En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bakla Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bakla Çorbası Tarifi
Bakla Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Bakla Çorbası Tarifi tam size göre. Kış mevsimini üzülerek uğurlayarak, ilkbahar Mevsimine heyecanlı bir giriş yapıyoruz.  Bu heyecan dolu girişi menülerinizde göstermeye ne dersiniz? Kış ayları boyunca hep dumanı üzerinde tüten çorbalar, kış sebzelerinden oluşan ana yemekler hazırlayıp, bir güzel yedik. Bugün ise yaz kış demeden her mevsimde ve her öğünde iştahla yiyebileceğimiz, sofralarda olmazsa olmaz dediğimiz bir tarif ile geldik. Biliyoruz ki çorbanın bir mevsimi yok. İster soğuk havada, ister sıcak havada içilsin, sofralarımızın baş tacıdır çorba. Biz de bugün sizler için enfes kıvama sahip, rengi iştahlarınızı kabartacak ve denedikten sonra lezzetten havalara uçacağınız bir tarif ile geldik. Bugün tencerelerimizi fokurdatacak çorbamız bakla çorbası tarifi ile karşınızdayız. Daha önce denediniz mi bilmiyoruz, fakat bugün denedikten sonra sürekli olarak hazırlayacağınıza eminiz. Bakla çorbası için hazırladığımız reçetemize geçmeden önce bakla çorbası hangi yöreye ait ve bakla çorbası faydaları nelerdir hızlıca öğrenelim. Şifa dolu çorbamız bakla çorbası yine birçok şifalı ve lezzet dolu tarife ev sahipliği yapan Bolu ilimize özgü bir tarif. Bakla çorbası faydalarına hızlıca bakalım şimdi de. -Böbreklerin sağlıklı çalışmasını sağlar. -Kalp sağlığını düzenler. -Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller. -Kemik erimesi oluşumunun önüne geçer. -Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu kadar faydalı bir çorbayı denememek olmaz. Hadi o zaman malzeme listesinde bulunan malzemeler mutfak tezgâhında yer aldıysa, yoğurtlu bakla çorbası yapımına geçiyoruz hızlıca. Öncelikle baklaları tuzlu kaynar suda 10′ haşlayıp, kenara alıyoruz. Ardından tereyağını orta boy bir tencerede orta ateşte eritip, soğan ve baklaları ekleyip kavuruyoruz. Unumuzu ekleyip, 5′ kavurduktan sonra suyu bardak bardak ilave edip, çırpma teli ile karıştırıyoruz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10′ pişiriyoruz. Küçük bir kâsede yumurta, yoğurt ve limon suyunu çırpıp, çorbadan bir kepçe ekleyip ılıttıktan sonra tencereye karıştırarak ekliyoruz. Son olarak çorbamızın üzerine dereotu serpiştirip servis ediyoruz. Gelin şimdi de sofralarımıza şenlik havası katacak olan bakla çorbasının yanına yakışan servis önerilerine göz atalım. Başlangıç olarak tercih ettiğiniz bakla çorbasının yanına ana yemek olarak pirinç pilavı ve karnıyarık servis edebilirsiniz. Yancı olarak Akdeniz salata ve içecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran menünüzü tamamlayacaktır. Yoğurtlu çorbalarda yoğurdunuzun kesilmemesi için tencereden bir kepçe suyu yoğurdun içerisine ekleyip ılıttıktan sonra çorba ile buluşturabilirsiniz. Bakla çorbası kalori miktarına da hızlıca göz atalım ki aklımızda hiçbir soru işareti kalmasın. Oldukça lezzetli ve doyurucu olan bakla çorbası tarifinin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 65 kalori bulunmaktadır. O halde ne duruyoruz? Hem lezzetli hem faydalı hem de düşük kalorili bu tarifi hemen hazırlayıp, sofralarınızda yer verebilirsiniz. Yoğurtlu bakla çorbası tarifini sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz var. Öncelikle mısır çorbası tarifini, ardından bamya çorbası ve son olarak da bakliyat çorbası tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Bakla Çorbası Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 500 gram (g) bakla, sapları alınmış, küp doğranmış
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 1/4 demet dereotu, ince kıyılmış
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 8 yemek kaşığı su, sıcak
    • 1 su bardağı yoğurt

    Bakla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Baklaları tuzlu kaynar suda 10′ haşlayıp, kenara alın.
    2. Tereyağını orta boy bir tencerede orta ateşte eritin, soğan ve baklaları ekleyip 5′ kavurun.
    3. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10′ pişirin.
    4. Küçük bir kasede yumurta, yoğurt ve limon suyunu çırpıp, çorbadan bir kepçe ekleyip; ısıtın. Tencereye karıştırarak ekleyin.
    5. Çorbayı üzerine dereotu ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Bakla Çorbası Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020