En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Helle Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Helle Çorbası Tarifi
Helle Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Helle Çorbası Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Soğuk kış günlerinde şöyle içinizi ısıtacak, yaz günlerinde ise hafiflikten havalara uçuracak enfes bir çorba tarifi denemeye ne dersiniz? Yaz kış demeden her mevsim ve her öğün sofralarımızda yer alan çorba tarifleri, yemek kültürümüzde oldukça özel bir yere sahiptir. Özellikle bazı özel günler vardır ki, çorbasız düşünülemez. Çorbasız bir iftar sofrası ya da çorbasız bir davet sofrası pek tatmin edici ve davetkar olmayacaktır. Genellikle sofralarımızda bugüne kadar pratikliğiyle ön plana çıkan mercimek çorbasına, şifa niyetine tarhana çorbasına, doyurucu olması adına ekşili köfte çorbasına, hafif tatlar için tavuk suyu çorbasına ve terbiyeli çorbaları tercih edenler için ayran aşı, yoğurtlu yuvalama ve yoğurt çorbasına sık sık yer verdik. Bugün de yine bu çorba tarifleri kadar lezzetli, hafif, doyurucu ve yoğurt çorbalarına rakip olabilecek pirinçli helle çorbası tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Helle çorbası yapımına geçmeden önce gelin hızlıca helle çorbası nedir ve helle çorbası hangi yöreye aittir hızlıca öğrenelim. Helle çorbası az malzemeli ve doyurucu olmasıyla bilinir. Ayrıca yoğurt çorbalarının en büyük rakibidir. İçerisinde un, tereyağı, baharat ve pirinç bulunduran helle çorbası, ekonomik tarifler arasında ilk sırada yerini almaktadır. Kış aylarında içinizi ısıtıp, boğazınızı yumuşatacak; yaz aylarında ise hafifliğiyle size ferahlık katacak olan helle çorbası Amasya yöresinin meşhur lezzetlerinden bir tanesidir. Üzerine biberli yağ eklenip servis edilen helle çorbası yapımı için hazırsanız sizi mutfağa alalım. İşte tüm püf noktalarıyla helle çorbası tarifi için hazırladığımız reçetemiz! Helle çorbası için öncelikle orta boy bir tencerede tereyağını eritip, unu ekliyor ve renk almasına fazla izin vermeden orta ateşte 5′ kavuruyoruz. Ardından içerisine sıcak suyu bardak bardak ekleyip, çırpma teli ile sürekli çırpıyoruz. Tuz ve pirinç ekleyip, karıştırdıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10′ pişiriyoruz. Son olarak tereyağını küçük bir sahanda eritip, toz biberi ekliyor ve karıştırıyoruz.  Çorbayı üzerine biberli yağ ekledikten sonra servis ediyoruz. Pratikliğiyle işinizi kolaylaştıracak, ekonomik oluşuyla tencerelerimizi sık sık fokurdatacak olan helle çorbası tarifini bir güzel hazırladık. Gelin şimdi de çorbamızın yanına en çok yakışan servis önerilerine göz atalım. Akşam yemeğinde başlangıç olarak helle çorbasına yer verdiyseniz, ana yemek olarak sulu köfte, pirinç pilavı, yancı olarak da havuç tarator ve mevsim salata tarifi menümüze kesinlikle çok yakışacaktır. Dilerseniz tereyağı ile unu kavururken soğan da ekleyebilirsiniz. Gelin şimdi de helle çorbası kalori miktarına hızlıca göz atalım. Helle çorbası, tıpkı diğer çorba tariflerinde olduğu gibi oldukça düşük kalorili bir tarif. Bir porsiyonunda 90 kalori bulunmaktadır.Bu da demek oluyor ki, günün her öğününde gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Helle çorbası tarifinin lezzetine doyamayanlar için 3 tane daha tarif önerisi paylaşmazsak olmaz. Öncelikle muradiye çorbası tarifi, ardından pirinçli yoğurt çorbası ve son olarak da yayla çorbası tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Helle Çorbası Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 4 yemek kaşığı tereyağı
    • 5 yemek kaşığı un
    • 10 su bardağı su, sıcak
    • 1/2 su bardağı pirinç
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Üzeri için

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber

    Helle Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Orta boy bir tencerede tereyağını eritip, unu ekleyip renk almasına fazla izin vermeden orta ateşte 5′ kavurun.
    2. Sıcak suyu bardak bardak ekleyip, çırpma teli ile sürekli çırpın.
    3. Tuz ve pirinç ekleyip, karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10′ pişirin.
    4. Tereyağını küçük bir sahanda eritip, toz biberi ekleyin. Karıştırın.
    5. Çorbayı üzerine biberli yağ ile servis edin.

    Bu nefis Helle Çorbası Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020