra geldi lezzetiyle başınızı döndürecek ve görüntüsüyle de havalara uçuracak haşhaşlı çörek servis önerilerine. Hazırladığınız haşhaşlı çöreği kahvaltıda menemen, patates kızartması, beyaz peynir ve reçel çeşitleri ile servis edebilirsiniz. Beş çayına gelen komşularınıza servis edecekseniz eğer yanında üzümlü kek, Rus salatası ve taze demlenmiş çay ikram edebilirsiniz. Hazırlayacağınız haşhaşlı çöreği damak tadınıza göre hazırlayabilmeniz mümkün. Nasıl mı? Biz tepsinin hepsini tuzlu yaptık ama siz dilerseniz malzemelerin hepsini yufkaya eklemeden önce kalan sosa şeker ekleyerek tatlı bir haşhaşlı çörek de elde edebilirsiniz. Sağlıklı beslenmek için kalori hesaplaması yapmak olmazsa olmazımız aslında. Biz de bu tarif için minik bir araştırma yaptık ve haşhaşlı çörek kalori miktarını hemencecik sizlerle paylaşmak istedik. Haşhaşlı çörek 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 320 kalori bulundurmaktadır. Hamur işi kategorisinde yer alan bu tarifimizi kilo kontrolü yapanlar için maalesef ki öneremiyoruz. Evet! Yazımızın sonuna doğru geldik.  Reçetemizin detaylarına geçmeden önce bu tarifimizi sevenler için 3 tane daha tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle tarçınlı rulo çörek tarifi, ardından tahinli çörek tarifi ve son olarak haşhaş ezmeli nokul tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Her biri birbirinden lezzetli olan bu tarifleri eminiz ki çok beğeneceksiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Haşhaşlı Çörek Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 4 su bardağı un
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı ılık süt
    • çeyrek su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 su bardağı haşhaş

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisinde pürüzsüz bir kıvam alana dek mikserin yoğurma ucu ile yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde 1 saat mayalandırın.
    2. Hamuru ikiye bölüp, unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde ince açın.
    3. Fırını 190 dereceye ısıtın.
    4. Hamurun üzerine haşhaşla ayçiçek yağını karıştırıp, yarısını sürün. Rulo şeklinde sarıp, 3 parmak kalınlığında sarın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
    5. Fırın kabına aralıklı olarak dizip, 15′ dinlendirin. Yaklaşık 30′ altı ve üstü kızarıp renk alana dek pişirin.
    6. Oda sıcaklığında tel üzerinde dinlendirip servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Haşhaşlı Çörek Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020