En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi
Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi tam size göre. İsmi gözünüzü korkutabilen ama yapıldığında ne kadar pratik ve ekonomik bir tarif olduğunu fark edeceğiniz enfes bir tarifimiz var. Yapımı uğraştırmayan, reçetemize uyduğunuzda hemencecik hazırlayıp afiyetle yiyebileceğiniz aynı zamanda davet sofralarına da oldukça yakışan kıymalı çökertme kebabı tarifini bugün sizlerle paylaşıyor olacağız. Lezzeti şahane, görüntüsü efsane kıymalı çökertme kebabı özellikle akşam yemeklerinde, yanında en güzel eşlikçilerle servis edildiğinde yemelere doyamayacağınız ve pratikliğinden ötürü de bol bol yapacağınız bir tarif. Üstelik Ramazan ayında iftara az kaldıysa davetlilerinize şipşak hazırlayabilirsiniz de. Akşam yemeğinde ne yapacağınıza karar veremediğiniz durumlarda ve canınız bol soslu ve kızartmalı bir tarif istediğinde hemencecik hazırlanabilecek bir tariftir kıymalı çökertme. Hal böyle olunca biz de tüm malzemeler için pazarın yolunu tutuk ve tarifimiz için en güzel, en taze olan malzemeleri eksiksiz olarak aldık. Kıymalı çökertme kebabı malzemelerinin ne olduğunu merak edenler için kısaca değinip; ardından da mutfağa geçip, tarifimizi hazırlamak için kolları sıvıyor olacağız. Kıymalı çökertme kebabı için temel malzememiz kıyma diyebiliriz. Bunun için kasabımızdan kıymayı özenle çektirip aldık. Oradan da pazara uğrayıp domates, patates, sarımsak ve soğanlarımızı aldık. Geriye bir tek baharatlar ve yoğurt kaldı, onu da şipşak marketten tamamladık. Yukarıda sıraladığımız malzemeler mutfak tezgâhı üzerindeki yerini aldıysa tarifimizin yapımına geçebiliriz. Patatesleri kesip, buzlu ve tuzlu suya alıp 30 dakika dinlendiriyoruz. Suyunu süzüp iyice kuruluyoruz. Ayçiçek yağında orta ateşte 4 seferde kızartıp, havlu kağıt üzerinde fazla yağını alıyoruz. Orta boy bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp, kıymayı 2 dakika kavuruyoruz. Soğanları ekleyip karıştırdıktan sonra 2 dakika soteliyoruz. 1 diş sarımsak, karabiber, tuz, salça ve domatesleri ekleyip, altını kısıyoruz. Kıvam alana dek 5 dakika pişirip, 2 diş sarımsak ile yoğurdu çırpıp kenara alıyoruz. Tabaklara önce patates, üzerine yoğurt, et sote ve maydanoz ile servis ediyoruz. Kıymalı çökertme kebabı yanına ne gider merak edenler için birkaç önerimiz var! Akşam yemeğinde ya da iftar sofrasında yer verecekseniz başlangıç olarak domates çorbasına, yancı olarak pirinç pilavına ve salata olarak da mevsim salataya yer verebilirsiniz. İçeceksiz olmaz elbette ki. İçecek olarak da bol köpüklü, naneli ve salatalıklı ayran tercih edebilirsiniz. Kıymalı çökertme kebabında kullanacağınız patateslerin kibrit çöpü kalınlığında olmasına özen gösterin. Hem hızlı kızaracak hem de daha çıtır çıtır olacaktır. Kıymalı çökertme kebabı kalori miktarına göz atalım şimdi de. Bilmeyenler ve merak edenler için kıymalı çökertme kebabının 1 porsiyonunda 630 kalori bulunmaktadır.  Kızartma tarifleri arasında yer alan bu tarifimizi maalesef ki diyet menüleri için öneremiyoruz. Kıymalı çökertme kebabı tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak kıymalı ile kapışan tavuk çökertme kebabı tarifi ardından çökertme kebabı tarifini ve son olarak da avcı kebabı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi Malzemeleri

  • 400 gram (g) dana kıyma, orta yağlı
  • 1 adet soğan, küçük doğranmış
  • 1 adet domates, rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 4 adet patates, soyulmuş, kibrit doğranmış
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri kesip buzlu ve tuzlu suya alın, 30′ dinlendirin. Süzüp iyice kurulayın.
  2. Ayçiçek yağında orta ateşte 4 seferde kızartıp havlu kağıt üzerinde fazla yağını alın.
  3. Orta boy bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp kıymayı 2′ kavurun.
  4. Soğanları ekleyip karıştırın. 2′ soteleyin.
  5. 1 diş sarımsak, karabiber, tuz, salça ve domatesleri ekleyip altını kısın. Kıvam alana dek 5′ pişirin.
  6. 2 diş sarımsak ile yoğurdu çırpıp kenara alın.
  7. Tabaklara önce patates, üzerine yoğurt et sote ve maydanoz ile servis edin.

Bu nefis Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020