En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi. Pilavı tutturmak büyük bir başarıdır. Hem pirinç pilavı hem de bulgur pilavı büyük emek isteyen, aynı zamanda da emeğin karşılığını en iyi şekilde veren tariflerdir. Bugünkü konumuz bulgur pilavı. Hem de öyle sade hazırlanan bir bulgur pilavı değil! Bol tavuk etli, bol tereyağında kavrulmuş lezzetli mi lezzetli bir tavuklu bulgur pilavı tarifi. ‘’Tavuklu bulgur pilavına soğan konur mu?’’ ya da ‘’Tavuklu bulgur pilavı nasıl olur?’’ şeklinde merak edilen tüm detayları yanıtlayacağımız efsane bir reçete ile karşınızdayız. İncecik doğranmış soğanların biber ile iyice kavrulduktan sonra bol tereyağı ve bulgurla buluştuğu, içerisinde bol miktarda tavuk eti bulunan tavuklu bulgur pilavı en çok da davet sofralarına yakışıyor. Sizin de akşam yemeğine davetlileriniz varsa ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız tavuklu bulgur pilavı imdadınıza yetişebilir. Tavuklu bulgur pilavı sade bir şekilde de gayet lezzetli oluyor, buna da değinmek istiyoruz bu arada. Biber ve soğan tercih etmiyorsanız sade hali de gayet güzel. Önemli bir dipnot paylaşıp, ardından hızlıca mutfağa geçelim. Tencerede pilav hazırlamak yerine fırında tavuklu bulgur pilavı hazırlayabilmek de mümkün. Hem fazla uğraş gerektirmeyecek hem de fırın yemeklerini tercih edenlerin daha çok hoşuna gidecek. Tavuklu bulgur pilavı yapımı için hazırladığımız reçetemiz tüm püf noktalarıyla huzurlarınızda. Tavuklu bulgur pilavı tarifi için öncelikle ayçiçek yağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtıyoruz. İçerisine tavukları ekleyip, 5′ renk alana kavuruyoruz. Soğan ve biberleri ekleyip, 5′ yumuşayana dek kavuruyoruz. Karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyip; karıştırdıktan sonra tereyağını ilave edip, eriyince domates ve biber salçasını ekliyoruz. Bulgurları ekleyip karıştırıyor ve 5′ kavuruyoruz.  Son olarak sıcak su ile bulyonu karıştırıp tencereye ilave ediyor ve altını kısıp, kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekene dek yaklaşık 15′ dinlendirdikten sonra üzerine bir bez örtüp kapağı kapalı olarak 15′ oda sıcaklığında dinlendirerek servis ediyoruz. Tavuklu bulgur pilavının yanına ne gider gelin detaylı bir şekilde göz atalım. Akşam yemeği menüsünde tavuklu bulgur pilavı yer alıyorsa başlangıç olarak mercimek çorbası ve yancı olarak da mevsim salata, kabak tarator ve soğan salatası çok yakışacaktır. İçecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran tercih edebilirsiniz. Yapım aşamasında zorlanmamak için dilerseniz tavukları önceden haşlayıp, servis aşamasında pilavın üzerine ekleyebilirsiniz. Tavuklu bulgur pilavı kalori miktarına da değinmek istiyoruz.  Bir tabak tavuklu bulgur pilavı kaç kalori merak edenler için minik bir araştırma yaptık. Tarifimizin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 380 kalori bulunmaktadır. Oldukça doyurucu olan bu tarifimize, diyet menülerinde ara ara küçük porsiyonlar halinde yer verebilirsiniz. Tavuklu bulgur pilavı tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle tavuk suyuna bulgur pilavı, ardından etli bulgur pilavı ve son olarak da mantarlı bulgur pilavı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyip favorinizi seçmeyi ihmal etmeyin. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet tavuk but, kemiksiz, küp doğranmış
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su, sıcak
  • 3 adet kapya biber, küp doğranmış
  • 2 adet soğan, küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayçiçek yağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtın.
  2. Tavukları ekleyip 5′ renk alana kavurun.
  3. Soğan ve biberleri ekleyip 5′ yumuşayana dek kavurun.
  4. Karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyip karıştırın. Tereyağını ilave edip eriyince domates ve biber salçasını ekleyin. Bulgurları ekleyip karıştırın. 5′ kavurun.
  5. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp tencereye ilave edin. Altını kısıp kapağını kapatın. Suyunu çekene dek yaklaşık 15′ dinlendirin.
  6. Üzerine bir bez örtüp kapağı kapalı olarak 15′ oda sıcaklığında dinlendirin. Servis edin.

Afiyet olsun! Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020