En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mochi Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mochi Tarifi
Mochi Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 5 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Mochi Tarifi. Son zamanların en sıra dışı ve en popüler tatlılarından biri olan mochi tarifini keşfetmeye hazır mısınız? Sevimli görüntüsü ve enfes lezzetiyle renkli mi renkli kolay mochi tarifi ile karşınızdayız bugün. Mutfağa ilginiz var aynı zamanda sıra dışı tatlar denemeyi çok seviyor ve yeniliklere açık biriyseniz şu an vereceğimiz tarif tam size göre. Özellikle de sosyal medyayla birlikte bilinirliğini ön plana çıkaran Japon mochi tarifi, çocukların beğenisini toplayacak, çay saatlerine renk katacak ve davetlilerin gönlünde taht kuracak. Şık sunumlu mochi tarifi japon mutfaklarında ‘’pirinçli kek’’ olarak bilinmektedir. Klasik bir japon tatlısı olan mochi, içerisine farklı tatlar eklenerek çeşitlendirilen bir tarif. Tam da burada mochi içine ne konur sorusunu yöneltebilirsiniz. Özellikle çikolatalı mochi tarifi, dondurmalı mochi ve limonlu mochi en çok sevilen ve hazırlanan tariflerden. Biz de bugün matcha tozu ve Meksika fasulyesi ile hazırlayacağımız evde mochi yapımını anlatıyor olacağız. Farklı renklerde hazırlanan japon yemek kültürünün en sevimli en lezzetli tatlarından biri olan mochi tarifini denemek için sizleri mutfağa kadar alalım. Çay demlensin, sofrada her şey yerini alsın, lezzetli mi lezzetli mochi’ler geliyor. Tarifimiz için ilk olarak Meksika fasulyelerini ve pudra şekerini mutfak robotuna alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek çekiyoruz. Ardından yağlı kâğıda alıp, rulo olarak sarıyoruz ve buzlukta 1 saat dinlendiriyoruz. Bu esnada orta boy bir kâse içerisinde pirinç unu, matcha tozu, şeker ve suyu karıştırıp mikrodalgada 4 dakika orta ayarda ısıtıyoruz. Buzluktan fasulye püresini çıkarıp, 8 küçük top halinde yuvarlıyor ve mikrodalgadan çıkan hamuru karıştırıp, soğutuyoruz. Tezgâha nişasta serpip, hamurdan 2 yemek kaşığı ekliyoruz ve düz bir yuvarlak olarak açıyoruz. Ortasına fasulye püresini ekleyip, yuvarlak şekilde hamuru sardıktan sonra yağlı kâğıt serili bir tepsiye alıyor ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Rengiyle sofralarımıza şenlik katan mochi tarifini özellikle de çay saatleriniz için hazırlayabilirsiniz. Ağlayan kek, Rus salatası ve taze demlenmiş bir fincan çay, tarifimizin lezzetini doruklara çıkaracak ve lezzet dolu anlar yaşamanızı sağlayacak. Yaz aylarına oldukça yakışan bu renkli topları dondurma ile de servis edebilirsiniz. Evde mochi tarifi yapacaksanız mochi hamurunun buharda ideal sürede pişmesi oldukça önemlidir. Şimdi tarifimiz için en çok merak edilen soruyu yanıtlamak istiyoruz. 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 220 kalori bulundurmaktadır. Diyet menüleri için maalesef ki öneremiyoruz. Arada küçük kaçamakları görmezden gelebiliriz ama. 🙂 Mochi tarifinin lezzetine doyamayanlar için sıra geldi birbirinden lezzetli 3 tane daha tarif paylaşmaya. Öncellikle berliner tarifini, ardından renkli makaronlar ve son olarak da şeftali donut tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyip favorinizi seçmeyi unutmayın! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Mochi Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 su bardağı Pirinç unu
    • 1 tatlı kaşığı matcha tozu
    • 1 su bardağı su
    • 1/4 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı nişasta

    İç Harcı için

    • 1 su bardağı meksika fasulyesi, Haşlanmış
    • 1/2 su bardağı pudra şekeri

    Mochi Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Meksika fasulyeleri ve pudra şekeri mutfak robotuna alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
    2. Meksika fasulyeleri ve pudra şekeri mutfak robotuna alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
    3. Yağlı kağıda alıp, rulo olarak sarın. Buzlukta 1 saat dinlendirin.
    4. Bu esnada orta boy bir kase içerisinde pirinç unu, matcha tozu, şeker ve suyu karıştırın.
    5. Mikrodalgada 4 dakika orta ayarda ısıtın.
    6. Buzluktan fasulye püresini çıkarıp, 8 küçük top halinde yuvarlayın.
    7. Mikrodalgadan çıkan hamuru karıştırıp, soğutun.
    8. Tezgaha nişasta serpip, hamurdan 2 yemek kaşığı ekleyin. Düz bir yuvarlak olarak açın.
    9. Ortasına fasulye püresini ekleyip, yuvarlak şekilde hamuru sarın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye alın.
    10. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servis edin.

    Afiyet olsun! Mochi Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020