En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Haşhaşlı Şekerpare Tarifi
Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Haşhaşlı Şekerpare Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Şekerpare, çay saatlerinin ve davet sofralarının en sevilen tatlı tariflerinden biri. Her lokması büyüleyen şekerpare tatlısına bugün klasik reçetelerden farklı olarak kakao, irmik ve haşhaş ekleyeceğiz; fındık yerine bademle son dokunuşu yapacağız. Özellikle şerbetli tatlıları sevenlerin çok hoşuna gidecek olan haşhaşlı şekerpare tarifimizin yapılışı ise oldukça pratik. Öncelikle şeker ve suyu orta ateşte kaynatıp, kaynayınca altını kısıyoruz ve 5 dakika pişiriyoruz. Limon suyu ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Şerbeti oda sıcaklığında dinlendirirken diğer işlere girişiyoruz! Derin bir kabın içerisinde tereyağı ve yumurtaları çırpıyoruz. Un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve irmiği ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuruyoruz. Hamurdan toplar alıp, elle yassılaştırıyoruz. Önce yumurta akına, sonra haşhaşa bulayıp; yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Fırını 180 dereceye ısıtıyoruz. Şekerparelerin üzerini bademle süsleyip, 30 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp, sıcakken üzerlerine ılık şerbeti gezdiriyoruz. 30 dakika oda sıcaklığında dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz! Haşhaşlı şekerpare yapılışını gördük. Sırada haşhaşlı şekerpare tatlısının yanına neler gider, hazırlanışının püf noktaları nelerdir ve kalorisi ne kadardır onları konuşmak var! Haşhaşlı şekerpare tatlısının yapılışında ufak bazı püf noktalarımız var. Bunlardan biri hamurun, diğeri de şerbetin hazırlık aşamalarında gizli. İlk olarak hazırlanan şerbet dinlenmeye bırakılmalı. Oda sıcaklığına gelince kullanmamız gerektiği için buzdolabında bekletilmemeli. Tatlı, ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbetle buluşmalı. Diğer önemli detay, hamurda kullanılan malzemelerin sıcaklığında.  Yumurta ve tereyağı kesinlikle oda sıcaklığında olmalı. Bunun için buzdolabından çıkarttıktan sonra 30 dakika bekletmelisiniz. Haşhaşlı şekerpare tarifini, yanında bir top Algida Maraş Usulü Sütlü Dondurma ile servis edebilirsiniz. Çikolatalı dondurmalar, zaten kakaolu olan tatlımızla pek uyumlu olmayabilir. Ayrıca içecek olarak sütlü filtre kahve, taze demlenmiş siyah çay veya şekersiz Türk kahvesi servis edebilirsiniz. Limonata, gazoz veya kola gibi içecekleri, içerdikleri şekerden dolayı tavsiye edemiyoruz.  İlginç ama uyumlu olan son önerimiz ise ayran! Bir bardak ayran, şerbetli tatlıların ağırlığını almaya çok yardımcı oluyor.  Mavi haşhaşlı şekerpare tarifimizin kalori miktarı, diyettekileri ve kalori hesabı yapanları üzebilir, baştan söyleyelim! Bu enfes tatlımızın bir porsiyonluk miktarı yaklaşık olarak 450 kalori. Diyet yapmıyorsanız veya diyete ara verdiğiniz “cheat” günlerinizdeyseniz afiyetle ve gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz! Haşhaşlı şekerpare tarifi çok leziz ve eşsiz. Ancak diğer şekerpare tariflerini de denememek olmaz.  Öncelikle klasik şekerpare tarifini böyle bırakıyoruz. Ardından farklı bir doku için şekerpare hamuruna irmik ekliyoruz ve irmikli şekerpare tarifini elde ediyoruz. Ha irmiksiz olsun, bizim olsun diyorsanız da irmiksiz şekerpare tarifimiz her zaman burada!

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 250 gram (g) oda sıcaklığında tereyağı
    • 4 su bardağı un
    • 2 adet yumurta
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 4 yemek kaşığı irmik
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    Şerbeti için

    • 3 su bardağı şeker
    • 2 + Yarım su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı limon suyu

    Üzeri için

    • 2 yemek kaşığı haşhaş
    • 1 adet yumurta akı
    • 1 su bardağı badem

    Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Şeker ve suyu orta ateşte kaynatıp, kaynayınca altını kısın ve 5′ pişirin. Limon suyu ekleyip, karıştırın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığında dinlendirin.
    2. Derin bir kabın içerisinde tereyağı ve yumurtaları çırpın. Un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve irmiği ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    3. Hamurdan toplar alıp, elle yassılaştırın. Önce yumurta akına, sonra haşhaşa bulayıp; yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    4. Şekerparelerin üzerine bademle süsleyip, 30′ pişirin.
    5. Fırından alıp, sıcakken üzerlerine ılık şerbeti gezdirin. 30′ oda sıcaklığında dinlendirin. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Haşhaşlı Şekerpare Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020