En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Muhallebili Güllaç Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Muhallebili Güllaç Tarifi
Muhallebili Güllaç Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Muhallebili Güllaç Tarifi tam size göre. Ramazan ayının en sevilen tarifi hiç kuşkusuz güllaç tatlısı. Bugün, klasik güllaç reçetelerine göre bambaşka olan bir lezzeti, muhallebili güllaç tarifini anlatacağız sizlere! Muhallebi, kendi başına da diğer tatlılara eklenerek de afiyetle yenen; pratik bir şekilde hazırlanan enfes bir tatlı. Bugün, leziz muhallebi güllaca eklenecek, deyim yerindeyse güllaca seviye atlatacak! Aşağıda tüm malzemeleri ve yapım aşamalarıyla bahsedeceğiz ancak kısa bir değinelim mi muhallebili güllaç yapımına?  Öncelikle şerbet için süt ve şekeri küçük bir tencerede orta ateşte kaynatıp, kaynayınca karıştırıp ocaktan alıyoruz. Gül suyu ekleyip, oda sıcaklığında dinlenmeye alıyoruz. Süt, şeker, nişasta ve Hindistan cevizini küçük bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alıp kaynayınca düz bir kaba soğumaya alıyoruz. Geniş bir kaba güllaçları alıp, şerbet ile ıslatıp çekene dek 10 dakika bekliyoruz. Ortadan ikiye kesip, başka bir kaba alıyoruz ve üzerine ılıyan muhallebiyi yayıyoruz. Diğer yarısını üzerine kapatıp, buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz. Üzerine ceviz ve tarçın ile servis edebilirsiniz. Muhallebili güllaç tarifinin püf noktası, muhallebiyi hazırlarken güzelce çırpmak. Muhallebili güllaç tarifini ramazan ayında iftarda mı servis edeceksiniz yoksa başka bir gün mü? Bizim servis önerilerimiz bu noktada sizler için ikiye ayrılacak. İlk senaryoda ramazan ayında bir iftar menüsü oluşturalım. Öncelikle kremalı bir sebze çorbası, ardından sıcak ot tabağı sunalım. Ana yemek olarak ızgara köfte olsun. Tereyağlı pilavın ve közlenmiş kapya biberin eşlik ettiği ana yemeği, bir bardak komposto tamamlasın. Tatlı faslı da muhallebili güllaçla son bulsun! İkinci senaryomuz, muhallebili güllaç tarifini çay saatine taşıyor. Pofuduk bir dilim anne keki, kısır, Amerikan salatası, mercimek köftesi, sigara böreği ve tabii ki zeytinyağlı yaprak sarmadan oluşan bir çay saati / gün tabağı, muhallebili güllaç ile bambaşka bir yöne evrilecek. İçecek olarak ev yapımı limonata, ev yapımı meyveli soğuk çay, taze demlenmiş filtre kahve, tavşan kanı çay veya orta şekerli Türk kahvesi servis edebilirsiniz. Muhallebili güllaç tatlısının kalori bilgisini vermeden de olmaz.  Baştan söyleyelim, muhallebili güllaç kalori miktarıyla pek üzmeyecek. Örneğin bir porsiyonu 400 kalori civarında olan kadayıf tatlısı gibi yoğun kalorili tatlılar bir yana, güllaç bir yana. Her ne kadar hafif bir tarif de olsa güllaç nihayetinde bir tatlı ve pek çok tatlı gibi güllaç da diyet menülerine sık sık giremiyor. Gün içinde aldığınız kalori miktarını düşük tutar ve menünüze muhallebili güllaç tatlısı tarifini eklerseniz bir porsiyon başına alacağınız kalori miktarı 260 civarı olur. Bizce gayet iyi. 🙂 Yapımının kolaylığı, lezzeti ve hafifliği ile kalplerimizi kazanan güllaç tarifinin bir sürü farklı reçetesi var. Malzemeler ve yapılış aşamaları bakımından farklılıkları olan bu reçetelerden en sevdiğimiz üç tanesi huzurlarınızda! Öncelikle güllaç tarifi, ardından sarma güllaç tarifi ve son olarak da ferah ferah dondurmalı güllaç tarifi sizleri bekliyor.

Muhallebili Güllaç Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 4 yaprak güllaç
    • 2 su bardağı süt yarım yağlı
    • yarım su bardağı şeker
    • 1 yemek kaşığı gül suyu
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 yemek kaşığı Knorr Hindistan Cevizi
    • 2 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
    • 1 su bardağı ceviz, iri kıyılmış

    Muhallebili Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. 2 su bardağı süt ve şekeri küçük bir tencerede orta ateşte kaynatıp, kaynayınca karıştırıp ocaktan alın. Gül suyu ekleyip, oda sıcaklığında dinlenmeye alın.
    2. Süt, şeker, nişasta ve Hindistan cevizini küçük bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam alıp kaynayınca düz bir kaba soğumaya alın.
    3. Geniş bir kaba güllaçları alıp, şerbet ile ıslatın. Çekene dek 10′ bekleyin. Ortadan ikiye kesip, başka bir kaba alın. Üzerine ılıyan muhallebiyi yayın.
    4. Diğer yarısını üzerine kapatıp, buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
    5. Üzerine ceviz ve tarçın ile servis edin.

    Bu nefis Muhallebili Güllaç Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020