En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Buğday Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Buğday Çorbası Tarifi
Buğday Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Buğday Çorbası Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. İyi bir beslenmenin temelinde çorba yer alır. Sıcak bir başlangıcın yanı sıra çorba, mideyi diğer yemeklere hazırlar ve doyuruculuğu destekler. Günün her öğününde gönül rahatlığı ile tüketilen çorba, lezzeti kadar şifa deposu oluşuyla da tercih edilmelidir. Çorba denilince aklımıza ilk olarak mercimek çorbası, domates çorbası, yoğurt çorbası ve ayran çorbası gelmektedir. Bildiğiniz üzere ayran çorbası ya da ayran aşı çorbasının ana malzemelerinden bir tanesi de buğdaydır. Bugün de ana malzemesi buğday olan bir çorba ile karşınızdayız. Bu çorbamız ne bir ayran aşı ne de bir yoğurt çorbası. Sizlerle birlikte hazırlamaya karar verdiğimiz çorbamız yoğurtlu buğday çorbası!  Buğday çorbası tarifi tek başına gayet doyurucu olan ve oldukça sağlıklı bir çorba.  Peki davet sofrası ya da iftar sofrası çorbasız düşünülebilir mi? Elbette ki düşünülemez.  Akşam yemeğine dostlarınız ya da komşularınız davetliyse çorbasız bir masa yarım kalır.  Yaz aylarında genellikle soğuk içmek istediğimiz, kış aylarında ise sıcak sıcak içmek istediğimiz çorba, lezzet ve hafifliği ile damak çatlatıyor. Bugün hazırlayacağımız buğday çorbasını da ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Böylelikle soğuk buğday çorbası ile hem doyarken hem de ferahlayacaksınız. Buğday çorbasını nohutlu hazırlayabileceğinize de değinmek istiyoruz. Nohutlu buğday çorbası ile çorbamız daha doyurucu bir hal alacak. Haydi o zaman tüm malzemeler hazırsa sizi mutfağa kadar alalım ve çorbamızın yapımına geçelim. Buğday çorbası için düdüklü tencereye buğday ve suyu ekleyip, düşük ayarda 15′ pişiriyoruz. Bu esnada çorbamızın harcını hazırlıyoruz hemencecik.  Ayrı bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz. Buğdayın suyundan bir kepçe karışıma ekleyip, ısıtıyoruz. Karıştırarak tencereye geri ekliyoruz. Son olarak çorbaya tuz ekleyip, kapağını kapatıyor ve 10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen çorbamızın lezzetine lezzet katmak için tereyağını küçük bir sahanda orta ateşte eritip, pul biber ve nane ekliyoruz. Çorbayı üzerine biberli yağ ekleyip, servis ediyoruz. Buğday çorbası tarifini nasıl servis edeceğimize ve yanına en çok yakışan servis önerilerine de değinelim istiyoruz. Sıcak ya da soğuk servis edeceğiniz buğday çorbası tarifinin ardından ana yemek olarak mantarlı tavuk sote, bulgur pilavı ve yancı olarak da çoban salata servis edebilirsiniz. İçecek olarak da evde yapılmış çilekli soğuk çay tercih ederek menünün lezzetini tamamlayabilirsiniz. Yoğurtlu çorba tariflerinde çorbanın kesilmemesi için kaynatılan sudan ekleyip ılıttıktan sonra tencereye eklemeli ve sürekli olarak karıştırmalısınız. Merak edenler ya da kilo kontrollü yapanlar için buğday çorbası kalori miktarına da değinelim istiyoruz. Buğday çorbası bildiğimiz çorba tariflerinin aksine daha yüksek kalorili. Öyle ki tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 350 kalori bulunmaktadır. Besleyici olan bu tarifi diyet menüleri için maalesef ki öneremiyoruz. Buğday çorbası tarifini sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncellikle bildiğiniz pilav tariflerinden oldukça farklı ve bir o kadar lezzetli olan buğday pilavı tarifini, ardından bulgur çorbası tarifi ve son olarak lezzetli mi lezzetli yarma buğdaylı ezogelin çorbası tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Buğday Çorbası Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 1 su bardağı buğday
    • 4 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 3 yemek kaşığı limon suyu
    • 5 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Nane
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 3 yemek kaşığı tereyağı

    Buğday Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Düdüklü tencereye buğday ve suyu ekleyip, düşük ayarda 15′ pişirin.
    2. Ayrı bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı ve limonu çırpın.
    3. Buğdayın suyundan bir kepçe karışıma ekleyip, ısıtın. Karıştırarak tencereye geri ekleyin. Tuz ekleyip, kapağını kapatın. 10′ kısık ateşte pişirin.
    4. Tereyağını küçük bir sahanda orta ateşte eritip, pul biber ve nane ekleyin. Çorbayı üzerine biberli yağ ile servis edin.

    Bu nefis Buğday Çorbası Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020