En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sivas Köftesi Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sivas Köftesi Tarifi
Sivas Köftesi Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Sivas Köftesi Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Sivas’a gidip, Sivas köftesi yiyenler bilir nasıl lezzetli, nasıl hafif bir tadı olduğunu. Bu yazımızda Sivas’a gidemeyen ya da gidip de denemeyenler için evde Sivas köftesi yapımını anlatıyor olacağız. En iyi Sivas köftesi için çok fazla malzemeye ihtiyacımız yok aslında. Her evin mutfağında olabilecek malzemeler gerekiyor sadece. Kıyma ve tuz. Bu köftemiz, adından da anlaşılacağı üzere Sivas’a özgü bir lezzettir. Bu ilimizde dört mevsim hazırlanır ve davet sofralarında en güzel eşlikçilerle yerini alır. Lezzetiyle, kokusuyla ve de görüntüsüyle ağzımızı sulandıran Sivas köftesi yapılışına geçmeden önce Sivas köftesi özelliklerine değinmek istiyoruz. ‘’Nedir bu köfteyi diğer köfte tariflerinden ayıran özellik?’’ diye soranlar olacaktır, cevabı çok basit.  Köftemiz oldukça zahmetsiz. Çünkü diğer köfte tariflerinde olduğu gibi yumurta ile ya da ekmek ile birleştirip şekil vermeye gerek yok. Sivas köftesi içindekiler sadece köftemizin ekstra lezzetli olmasını sağlayan baharatlar.  Biraz sumak, biraz tuz ve birkaç damla limon suyu. Oldu da bitti! Gördüğünüz üzere ne yumurta ne ekmek kullanıldı, bu da Sivas köftesinin en büyük özelliği. Akşam yemeğine az kaldıysa haydi mutfağa. Sivas köftesi evde nasıl pişirilir hemencecik öğrenip, uygulamaya var mısınız? Biz kolları sıvadık. Sizin de malzemeleriniz hazırsa, lezzet şöleni başlasın! Köftemiz için kıymamızı derin bir kabın içerisine alıp, elle iyice yoğuruyoruz. Ardından tuz ekleyip karıştırıyoruz. Islak elle küçük toplar alıp, ince yapraklar halinde düzeltiyoruz. Yağlı kâğıt serili bir kaba diziyoruz. Köftelerimizi dolaba dinlenmesi için bırakıyoruz. Bu esnada soğanları bir kabın içerisine alıp üzerine yarım tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ekleyip, yoğuruyoruz. Sumak ekleyip karıştırıyor ve servis tabağına alıyoruz. Izgarayı ya da döküm tavayı ısıtıp, köftelerin her bir yüzünü 1’er dakika pişiriyoruz. Aynı ızgarada pideleri ısıtıp, domates ve biberleri közleyip, tabaklara alıyoruz.  Üzerine köfteleri alıp, yanında domates, sivri biber ve sumaklı soğan ile servis ediyoruz. Sivas köftesi için servis önerilerinde bulunmasak olmaz elbette ki. Köftemiz en güzel sumaklı soğan salatası, pide ve bol köpüklü ayran ile yakışıyor. Dilerseniz, çoban salata ya da mevsim salata da tercih edebilirsiniz bu yemeğin yanına. Sivas köftesinin en büyük özelliği, içerisine sadece tuz konulmasıdır. Tuzu aşırıya kaçmadan eklemeye özen göstermelisiniz. Sivas köftesi kalori miktarı da en çok merak edilen sorulardan bir tanesi. Gelin hemencecik öğrenelim. 1 porsiyon Sivas köftesinde yaklaşık olarak 200 kalori bulunmaktadır. Tarifimiz ile vücudunuz için gerekli olan proteini karşılayabilirsiniz. Ayrıca yanında hazırladığınız salatalar ve mezelerle gerekli vitaminleri de alabileceğinizi unutmayın. Sivas köftesinin lezzetine doyamayanlar için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. İlk olarak beyti köfte tarifi, ardından Hasanpaşa köfte ve son olarak da domates sulu köfte tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Sivas Köftesi Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 kilo (kg) dana kıyma, yağlı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 adet domates, 8’e dilimlenmiş
    • 8-10 adet sivri biber
    • 4 adet tırnık pide
    • 1 adet soğan, ince dilimlenmiş
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Sumak
    • 2 yemek kaşığı limon suyu

    Sivas Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Kıymayı elle derin bir kap içerisine 10′ iyice yoğurun.
    2. Yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, karıştırın. 
    3. Islak elle küçük toplar alıp, ince yapraklar halinde düzleyin. Yağlı kağıt serili bir kaba dizin.
    4. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
    5. Bu esnada soğanları bir kabın içerisine alıp üzerine yarım tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ekleyip, yoğurun.
    6. Sumak ekleyip, karıştırın. Servis tabağına alıp.
    7. Izgarayı ya da döküm tavayı ısıtıp, köftelerin her bir yüzünü 1’er dakika pişirin.
    8. Aynı ızgarada pideleri ısıtıp, domates ve biberleri közleyin. Tabaklara alın.
    9. Üzerine köfteleri alıp, yanında domates ve sivri biberle sumaklı soğan ile birlikte servis edin.

    Bu nefis Sivas Köftesi Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020