En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Cannelloni Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Cannelloni Tarifi
Cannelloni Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Cannelloni Tarifi tam size göre. İtalyan tariflerinin dünyada ve ülkemizde hayranı çok. Deniz mahsüllerinden makarnalarına, pizza gibi hamur işlerinden tatlılarına, her tariflerine bayılıyoruz desek yeridir. Bugün de Cannelloni tarifiyle karşınızdayız. “Cannelloni nedir?” diyenler için söyleyelim; fırında pişen, içi dolgulu bir makarna yemeğidir. Bir tür lazanya da diyebiliriz. Ispanaklı ve peynirli Cannelloni tarifi, sık sık hazırlanan bir Cannelloni tarifi çeşididir. Bizim hazırladığımız ve bugün paylaşacağımız Cannelloni tarifi ise bambaşka çünkü peynir yerine bolonez sos ve kıymayla doldurulacak. Nasıl olduğunu merak ediyorsanız ufak bir bahsedelim yapılış aşamalarından; Enfes ev yapımı Cannelloni tarifi için öncelikle tuzlu kaynar suda makarnaları yumuşayana dek pişirmek gerekiyor. Yalnız makarnaların diri kalmalarına özen gösterin. Ardından küçük bir tencereye zeytinyağını ekleyip kıymayı orta ateşte 2 dakika kavurun. Üzerine domates salçasını ilave edip karıştırın. Knorr Bolonez Makarna sosunu ve suyu ekleyip karıştırın. Kaynayana dek 5 dakika kadar pişirin. Bu noktada fırını 200 dereceye ısıtın.  Makarnaların içini dikkatli bir şekilde sos ile doldurup, fırın kabına dizin. Üzerine kalan sosu ve rendelenmiş kaşar peynirini gezdirin. Yaklaşık 15 dakika, renk alana dek kontrollü olarak pişirin. Üzerine maydanoz ile servis edin. İşte ev yapımı pratik Cannelloni tarifimiz bu kadar kolay hazırlanıyor! Şimdi sırada, Cannelloni tarifinin püf noktalarını, servis önerilerini ve kalori bilgisini paylaşmak var. Ardından diğer leziz İtalyan makarnası tariflerimizi paylaşacağız sizlerle. Okumaya devam edin! 🙂 Cannelloni tarifi, oldukça pratik bir makarna yemeği. Hazırlama aşamasında dikkat etmeniz gereken çok fazla detay yok aslında. Tek bir püf noktamız var ve bu püf noktası, yemeğin en kilit noktasını ilgilendiriyor. Cannelloni makarnalarını leziz harçla doldurmadan önce tuzlu suda haşlamanız gerekiyor. Bu noktada makarnaların yumuşamasını beklemelisiniz ancak çok da yumuşamamalılar. Al dente bırakılmaları en iyisi. Aksi takdirde, çok yumuşayan makarnalar harcı içlerinde tutamayabilirler. Cannelloni makarna tarifini, geleneksel Türk yemekleriyle değil de Avrupa kökenli yemek tarifleriyle servis etmenizi öneriyoruz. Başlangıç olarak İtalyan usulü sebze çorbası olarak da bilinen Minestrone çorba tarifini hazırlayabilirsiniz. Ara sıcak olarak kaşar peyniri dolgulu ızgara mantarlar sofraya çok yakışacak.  Cannelloni tarifini bol yeşillikli bir salatayla desteklemek çok önemli. Zira lif bakımından zengin bir tarif değil. İçecek olarak da meyveli ev yapımı buzlu çay öneriyoruz.  Aklınız tatlıda kalmasın, hemen bi panna cotta hazırlayın; misafirlerinizi etkileyin! Enfes Cannelloni tarifinin bir porsiyonunda ortalama olarak 440 kalori bulunmaktadır. Diyetlere pek öneremeyeceğimiz bu tarifi, kaçamak olarak tüketmek paha biçilemez! Şimdi diğer İtalyan makarna tariflerini not düşelim buraya, bir bakın! İlk olarak Tortellini tarifi, ardından Penne Alfredo tarifi ve son olarak da Gnocchi tarifi burada sizleri bekliyor.  

Cannelloni Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 paket cannelloni makarna
    • 1 paket Knorr Bolonez Makarna Sosu
    • 250 gram (g) dana kıyma, az yağlı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1.5 su bardağı su, soğuk
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1/4 demet maydanoz, ince kıyılmış

    üzeri için

    • 2 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş

    Cannelloni Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tuzlu kaynar suda makarnaları yumuşayana dek pişirin, diri kalmalarına özen gösterin.
    2. Küçük bir tencereye zeytinyağını ekleyip kıymayı orta ateşte 2 dakika kavurun, domates salçasını ilave edip karıştırın.
    3. Makarna sosunu ve suyu ekleyip karıştırın. Kaynayana dek 5 dakika pişirin.
    4. Fırını 200 dereceye ısıtın. Makarnaların içini sos ile doldurup, fırın kabına dizin. Üzerine kalan sosu ve rendelenmiş peyniri gezdirin.
    5. Yaklaşık 15′ renk alana dek kontrollü olarak pişirin. Üzerine maydanoz ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Cannelloni Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020