En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mantı Makarnası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mantı Makarnası Tarifi
Mantı Makarnası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Mantı Makarnası Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Hazır mantı yerine evde yapılan mantıyı yemenin zevki bir başka oluyor. Siz de evde mantı tarifini hazır mantı tariflerinin aksine daha çok seviyorsanız bugün sizler için oldukça pratik ve oldukça lezzetli bir reçete hazırladık. Kaşık kaşık yenilen, sosuna ekmek banılan ve görüntüsüyle kendine hayran bırakan mantı, geçmişten bugüne kadar sofralarımızda yer alan yöresel tatlardan bir tanesi. Özenle yoğurulan hamurun yine aynı özenle açılması, sonra içerisine tek tek kıymalı harç doldurulup minik minik kapattıktan sonra kurutulmasıyla elde edilir mantı. Mantı için bir nevi yazın hazırlanıp kışa saklanan ve kış aylarında hızlıca yapılan bir yemek olduğunu söyleyebiliriz. Bugünkü konumuz mantı makarna tarifi! Bildiğimiz mantı tarifinden oldukça farklı olan ve hazırlaması da bir o kadar kolay olan makarna mantısı tarifini hazırlıyor olacağız bugün.  Hamur yoğurma işlemine ve hamur açma işlemine gerek kalmadan hazırlayacağınız mantı makarna tarifi, klasik mantı tarifinin tahtını sallayabilir bizden söylemesi. Klasik mantıyı tahtından etmese de gönlünüzde muhteşem bir taht kuracağına eminiz. 🙂 Haydi o zaman akşam yemeğine az kaldıysa mantı makarna hakkında tüm merak edilenlere hızlıca göz atalım. Sizler için özenle hazırladığımız reçetemize geçmeden önce, mantı makarna buzluğa konur mu bilmeyenler için, yazımızın devamında yer alan püf noktaları başlığı altında bilgi verdik. Gelin şimdi de mantı makarna nasıl doldurulur ve nasıl hazırlanır hemen öğrenelim. Mantımızın harcı ile başlıyoruz ilk olarak. Kıyma, soğan, 1 diş sarımsak rendesi, yumurta, pul biber, karabiber ve tuzu bir kabın içerisinde pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırıyoruz. 2 diş sarımsak ve yoğurdu bir kabın içerisinde çırpıp, kenara alıyoruz. Ardından tuzlu kaynar suda makarnaları 5′ haşlayıp, kevgir ile bir kaba alıyoruz.  Soğuk su ile soğutup, süzüyoruz ve kenara alıyoruz. Kıymalı harcı makarnaların içerisine doldurduktan sonra tuzlu kaynar suda makarnaları 10′ daha haşlayıp, süzüyoruz. Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sahanda ısıtıp, toz biber ve nane ekliyor ve karıştırıyoruz. Son olarak makarnaları üzerine sarımsaklı yoğurt ve naneli / biberli yağ ile servis ediyoruz. Mantı makarna yanına ne gider gelin hemencecik öğrenelim. Lezzetli mi lezzetli mantı makarnamıza akşam yemeğinde yer verecekseniz başlangıç olarak domates çorbası, yancı olarak da mevsim salata, karışık turşu ve içecek olarak da buz gibi evde yapılmış ev yapımı limonata ve soğuk çay kesinlikle çok yakışacaktır. Mantı makarnası buzlukta saklanır mı merak edenler için hızlıca tüm merakları giderelim. Mantı makarna tarifini her hazırlayışınızda uzun uzun zaman ayırmak istemiyorsanız önceden hazırlayıp, buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Böylece canınız her çektiğinde hemencecik hazırlayıp, tüketebilirsiniz. Mantı makarna kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra.  1 porsiyonunda 375 kalori bulundurmaktadır. Diyet menüleri için maalesef ki öneremiyoruz. Mantı makarna tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli makarna tarifini paylaşmak istiyoruz. Öncelikle kolay mantı tarifi, ardından tavuklu mantı tarifi ve son olarak da saçaklı mantı tarifi denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Mantı Makarnası Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 paket makarna
    • 300 gram (g) dana kıyma, az yağlı
    • 1 adet soğan, rendelenmiş
    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 su bardağı yoğurt, yarım yağlı, çırpılmış

    üzeri için

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Nane

    Mantı Makarnası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Kıyma, soğan, 1 diş sarımsak rendesi, yumurta, pul biber, karabiber ve tuzu bir kabın içerisinde pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
    2. 2 diş sarımsak ve yoğurdu bir kabın içerisinde çırpıp, kenara alın.
    3. Tuzlu kaynar suda makarnaları 5′ haşlayıp, kevgir ile bir kaba alın.  Soğuk su ile soğutup, süzün. Kenara alın.
    4. Kıymalı harcı makarnaların içerisine doldurun. Tuzlu kaynar suda makarnaları 10′ daha haşlayıp süzün.
    5. Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sahanda ısıtıp toz biber ve nane ekleyin ve karıştırın.
    6. Tarifi üzerinde sarımsaklı yoğurt ve naneli/biberli yağ ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Mantı Makarnası Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020