En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Halep Kahkesi (Ramazan Kahkesi) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Halep Kahkesi (Ramazan Kahkesi) Tarifi
Halep Kahkesi (Ramazan Kahkesi) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Halep Kahkesi (Ramazan Kahkesi) Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bugün bu yazımızda, sizlerle birlikte Gaziantep’e doğru uzun ve lezzetli bir yolculuğa çıkıyor olacağız. Gaziantep mutfağının kendine özgü yöresel lezzetlerinden bir tanesi, hiç kuşkusuz ramazan kahkesi tarifidir. Peki nedir bu ramazan kahkesi? ve Ramazan kahkesine ne konur? İşte tarifimiz hakkında merak edilen tüm detayları tek tek, tüm püf noktalarıyla ele alacağız. Ramazan kahkesinin görüntüsü simide oldukça benzemektedir ama onu simitten ayıran oldukça önemli bir özelliği var. Simit, dışı çıtır çıtır ve sert bir yiyecektir. Ramazan kahkesi tarifi, bilinen diğer adıyla Halep kahkesi tarifi, içerisinde mahlep bulunan yumuşacık bir tariftir. Ramazan kahkesi, özellikle ramazan aylarında hazırlanan ve uzun bir süre bozulmadan saklanabilen bir tarif. Kendine has görüntüsü, kokusu ve lezzetiyle çayın yanına çok yakışacak bir tarif olan halep kahkesi, denemeniz için sizi mutfağa davet ediyor. Hazır ramazan ayına az kalmışken şimdiden fazla fazla yapıp, dolapta saklamaya ne dersiniz? İftar sonrası ya da sahurda uzun uzun zaman ayırıp bir şeyler hazırlamak yorucu geliyorsa gelin bugün fazla fazla ramazan kahkesi hazırlayıp, dolapta muhafaza edelim. İftar sonrasında ya da sahura gelen davetlilerimize, çayın yanına hemencecik ikram edelim. Halep kahkesi malzemelerine bir göz atıp, ardından mutfağın yolunu tutacağız ve Halep kahkesinin yapılışına geçiyor olacağız. Halep kahkesinin içerisinde klasik simit malzemeleri olan süt, şeker, maya, un ve diğer hamur malzemeleri bulunur. Simiten farklı olarak bir de içerisinde mahlep kullanıldığını söyleyebiliriz. Haydi o zaman listemizde yer alan malzemeler tezgâhta yerini aldıysa hızlıca tarifimizin yapımına geçiyoruz. Ramazan kahkesi için öncelikle su, süt, şeker ve mayayı derin bir kapta karıştırıp, 5′ dinlendiriyoruz. Ardından un ve mahlebi ilave edip, pürüzsüz bir kıvam alana dek elle yoğuruyoruz. 30′ üzerini streçleyip oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz. Hamuru küçük toplara bölüp, yağlı tezgâhta rulo şeklinde açıyoruz. Açtığımız hamurun uçlarından tutup, ortada buluşacak şekilde katlıyoruz. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine bitişik olacak şekilde diziyoruz. Fırını 180 dereceye ısıtıyoruz. Üzerlerine elle bastırıp düzlüyoruz ve 20′ fırınlıyoruz. Fırından çıkarıp, yumurta ile pekmezi karıştırıp üzerlerine fırça ile sürdükten sonra susam serpiştiriyoruz. Renk alana dek 20′ daha fırınladıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirip, servis ediyoruz. Ramazan kahkesi tarifi iftar sonrası bir fincan taze çay ile güzel bir kapanış yapmanızı sağlayacak. Sahurda tercih edecekseniz peynir çeşitlerinden oluşan şarküteri tabağı, salata, patates kızartması, menemen ve taze demlenmiş çay eşliğinde servis edebilirsiniz. Halep kahkesi hazırlarken bilmeniz gereken önemli bir husus var! Mayanın aktifleşmesi ve hamurunuzun iyi kabarması için ılık su kullanmalısınız. Halep kahkesi kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra. Tarifimiz hamur işi kategorisinde yer aldığından dolayı kalori miktarı akla ilk gelen soru oluyor. Halep kahkesi 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 450 kalori bulunmaktadır. Diyet menüleri için maalesef ki öneremiyoruz. Halep kahkesi tarifini çok sevip, benzer tatlar da denemek isteyenler için 3 tane daha tarif önerimiz var! İlk olarak ev yapımı simit, ardından tuzsuz simit tarifi ve son olarak da kaşarlı simit tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Halep Kahkesi (Ramazan Kahkesi) Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 su bardağı su, ılık
    • 1 su bardağı süt, ılık
    • 1 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 tatlı kaşığı mahlep
    • 5 su bardağı un

    üzeri için

    • 1 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı pekmez
    • 2 yemek kaşığı Knorr Susam

    Halep Kahkesi (Ramazan Kahkesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Su, süt, şeker ve mayayı derin bir kapta karıştırıp 5′ dinlendirin.
    2. Un ve mahlebi ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana dek elle yoğurun.
    3. 30′ üzerini streçleyip oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Hamuru küçük toplara bölüp yağlı tezgahta rulo şeklinde açın.
    4. Uçlarından tutup ortada buluşacak şekilde katlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bitişik dizin.
    5. Fırını 180 dereceye ısıtın. Üzerlerine elle bastırıp düzleyin. 20′ fırınlayın.
    6. Fırından çıkarıp yumurta ile pekmezi karıştırıp üzerlerine fırça ile sürün. Susam serpin.
    7. Renk alana dek 20′ daha fırınlayın. Oda sıcaklığında dinlendirip servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Halep Kahkesi (Ramazan Kahkesi) Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020