En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi
Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Patlıcan her haliyle nasıl bu kadar güzel olabiliyor? Girdiği her yemeğe lezzet katan ya da başlı başına bir yemeği oluşturan patlıcan, bugün de kıyma ile buluşarak lezzetini ikiye katlıyor. Muhteşem karnıyarık, lezzetli mi lezzetli oturtma, muazzam zade kebabı! Hepsi birbirinden lezzetli olan bu yemeklerin temel malzemesini patlıcan oluşturuyor.  Bugün de bu yemeklerin arasına bir yenisini ekleyeceğimiz tencerede kıymalı patlıcan yemeği tarifi ile karşınızdayız. Belki de patlıcanlı yemek tarifleri arasından en pratik olan kıymalı patlıcan yemeği tarifi, ekmek banıp yenilebilecek sayısız lezzetten bir tanesi. Haydi gelin öncelikle kıymalı patlıcan yemeği çeşitlerine bakalım. Yukarıda kısaca değindik ama burada detaylı şekilde ele alalım. Kolay kıymalı patlıcan yemeği tarifi arayanlar için birbirinden lezzetli çeşit çeşit yemeğimiz bulunmaktadır. Örnek verecek olursak; musakka, karnıyarık, zade kebabı, patlıcan oturtma, patlıcan dizme ve patlıcan dolma bu yemeklerden birkaç tanesi.  Konumuza dönelim hemencecik. Kıymalı patlıcan yemeği nasıl olur merak edenler için mükemmel bir reçete hazırladık. Kıymalı patlıcan yemeği yapılışını öğrenip, denedikten sonra adeta başka alemlere gidecekseniz! Haydi o zaman hazırsanız sizi mutfağa alalım ve kıymalı patlıcan yemeği yapılışına geçelim. Kıymalı patlıcan yemeği için öncelikle küçük bir tavada çeyrek su bardağı ayçiçek yağını ısıtıp, orta ateşte patlıcanları yaklaşık 5′ kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları havlu kağıt üzerine alıp, bekletiyoruz. Ayçiçek yağını orta boy bir tencereye 5 yemek kaşığı ekleyip, orta ateşte ısıtıyoruz. Soğanları ekleyip, kapağı kapalı olarak 5′ yumuşayana dek pişirdikten sonra biberleri ekleyip, karıştırıyoruz 3′ kavurup, kıymayı ilave edip, karıştırıyoruz. Kıyma suyunu salmaya başlayınca salça, sarımsak ve tuzu ilave ediyoruz. Karıştırarak 2 dakika pişirdikten sonra karabiber, kimyon, patlıcan ve suyu ekleyip karıştırıyoruz. Kapağı kapalı olarak 15′ pişirdikten sonra servis ediyoruz. Kıymalı patlıcan yemeği nasıl hazırlanır ve kıymalı patlıcan yemeği kaç dakikada pişer yukarıda öğrendik. Gelin şimdi de tarifimizin yanına en çok yakışan servis önerilerine göz atalım.  Başlangıç olarak domates çorbası, ana yemek olarak da pirinç pilavı tercih edebilirsiniz. Yancı olarak da çoban salata kesinlikle çok yakışacaktır. İçecek olarak bizim size önerimiz bol köpüklü, salatalıklı ve naneli bir ayran olacaktır. Tüm malzemeler tencerede buluştuktan sonra üzerine toz şeker ve limon suyu ekleyebilirsiniz.  Böylelikle tat dengesini sağlamış olacaksınız. Şimdi sırada merak edenler için kıymalı patlıcan yemeği kalori miktarına değinmek istiyoruz. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 250 kalori bulunmaktadır. Oldukça lezzetli ve doyurucu olan bu tarifimize diyet menülerinizde de yer verebilirsiniz. Kıymalı patlıcan yemeği tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle klasik patlıcan yemeği tarifi, ardından patlıcan kızartma tarifi ve son olarak da patlıcanlı et yemeği tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 5 adet patlıcan, alaca soyulmuş, büyük küp kesilmiş
    • 1 adet soğan, küçük küp doğranmış
    • 3 adet köy biberi, küp kesilmiş
    • 2 diş sarımsak, dilimlenmiş
    • 400 gram (g) dana kıyma az yağlı
    • çeyrek su bardağı ayçiçek yağı
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 su bardağı su

    Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Küçük bir tavada çeyrek su bardağı ayçiçek yağını ısıtıp, orta ateşte patlıcanları yaklaşık 5′ kızartın.
    2. Havlu kağıt üzerine alıp, bekletin.
    3. Ayçiçek yağında orta boy bir tencereye 5 yemek kaşığı ekleyip, orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyip, kapağı kapalı olarak 5′ yumuşayana dek pişirin.
    4. Biberleri ekleyip, karıştırın. 3′ kavurun. Kıymayı ilave edip, karıştırın. Kıyma suyunu salmaya başlayınca salça, sarımsak ve tuzu ilave edip, karıştırarak 2′ pişirin.
    5. Karabiber, kimyon, patlıcanlar ve suyu ekleyip, karıştırın. Kapağı kapalı olarak 15′ pişirin. Servis edin

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020