En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sarıyer Böreği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sarıyer Böreği Tarifi
Sarıyer Böreği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Sarıyer Böreği Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Özellikle kahvaltıya misafirimiz varsa direkt olarak mahallemizde bulunan börekçimizin yolunu tutuyor ve en güzel, en lezzetli börekleri alıp soframızın en özel yerine yerleştiriyoruz. Sarıyer böreğinin kalplerimizde yeri ayrı. Asırlık bir lezzet olan Sarıyer böreği, yıllar geçse de tadını, kokusunu ve görüntüsünü hep korumuş ve nesiller boyunca da aynı şekilde hazırlanmıştır. Ustadan çırağa öğretilerek günümüze kadar gelen ve vazgeçilemeyen lezzetlerden biri! İstanbul’un simgesi haline gelen Sarıyer böreği, detaylara dikkat edilerek evde de enfes bir şekilde hazırlanabilir. Orijinal Sarıyer böreği tarifi ile birebir aynı olan kolay Sarıyer böreği tarifini bu defa evde kendiniz hazırlamaya ne dersiniz?  Uzun uzun hamur yoğurup yufka açmanıza gerek kalmadan, hazır yufkadan pratik Sarıyer böreği tarifi nasıl hazırlanır detaylı bir şekilde anlatıyor olacağız. Ardından da en çok merak edilen detayları başlıklar halinde inceleyeceğiz. Kıymalı Sarıyer böreği tarifi için, küçük bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıyoruz. Ardından kıymayı ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz. Kıymanın içerisine soğan ekliyoruz ve biraz yumuşadıktan sonra kuş üzümü ilave ediyoruz. Bu adım olmazsa olmaz! Şimdi de tereyağı, su ve ayçiçek yağını karıştırıp kenara alıyoruz. Ardından yufkamızı tezgâha serip, üzerine hazırlanan sostan fırça ile yediriyoruz ve yufkadan bir tane daha ekliyoruz. Yufkamızın uzun kenarına kıymalı harçtan ekleyip, rulo şeklinde sarıyor ve fırın tepsisine S harfi oluşturacak şekilde seriyoruz.  Kalan yufkaları da hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra kalan sosu üzerlerine sürüp, paylaştırıyoruz. Yaklaşık 30 dakika, altı kızarıp üstü renk alana dek pişiriyor ve sıcak bir şekilde servis ediyoruz. Sarıyer böreği yanına en çok ne yakışır diye soranlar için servis önerilerini paylaşıyor olacağız elbette ki! Bizce böreğimizin tadı en çok çayla çıkar. Taze demlenmiş bir fincan çay, çeşitli peynirlerden oluşan bir şarküteri tabağı, zeytin, taptaze domates ve salatalık dilimleri, böreğimizin lezzetini tamamlayacaktır.  Ayrıca öğlen yemeklerinde bu böreği servis edecekseniz yanında sadece ayran da tercih edebilirsiniz. Sarıyer böreğinin püf noktası, her yufkanın eşit şekilde tereyağı ve ayçiçek yağından hazırlanan sos ile soslanmasında saklı. Böylelikle böreğin dışı çıtır çıtı olacak ve orijinal tadını yakalamış olacaksınız. Kıymalı Sarıyer böreğinin kalori miktarına bir göz atalım şimdi de. 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 3400 kalori bulunmaktadır. Pek diyet dostu sayılmayan bu tarifimizi, diyet menüleri için maalesef ki öneremiyoruz.  Sarıyer böreğinin lezzetine doyamayanlar için 3 tane daha birbirinden lezzetli börek tarifini paylaşmak istiyoruz. İlk olarak mantarlı kıymalı börek tarifini, ardından kıymalı börek tarifini ve son olarak da etli börek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.  

Sarıyer Böreği Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 1 paket baklavalık yufka
    • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 1/2 kilo (kg) dana kıyma, yağsız
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 3 yemek kaşığı kuş üzümü, ıslatılmış

    Üzeri için

    • 1 su bardağı tereyağı, eritilmiş
    • 1 su bardağı su
    • 1/2 su bardağı ayçiçeği yağı

    Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Küçük bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın.
    2. Kıymayı ekleyip, orta ateşte 2′ kavurun.
    3. Soğanları ekleyip, 2′ kavurun. Karabiber, pul biber ve tuz ekleyip, karıştırın.
    4. Soğanlar yumuşayınca altını kapatıp, kuş üzümlerini ekleyin. Karıştırıp, kenara alın.
    5. Tereyağı, su ve ayçiçek yağını karıştırıp, kenara alın.
    6. Tereyağı, su ve ayçiçek yağını karıştırıp, kenara alın.
    7. Fırını 200 dereceye ısıtın.
    8. Tezgaha bir yufka serip, üzerine hazırlanan sostan fırça ile yedirin. Üzerine bir yufka daha ekleyip, 5 kat yapın.
    9. Uzun kenarına kıymalı harçtan ekleyip, rulo şeklinde sarıp.
    10. Fırın tepsisine dönerek S şeklinde serin.
    11. Kalan yufkaları da hazırlayıp, tepsiye dizin. Kalan sosu üzerlerine sürüp, paylaştırın.
    12. Yaklaşık 30′ altı kızarıp üstü renk alana dek pişirin. Sıcak servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Sarıyer Böreği Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020