En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ceviz Ezmesi Nasıl Yapılır?

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ceviz Ezmesi Nasıl Yapılır?
Ceviz Ezmesi Nasıl Yapılır?

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 16

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ceviz Ezmesi Nasıl Yapılır?. Sabah kahvaltılarını ceviz ezmesi tarifi ile farklı bir boyuta taşımaya ne dersiniz? Günün en önemli öğünü olan kahvaltı, vücudumuza gerekli besin ve minerallerin alınmasında ve güne enerjik başlamamızda oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Kahvaltı yapmak bu kadar faydalıyken, faydalı tarifler paylaşmamak olmaz elbette ki. Bugün kahvaltıda yiyebileceğiniz, tam bir enerji ve vitamin deposu olan ceviz ezmesi tarifi hazırlıyor olacağız birlikte. Adından da anlaşılacağı üzere bu tarifimizin baş kahramanı ceviz! İrmik helvası görünümlü olan ceviz ezmesi; temel malzemeleri olan ceviz, irmik ve şekerin eşit miktarlarda eklenmesi ile hazırlanan Burdur ilimize özgü bir tariftir. Çok eski yıllardan beri yapılıp günümüze kadar ulaşan bu tarif, tatlı olarak ikram edilen ve davet sofralarında muhakkak yer alan bir lezzet. Ceviz ezmesi nerenin olduğunu öğrendik, içerisine hangi malzemelerin girdiğini öğrendik ve geriye sadece lezzetini öğrenmek kaldı. Bunun için de sizi mutfağa kadar alıp, ceviz ezmesi yapımına geçelim istiyoruz. Ceviz ezmesi tarifini yanında en güzel eşlikçiler ile tükettiğinizde lezzetten havalara uçacaksınız. Ne duruyoruz o halde? Hemen denemeli ve uzun lezzetli bir yolculuğa çıkmalı! Lezzetiyle geçmişten günümüze kadar ulaşmış, sofralarımıza apayrı bir tat katmış ceviz ezmesi tarifi için öncelikle cevizleri derin bir kabın içerisine alıp, iyice dövüyoruz ve ardından da irmik ile karıştırıyoruz.   Sonrasında 2 su bardağı su ile şekeri geniş ve derin bir tencerede orta ateşte kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp, 5′ pişiriyoruz. İrmik ve cevizlerin yarısını ekleyip, ocaktan aldıktan sonra tahta bir kaşıkla 5′ sürekli karıştırıyoruz. Kalan irmik ve cevizleri ekleyip, 1 su bardağı su ilave ediyor ve pürüzsüz bir kıvam alana dek 10′ karıştırıyoruz. Yağlı kâğıt serili dikdörtgen bir kalıba alıp, üzerini düzledikten sonra buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz. Son olarak dinlenen ezmemizi dolaptan çıkarıp ters çeviriyor ve baklava deseni olacak şekilde dilimleyip servis ediyoruz. Ceviz ezmesinin eskiden tatlı olarak sunulduğunu ve davet sofralarında olmazsa olmaz ikramlık olduğuna değindik. Davet sofralarında ya da kahvaltılarınızda yer vereceğiniz ceviz ezmesi için birkaç tane servis önerimiz olacak gelin hızlıca göz atalım. Ceviz ezmesi tarifine kahvaltı sofranızda yer verecekseniz şarküteri tabağı, omlet, kızarmış ekmek ve çaya da yer vermelisiniz. Davet sofralarınızda yer verecekseniz eğer yine çay ya da kahve ile ikram edebilirsiniz. Ceviz ezmesi tarifini hazırlarken dikkat emeniz gereken nokta; Ezmeyi ocaktan aldıktan sonra tahta kaşık ile kıvamı iyice koyulaşana dek karıştırmak. Bir diğer önemli detay ise, tepsiye dökülen ezmeyi kaşık ya da elle iyice bastırmalısınız. Böylece dilimleme aşamasında dağılmayacaktır. Ceviz ezmesi kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra. 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 600 kalori bulunmaktadır. Enerji depolamak için oldukça etkili bir tarif olsa da kilo kontrolü yapanlar için maalesef ki öneremediğimiz bir tarif. Son olarak kahvaltılarda yer verebileceğiniz 3 tane daha birbirinden lezzetli ezme tarifini paylaşmak istiyoruz. İlk olarak fıstık ezmesi tarifini, ardından tahinli cevizli nokul tarifini ve son olarak da limon ve Hindistan cevizli trüf tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ceviz Ezmesi Nasıl Yapılır? Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 kilo (kg) ceviz, ince dövülmüş
    • 1 kilo (kg) irmik
    • 3 su bardağı su, ılık
    • 1 kilo (kg) şeker

    Ceviz Ezmesi Nasıl Yapılır? Nasıl Yapılır?

    1. Cevizleri ufak taneli olacak şekilde dövün, derin bir kaba alıp irmikle karıştırın. Kenara alın.
    2. 2 su bardağı su ile şekeri geniş ve derin bir tencerede orta ateşte kaynatın.
    3. Kaynayınca altını kısıp, 5′ pişirin.
    4. İrmik ve cevizlerin yarısını ekleyip, ocaktan alın. Tahta bir kaşıkla 5′ sürekli karıştırın.
    5. Kalan irmik ve cevizleri ekleyip, 1 su bardağı su ilave edin.
    6. Pürüzsüz bir kıvam alana dek 10′ karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kalıba alıp, üzerini düzleyin.
    7. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Ters çevirip, baklava deseni ile dilimleyin. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Ceviz Ezmesi Nasıl Yapılır? ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020