En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Avcı Kebabı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Avcı Kebabı Tarifi
Avcı Kebabı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Avcı Kebabı Tarifi tam size göre. Yemek tercihiniz fırın yemeklerinden yana mı, tencere yemeklerinden yana mı oluyor genelde? Eğer cevabınız her ikisi ise enfes bir tarif ile geldik. Önce sotelediğimiz ardından da tüm malzemeleri fırın kabında buluşturduğumuz köfteli avcı kebabı tarifi ile geldik. Fırında avcı kebabı minik minik köftelerin lezzetli sebzeler ile buluşmasından elde edilmiş oldukça doyurucu bir tarif. Aynı zamanda yemeğimiz, mutfakta uzun uzun vakit geçirmek isteyenlerin de kısa sürede işini halledip çıkmak isteyenlerin de çok hoşuna gidecek. Kısacası yemeğimiz herkese hitap eden, herkesin kısa süre içerisinde harikalar yaratmasını sağlayacak bir tarif. Fırında avcı kebabı tarifi reçetesini elbette ki paylaşıyor olacağız ama gelin öncesinde avcı kebabı nedir ve hangi yöreye aittir hızlıca öğrenelim.  Avcı kebabı, Siirt yöremize ait tam bir kalabalık sofra yemeğidir. İçerisinde köfte, soğan, havuç ve mantar bulunan bir tarif. Avcı kebabını diğer kebap tariflerinden ayıran en büyük özellik, iki tane pişme aşamasının bulunmasıdır. Avcı kebabı malzemelerini öğrendiğimize göre mutfağın yolunu tutabiliriz. Avcı kebabı tarifi için öncelikle derin bir kaba kıyma, köfte harcı, su ve yumurtayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek elle 5′ yoğuruyoruz. Ardından küçük toplar alıp, elle yuvarlıyoruz.  Orta boy bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtıyoruz. Havuç ve patatesleri ekleyip, 3′ kızartıyoruz ve fırın kabına alıyoruz. Tavaya soğanları ekleyip, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekliyoruz. Orta ateşte 3′ soteleyip, fırın kabına alıyoruz. Tavaya 1 yemek kaşığı yağ ekleyip köfteleri renk alana dek orta ateşte kızartıp, fırın kabına alıyoruz. Domates ve bezelyeleri üzerine ekleyip, karıştırıyoruz. Son olarak sıcak su, karabiber, pul biber, salça ve tuzu karıştırıp, üzerine gezdiriyoruz. 30′ fırınlayıp,maydanoz serpiştikten sonra servis ediyoruz. Avcı kebabı yapılışı bu kadar pratik! Evet! İşte geldik en iştah açıcı bölüme. 🙂 Tarifimizin yanında bol tereyağlı şehriyeli pirinç pilavı, bol malzemeli bir çoban salata ve içecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran tercih ederek yemeğin lezzetini doruklara çıkarabilirsiniz. Avcı kebabını hazırlarken sebzeler ete göre daha hızlı piştiği için etler sotelendikten sonra sebzeler sotelenerek eklenmeli. Sıra geldi avcı kebabı kalori miktarını öğrenmeye. Her lokması ayrı bir lezzetli olan avcı kebabının 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 430 kalori bulunmaktadır. Protein ve vitamin açısından oldukça zengin olan bu tarifimize diyet menülerinde küçük porsiyonlarda yer verebilirsiniz.  Avcı kebabı tarifini sevenler için sıra geldi birbirinden lezzetli 3 tane daha tarif önerisi paylaşmaya. İlk olarak tavuklu sultan kebabı tarifi, ardından Macar gulaş tarifi ve son olarak da buğu kebabı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyip, favorileriniz arasına eklemeyi unutmayın.

Avcı Kebabı Tarifi Malzemeleri

    Köfte İçin

    • 500 gram (g) dana kıyma
    • 1 paket Knorr Köfte Harcı
    • 1/2 su bardağı su
    • 1 adet yumurta

    Ana Malzemeler

    • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 adet havuç, soyulmuş, küp doğranmış
    • 2 adet patates, soyulmuş, küp doğranmış
    • 2 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp doğranmış
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 2 adet soğan, küp kesilmiş
    • 2 su bardağı su, sıcak
    • 2 yemek kaşığı domates salçası

    Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kaba kıyma, köfte harcı, su ve yumurtayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek elle 5′ yoğurun.
    2. Küçük toplar alıp, elle yuvarlayın. Kenara alın.
    3. Fırını 180 dereceye ısıtın. Orta boy bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın.
    4. Havuç ve patatesleri ekleyip, 3′ kızartın. Fırın kabına alın.
    5. Tavaya soğanları ekleyip, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Orta ateşte 3′ soteleyin. Fırın kabına alın.
    6. Tavaya 1 yemek kaşığı yağ ekleyip köfteleri renk alana dek orta ateşte kızartıp, fırın kabına alın.
    7. Domates ve bezelyeleri üzerine ekleyip, karıştırın. Sıcak su, karabiber, pul biber, salça ve tuzu karıştırıp, üzerine gezdirin.
    8. 30′ fırınlayın. Üzerine maydanoz ile servis edin.

    Bu nefis Avcı Kebabı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020