En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sarımsak Turşusu Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sarımsak Turşusu Tarifi
Sarımsak Turşusu Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Sarımsak Turşusu Tarifi tam size göre. Hem yemeklerin yanına hem de yemeklerin içerisine çok yakışacak kıtır kıtır bir tarif ile karşınızdayız. Bugün sizlerle birlikte mutfağa geçip, tam bir şifa deposu olan sarımsak turşusu tarifi hazırlıyor olacağız. Öylesine lezzetli, öylesine faydalı ve öylesine pratik ki! Eminiz denedikten sonra tekrar tekrar hazırlayacak, yemeklerin içerisinde ya da sofralarda yemeklerinize yancı olarak servis edeceksiniz. Sarımsak turşusu yapımına geçmeden önce merak edilen ya da bilinmeyen tüm detayları, tüm netliği ile sırasıyla açıklamak istiyoruz. İlk olarak ‘’Sarımsak turşusu nasıl kurulur?’’ ve ‘’sarımsak turşusu kaç günde olur?’’ sorularını yanıtlamak istiyoruz. Sarımsak turşusu yapımında tıpkı diğer turşu yapımlarında olduğu gibi sirkeye ihtiyaç vardır. Ayıklanıp kabuğu soyulan sarımsaklar turşu malzemeleri ile buluşup, kavanozlara yerleştirilerek karanlık bir yerde bekletilmektedir. Peki sarımsak turşusu kaç gün bekletilir biliyor musunuz? Turşumuzun kapalı ve karanlık yerde bekletilmesi istenilen kıtırlığı ve lezzeti yakalamanızı sağlayacaktır ancak ortalama 2 hafta kadar da beklemelisiniz. Sofralarımıza bu derece lezzet katan sarımsak turşusunun faydalarına da değinmesek olmaz elbette ki. Hemen hemen her yemeğimin içerisinde yer verdiğimiz sarımsak antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bu durumda sarımsak turşusu için de tam bir antioksidan deposu diyebiliriz.  -İltihapları giderir. -Enerji sağlar. -Yağ yakımında oldukça önemlidir. -Akciğerde oluşabilecek enfeksiyonları giderir. Sarımsak turşusu hakkında hemen hemen tüm önemli detayları öğrenmiş olduk. Şimdi de sizinle paylaşmak istediğimiz önemli bir husus var. Sarımsak turşusu neden yeşillenir bilmeyenler için önemli bir noktaya değinmek istiyoruz. Yeşillenen sarımsaklar “bozuldu” anlamına gelmiyor. Sarımsağın içerisinde bulunan kükürt, sirke ve tuz ile buluşunca reaksiyona uğradığından renk değişikliği olabiliyor. Yeşillenmenin sebebi aslında bu. Malzemeleriniz hazırsa mutfağa geçip turşumuzu hemencecik kuralım istiyoruz. Turşumuz için öncelikle sarımsakları kabuklarından ayıklayıp, tepeleme olarak bir kavanoza sıkıştırarak yerleştiriyoruz. Kavanozlara yerleştirdiğimiz sarımsakların üzerine kaynar su ekliyoruz. Ardından içerisine sirke, tuz, karabiber ekliyor ve kapağını sıkıca kapatıyoruz. Hazırladığımız turşularımızı sallayıp, kavanozu çevirerek karanlık bir yerde 2 hafta boyunca bekletiyoruz. Hazırlanan sarımsak turşusu nasıl yenir ve yanına en çok yakışan servis önerileri nelerdir gelin detaylıca göz atalım. Yemeklerin yanına yancı olarak tercih edeceğiniz sarımsak turşusunu kavanozdan çıkarıp, yıkayın ve suyunu süzdükten sonra servis edin. Kıtır dokularıyla yemeklere çok yakışacaklar. Akşam yemeği menünüzde ana yemek olarak taze fasulye ve bulgur pilavına yer verebilirsiniz. Yancı olarak sarımsak turşusu ve mevsim salata, içecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran ile lezzet dolu anlar yaşayabilirsiniz. Sarımsak turşusu püf noktalarının neler olduğunu biliyor musunuz? Sarımsakları soymak için kabuklu olarak kökünden elle ayırıp derin bir kaba ekleyin. Üzerine sıcak su ekleyip, soğuyana dek dinlendirin. Soğuyunca kabukları kendiliğinden şişip ayrılacaktır. Diyetisyenlerin yağ yakımı için önerdiği, sağlıkçıların antioksidan deposu olmasından dolayı önerdiği sarımsak turşusunun 100 gramında 114 kalori bulunmaktadır. Sarımsak turşusu tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle salatalık turşusu tarifi, ardından biber turşusu tarifi ve son olarak da fasulye turşusu tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Sarımsak Turşusu Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 500 gram (g) sarımsak
    • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
    • 3 su bardağı su, Kaynar
    • 1 su bardağı elma sirkesi
    • 1 tatlı kaşığı tane karabiber

    Sarımsak Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Sarımsakların kabuklarını soyup, tepeleme olarak bir kavanoza sıkıştırarak yerleştirin.
    2. Üzerine kaynar su ekleyin. Sirke,tuz ve karabiberi ekleyip, kapağı sıkıca kapatın. Sallayıp, ters çevirin.
    3. Karanlık ve serin bir ortamda 2 hafta dinlendirin. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Sarımsak Turşusu Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020