En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ay Çöreği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ay Çöreği Tarifi
Ay Çöreği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Ay Çöreği Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Pastane yapımı hamur işi tariflerinde en sevdiğimiz lezzetlerin başında çörek tarifleri gelmektedir. Geçmişten bugüne kadar farklı şekillerde ve farklı malzemelerle hazırlanan birçok çeşit çörek tarifi bulunmaktadır. Biz de bugün bu çörek tarifleri arasından en sevdiğimiz, görüntüsüyle ve lezzetiyle gönlümüzde taht kurmuş kolay ay çöreği tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Çöreğin mis kokusu mutfağınızı kaplamakla yetmeyecek mahallenizin dört bir yanını saracak. Böylelikle iştahınızı kabartacak ve vazgeçilmez lezzetlerinizden bir tanesi olacak. Mayalı ay çöreği tarifinin hamuru yumuşacık, harcı kakao ve tarçın kokuyor! Henüz yapmayı hiç denemediyseniz, bu kolay ay çöreğini denemenizi şiddetle öneriyoruz. Çay ve kahvaltı saatlerine oldukça yakışan bu tarifimiz aynı zamanda arta kalan keklerinizi de değerlendirmenizi sağlayacak. Hem karnınız doyacak hem de israf etmemiş olacaksınız. Kolay ay çöreği tarifimizi denedikten sonra pastaneden almaya son vereceksiniz, iddialıyız. Hilal şeklindeki görüntüsüyle, enfes lezzetiyle ve mis kokusuyla popüler olan ay çöreği tarifini gelin evde deneyelim bugün. Ay çöreği içinde ne var merak edenler için reçetemizde detaylı bir şekilde yer verdik. Malzemeleriniz hazırsa buyurunuz ay çöreği tarifi! Ay çöreği tarifi için derin bir kabın içerisine un ekleyip, ortasına bir havuz açıyoruz. Su, şeker ve mayayı karıştırıp, kabın içerisine ekliyoruz. Mikserin hamur yoğurma aparatı ile yoğuruyoruz. Yumurta, ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurduktan sonra kabın içerisine alıp, üzerine nemli bir bez örtüyoruz. Sıcak bir yerde 30′ mayalandırıyoruz. Bu esnada mutfak robotuna ceviz, üzüm ve kek parçalarını ekleyip, iri parçalar haline gelene dek çekiyoruz. Bir kabın içerisine alıp tarçın, pudra şekeri, kakao ve süt ekleyip, karıştırıyoruz.  Hamuru tezgâha alıp, 12 parçaya ayırıp merdane ile kahvaltı tabağı genişliğinde açıyoruz. Ortasına harçtan 4 yemek kaşığı ekleyip, hamuru üzerine rulo olarak kapatıyoruz. Kenarlarını parmakla bastırıp, yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alıyor ve ay çöreği şeklini veriyoruz.  Son olarak çöreklerimizin üzerine yumurta sarısı ve badem ekleyip, yaklaşık 30 dakika, altı ve üstü renk alana dek fırınlıyoruz. Sıcak şekilde servis edebilirsiniz. Ay çöreği tarifini hazırlayıp, servis önerilerine de değinmesek olmazdı. Çöreği yerken kendinizi adeta çok güzel bir pastanede hissetmek istiyorsanız bir fincan çay ya da kahve ile tüketebilirsiniz. Aynı zamanda çocuklara servis edecekseniz bir bardak sıcak süt veya bir bardak taze sıkılmış portakal suyu kesinlikle çok yakışacak bu tarifimizin yanına. Ay çöreklerini hazırlarken sütün oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz. Süt yerine su kullanmak istiyorsanız eğer yine aynı şekilde oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirebilirsiniz. Aynı zamanda kurabiyelere oldukça yakışan mahlebi, ay çöreği yapımında da kullanabilirsiniz. Ay çöreği kalori miktarını merak edenler için 1 porsiyonunda 410 kalori bulunduğunu söyleyebiliriz. Kilo kontrolü yapanlar için maalesef ki öneremediğimizi belirtmek istiyoruz. Ay çöreği tarifini sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut.  İlk olarak tarçınlı rulo çörek tarifini, ardından tahinli çörek tarifi ve son olarak da meyveli rulo çörek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.  

Ay Çöreği Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemler

    • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 adet yumurta
    • 3/4 su bardağı su
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 6 su bardağı un

    Harcı için

    • 3 su bardağı kek
    • 1 yemek kaşığı kakao
    • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 1/2 su bardağı ceviz
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
    • 1/2 su bardağı kuru üzüm
    • 1/2 su bardağı süt, yarım yağlı

    üzeri için

    • 1 adet yumurta sarısı
    • 4 yemek kaşığı badem file

    Ay Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisinde unu ekleyip, ortasına bir havuz açın.
    2. Su, şeker ve mayayı karıştırıp, kabın içerisine ekleyin. Mikserin hamur yoğurtma aparatı ile yoğurun.
    3. Yumurta, ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    4. Kabın içerisine alıp, üzerine nemli bir bez örtün. Sıcak bir yerde 30′ mayalandırın.
    5. Bu esnada mutfak robotuna ceviz, üzüm, kek parçalarını ekleyip; iri parçalar haline gelene dek çekin.
    6. Bir kabın içerisine alıp, tarçın, pudra şekeri, kakao ve süt ekleyip, karıştırın. Kenara alın.
    7. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamuru tezgaha alıp 12 parçaya ayırın, merdane ile kahvaltı tabağı genişliğinde açın.
    8. Ortasına harçtan 4 yemek kaşığı ekleyip, hamuru üzerine rulo olarak kapatın. Kenarlarını parmakla bastırın.
    9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, ay çöreği şekli verin.
    10. Üzerine yumurta sarısı ve badem ekleyip, yaklaşık 30′ altı ve üstü renk alana dek fırınlayın.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Ay Çöreği Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020