En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Piyano Kek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Piyano Kek Tarifi
Piyano Kek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Piyano Kek Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Siyah ve beyazın birbirine olan uyumunu bilmeyen yoktur. Birbirini tamamlayan bu iki renk, kıyafetlerimizde olsun, eşyalarda olsun hep dikkat çekici olmuştur. Bugün de siyah ve beyazın uyumunu harika bir piyano kek tarifi hazırlayarak sizlere göstermek istedik. Adeta içinizde notaları seslendirmenizi sağlayacak ve kendinizi harika bir piyanonun başında en sevdiğiniz müziği çalarken hissedeceksiniz. Görüntüsü piyano tuşlarını andıran ve ismini de piyanoya olan benzerliğinden alan kremasız piyano kek tarifi, lezzetiyle gönlümüze taht kurmuş tariflerden. Çay saatlerinin olmazsa olmazı elbette ki hep kek olmuştur. Kek olmayan bir beş çayı düşünülemez bile! Kakaolu kek, sade kek, üzümlü kek ve ıslak kek tarifleri mutfaklarımızda sıklıkla pişen ve sofralarımızın en güzel yerinde yer alan tariflerden. Bu tarifleri şimdilik bir kenara bırakın ve farklı bir tarif olan piyano kek tarifi ile farkınızı ortaya çıkarın. Görenlerin iştahını kabartacak, yiyenler tekrar tekrar yemek isteyecek bu piyano kek tarifini. Yalnız gözünüzü korkutmasın çünkü malzemeleri, diğer kek tariflerinde kullandığımız temel malzemelerden. Kremanın kakao ile uyumunu yakalayacağımız piyano kekin yapılışına geçelim artık. Tüm meraklar giderilecek, damağınızda lezzet şöleni oluşacak ve en önemlisi de kekimizi hazırlarken mutfakta eğlence dolu anlar yaşanacak. Buyurunuz piyano kek tarifi için hazırladığımız reçetemiz! Kekimiz için öncelikle derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikserin çırpma ucu ile 5′ yüksek ayarda, rengi açılana dek iyice çırpıyoruz. Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip, düşük hızda çırpıyoruz. Ardından içerisine un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip, düşük hızda pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz ve yağlı kâğıt serili kek kalıbına alıp, 30′ fırınlıyoruz. Oda sıcaklığında 10′ dinlenmeye bırakıyoruz. Kekimiz dinlenirken süt, un ve şekeri orta boy bir tencerede, orta ateşte kaynayana dek sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp, tereyağı ile kremayı ekliyoruz. Blender ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çekip, düz bir kaba soğuması için alıyoruz. Dinlenen kekimizin üzerine filtre kahve ile şekeri karıştırıp kaşık ile üzerine gezdirip, ıslatıyoruz. Yumuşattığımız kekin üzerine kremayı ekleyip, düzeltiyoruz. Son olarak kalıbın enlemesine, uçtan uca bant kalınlığı kadar aralıklarla yapışkanlı bant çekiyoruz ve kakaoyu serpiştirip, bantlarını çıkarıyoruz. Buzdolabında 4 saat dinlendirip, servis ediyoruz. Piyano kek tarifini Türk kahvesi, filtre kahve, latte veya çay ile servis edebilirsiniz. Meyve salatası da tarifimizin yanına oldukça yakışmaktadır. Çay saatlerinde yanına farklı tarifler arayanlar için, elmalı kurabiye, patatesli rulo börek ve havuç salatası tercih edebilirsiniz. Bu enfes kek tarifimizin püf noktası, malzemelerin birleşim aşamasında saklı. Piyano kek tarifinde ve diğer tüm kek tariflerinde kek harcını hazırlarken ilk olarak kaba aldığınız yumurtaları iyice çırpmalısınız. Yumurta ve toz şekeri çok iyi çırptıktan sonra (rengi değişip, köpürdükten sonra) diğer malzemeleri ekleyebilirisiniz. Malzemelerinden de anlaşılacağı üzere piyano kek tarifi kalori miktarıyla maalesef ki üzen tariflerden. 1 porsiyonunda 660 kalori bulunduran piyano kek kalorisiyle üzse de lezzetiyle damak çatlatıyor. Piyano kek tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli kek tarifimiz var! İlk olarak muhallebili kek tarifini, ardından çikolatalı ıslak kek tarifini ve son olarak da ballı ıslak kek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Piyano Kek Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemler

    • 3 adet yumurta
    • 1/2 su bardağı şeker
    • 1/2 su bardağı şeker
    • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1/2 su bardağı süt, yarım yağlı
    • 2 su bardağı un
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    Keki ıslatmak için

    • 2 su bardağı filtre kahve, ılık
    • 1 yemek kaşığı şeker

    krema için

    • 2.5 su bardağı süt, yarım yağlı
    • 2 su bardağı un
    • 1/2 su bardağı şeker
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 su bardağı krema

    Üzeri için

    • 3 yemek kaşığı kakao

    Piyano Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikserin çırpma ucu ile 5′ yüksek ayarda rengi açılana dek iyice çırpın.
    2. Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip, düşük hızda çırpın.
    3. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip, düşük hızda pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
    4. Yağlı kağıt serili kek kalıbına alıp, 30′ fırınlayın. Oda sıcaklığında 10′ dinlendirin.
    5. Süt, un ve şekeri orta boy bir tencerede orta ateşte kaynayana dek sürekli karıştırarak pişirin.
    6. Kaynayınca altını kısıp, tereyağı ile kremayı ekleyin. Blender ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çekip, düz bir kaba soğuması için alın.
    7. Dinlenen kekin üzerine filtre kahve ile şekeri karıştırıp kaşık ile üzerine gezdirip, ıslatın.
    8. Kremayı üzerine ekleyip, düzleyin. Kalıbın enlemesine uçtan uca bant kalınlığı kadar aralıklarla yapışkanlı bant çekin.
    9. Kakaoyu serpip, bantları çıkartın. Buzdolabında 4 saat dinlendirip, servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Piyano Kek Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020