En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ballı Mahmudiye

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ballı Mahmudiye
Ballı Mahmudiye

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Ballı Mahmudiye yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Osmanlı saray mutfağından enfes bir yemek tarifiyle geldik bugün karşınıza. tarifi, malzemeleri ve aromasıyla sofralara şıklık katacak! nedir derseniz cevaplayalım: tavuklu, bademli, tarçınlı, ballı bir ana yemek tarifidir. Sıcak servis edilir ve tadına doyum olmaz! İsminden dolayı bu leziz yemeğin ilginç bir hikayesi olduğu düşünülebilir ancak burada hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. hikayesi, bu yemeğin 2. Murat tarafından çok sevilmesi ve sık sık pişirilmesi ile sınırlı.  Haydi sizi daha fazla bekletmeden önemli detaylara alalım! yemeği, badem içeren Osmanlı mutfağı yemeklerinden. Badem kullanımı konusunda önemli bir ipucumuz var hazırsanız! Şu anda kuru yemişçilerden veya marketlerden satın alacağınız bademlerin neredeyse hepsi kabuklu bulunuyor. Bu kabukların teker teker soyulması da maalesef zaman ve uğraş gerektiriyor. Bu vereceğimiz ipucu sayesinde sadece birkaç dakikada tüm kabuklu bademleri soyabileceksiniz. Öncelikle biraz su kaynatın. Kaynar suyu bir kasede dökün ve içine kabuklu bademleri ekleyin. Kaynar suyun soğumasını bekleyin. Soğuyan suyu süzün ve işlem tamam! Yumuşayan kabuklar kolayca soyulabilir! Ayrıca dikkat etmeniz gereken ufak bir detay var bu yemeğimizin yapılışında. Balı pişirmek uzmanlar tarafından önerilmiyor. Bu yüzden balı, en son aşamada, ocağın altını kapattıktan sonra eklemelisiniz. Bu yemeği, öncelikle sebze çorbası servis ettiğiniz bir akşam yemeği menüsünde sunmanızı öneriyoruz. Ara sıcak olarak paçanga böreği veya kaşar peynirli ızgara mantar hazırlayabilirsiniz. Yancı olarak tereyağlı ve arpa şehriyeli pirinç pilavı servis edebilir; köpüklü bir bardak ayranla lezzeti bağlayabilirsiniz. Tatlı son olarak da künefe veya kadayıf tatlısı öneriyoruz. Tabii ki yanında Algida Maraş Usulü Sütlü Dondurma ile! yemeğinin bir porsiyonu yaklaşık olarak 660 kaloridir. Bu, bir ana yemek için oldukça yüksek bir kalori değeri ne yazık ki. Kalori değerinin dışında besin öğelerini inceleyecek olursak da bu leziz yemeğimizin 21 gram protein, 43 gram yağ, 8 gram lif ve 50 gram kadar karbonhidrat içerdiğini görürüz.  Diyet yapmayanların veya kendini şımartmak isteyenlerin elinin sık sık gideceği bir tarif olduğu konusunda iddialıyız! tarifi tavuk butla hazırlanan enfes bir yemek. Siz de yemeklerinizde tavuk, kuşbaşı et veya kıyma seçeneklerinden en az birini bulundurmak istiyorsanız size enfes yemek tarifi önerilerimiz olacak. İlk olarak mutancana tarifimiz var. Bu tarif, kuşbaşı doğranmış kuzu etiyle hazırlanıyor. Kırmızı et sevenlerin mutlaka denemesi gerek! Tepsi oruğu tarifi de kırmızı et sevenlerin biraz daha ekonomik alternatifi olabilir. Orta yağlı kıyma kullanarak hazırlanan bu yemek, 400 gram kıymadan 4 kişilik yemek elde etmenizi sağlayacak. Geldik yine saraylardan çıkma, sultanlara layık bir tavuk yemeğine! Son olarak önereceğimiz tarifimizin adı tavuklu sultan kebabı. Bu leziz yemek hem sebzelerle dengeleniyor hem de muskatın aromasıyla sınıf atlıyor. Mutlaka denenmeli!

Ballı Mahmudiye Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 adet kemiksiz kalça
    • 1 adet tavuk göğüs
    • 1/2 su bardağı badem, soyulmuş
    • 1/4 su bardağı kuru üzüm, ılık suda bekletilmiş
    • 1 adet kuru soğan, Küp doğranmış
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
    • 2 yemek kaşığı bal
    • 4-5 dal dereotu, ince kıyılmış

    Ballı Mahmudiye Nasıl Yapılır?

    1. Tuzlu kaynar suda tavukları 20 dakika haşlayıp kenara alın. Küp doğrayın.
    2. Ayçiçek yağını geniş bir tavada eritip soğanları ekleyin. 2 dakika yumuşayana dek kavurun.
    3. Bademleri ekleyip, renk alana dek kavurun. Tereyağını ekleyin.
    4. Tavukları ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve tarçını ilave edip 5 dakika soteleyin.
    5. Kuru kayısı, üzüm ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın.
    6. Bal ekleyip karıştırın. Tabaklara, üzerine dereotu ile servis edin.

    Afiyet olsun! Ballı Mahmudiye ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020