En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bahçıvan Kebabı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bahçıvan Kebabı Tarifi
Bahçıvan Kebabı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

16 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Bahçıvan Kebabı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Sofralarınızda tam bir görsel şölen yaratacak hem lezzetli hem pratik hem de oldukça doyurucu olan bir tarif ile geldik bugün. Bahçıvan kebabı etseverlerin de sebzeseverlerin de gönlünü çalan, sebze ve etin uyumunu en lezzetli şekilde yakalayan sayısız tariflerden bir tanesi. Hal böyle olunca daha önce denemeyenlerin de sofralarında yer vermelerini istediğimiz bir tarif. Özellikle bahar aylarında sıklıkla yapılan etli bahçıvan kebabı, renklerin cümbüşüyle midenizde kelebekler uçuracak, sofranızda adeta bir bayram havası yaratacak.  Bahçıvan kebabı tarifini paylaşmadan önce bahçıvan kebabı nedir ve hangi yöreye aittir hızlıca öğreneli mi? Bahçıvan kebabı bazı yörelerde tas kebabı olarak da adlandırılmaktadır. Türk mutfaklarında sıklıkla hazırlanan bahçıvan kebabı içerisinde havuç, kabak, biber, bezelye ve et bulunan oldukça lezzetli bir sulu yemektir. Aynı zamanda bu yemeğimiz Macar yemeği olan gulaş ile de karıştırılmaktadır. Bahçıvan kebabı malzemeleri de öğrendiğimize göre, haydi mutfağa geçip yemeğimizi hazırlayalım. Biz kolları sıvadık, siz de yukarıda sıraladığımız malzemeleri hazırladıysanız mutfağa geçip tarifimizi hazırlamaya başlayalım. Bahçıvan kebabı için öncelikle orta boy bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtıp, içerisine havuçları ekliyoruz ve orta ateşte soteliyoruz. Ardından içerisine soğan, biber ve kabakları ekleyip soteliyoruz. Orta boy bir tencerede 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtıyoruz. Yüksek ateşte kuşbaşı etleri ekleyip, karıştırmadan kavuruyoruz. Sonrasında içerisine yemeğimize lezzet katacak olan karabiber ve kekiği ekleyip, karıştırıyoruz.  Son olarak domates ekleyip bir süre daha kavuruyor ve kavrulan sebze, bezelye ve suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz. 15′ kısık ateşte pişirdikten sonra servis ediyoruz. İşte bu kadar! Bahçıvan kebabı yanına ne gider merak edenler için paylaşmak istiyoruz burada. Etli bahçıvan kebabının yanına dereotlu bulgur pilavı, bol soslu ve bol malzemeli bir kâse çoban salata ve içecek olarak da bol köpüklü bir ayran kesinlikle çok yakışacaktır. Tatlı bir kapanış için kıyır kıyır, ağızda dağılan tam kıvamında bir porsiyon şekerpare, tarifimizin lezzetini doruklara çıkartacak. Bahçıvan kebabı tarifini hazırlarken sebzelerin sırasıyla sotelenmesi oldukça önemlidir. Bezelyelerin en son aşamada eklenmesi dağılmayan, daha diri bir yemek elde etmenizi sağlar. Sıra geldi bahçıvan kebabı tarifi kalori miktarını öğrenmeye. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 300 kalori bulunmaktadır. Tam bir protein ve vitamin deposu olan bahçıvan kebabının diyet menüleri için küçük porsiyonlarda tüketilmesini öneriyoruz. Bahçıvan kebabı tarifini deneyip beğenenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. İlk olarak kâğıt kebabı tarifi, ardından fırında orman kebabı tarifi ve son olarak da tas kebabı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Bahçıvan Kebabı Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 500 gram (g) dana eti, yağlı, kuşbaşı doğranmış
    • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 10-12 adet arpacık soğan
    • 1 adet havuç, soyulmuş, küp doğranmış
    • 2 adet kabak, küp doğranmış
    • 5 adet köy biberi, küp doğranmış
    • 2 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp doğranmış
    • 1 su bardağı bezelye
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
    • 1 su bardağı su

    Bahçıvan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Orta boy bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın.
    2. Havuçları ekleyip, orta ateşte 2′ soteleyin.
    3. Soğanları ekleyip, 3′ soteleyin. Biberleri ve kabakları ekleyip, 5′ soteleyin. Kenara alın.
    4. Orta boy bir tencerede 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın.
    5. Yüksek ateşte kuşbaşı etleri ekleyip, 2′ karıştırmadan kavurun.
    6. Kavrulan sebzeler, bezelye, tuz ve suyu ekleyip, kapağını kapatın. 15′ kısık ateşte pişirin. Servis edin.

    Afiyet olsun! Bahçıvan Kebabı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020