En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Havuç Gnocchi (Niyokki) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Havuç Gnocchi (Niyokki) Tarifi
Havuç Gnocchi (Niyokki) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Havuç Gnocchi (Niyokki) Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Çocuğunuza sebze yedirmenin en güzel yöntemini paylaşıyor olacağız bugün sizlerle! Bugüne kadar havuç kullanarak hazırladığımız birçok tarifi sizlerle paylaştık. Havuç, zaman zaman soframızda meze olarak yer aldı, zaman zaman salata ve arada da ana yemeklerin temel malzemesi olarak. Hepsinde de birbirinden lezzetli ve birbirinden pratik olarak geldi karşımıza. Hamurunda bolca havuç bulunan, haşlandıktan sonra su yüzüne çıkan ve makarna sosu ile lezzetlenen gnocchi hangi ülkenin gelin hemencecik öğrenelim. Ardından havuç gnocchi nasıl pişirilir tüm püf noktalarıyla anlatıyor olacağız. Gnocchi, zengin bir mutfağa sahip olan İtalya’nın meşhur yemeklerinden bir tanesidir. Pizza ve makarna kadar meşhur olan gnocchi, aslında patatesin unla kombinasyonu ile hazırlanan bir tarif. Ama biz bugün patates yerine havuç tercih ettik. Eminiz ki böylesi de çok hoşunuza gidecek. Havuç gnocchi tarifini paylaşıp, havucun faydalarına değinmesek olmaz elbette ki. Gelin hızlıca havucun faydalarına bir göz atalım: -Akciğer ve meme kanserine karşı korur. -K1 vitamini barındıran havuç, kemik sağlığını geliştirir. -Cilde parlaklık verir. -Yaraların iyileşmesini sağlar. -Göz sağlığının en büyük destekçisidir. Haydi o zaman evde havuç gnocchi yapımına geçelim. Merak edenler için havuç gnocchi nasıl pişirilir tüm püf noktalarıyla anlatıyor olacağız. Buyurunuz havuç gnocchi tarifi! Tarifimiz için havuçları soyup, iri bir şekilde doğruyoruz ve kaynar suda 15′ haşlıyoruz.  Haşladığımız havuçları derin bir kabın içerisine alıp, patates ezeceği ile eziyoruz. Ardından sıcakken unu ilave ediyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuruyor ve 4 bezeye ayırıyoruz. Uzun rulo şeklinde açıp, küçük küplere kesiyoruz. Çatalın tersini kullanarak şekil verip, kenara alıyoruz. Şekil verdiğimiz hamurlarımızı tuzlu kaynar suda, suyun üzerine çıkana dek yaklaşık 5′ orta ateşte haşlıyoruz. Bu esnada geniş bir tavada makarna sosunu su ile orta ateşte kıvam alana dek karıştırıp, pişen gnocchileri sosa ekliyoruz.  Tarifimiz hazır, servis edebilirsiniz! Havuç gnocchi tarifini servis ederken üzerine taze fesleğen yaprakları ekleyip servis yapabilirsiniz. Aynı zamanda, bir kâse yoğurt da tarifimize çok yakışacaktır.  Tarifimizin yanına Akdeniz salatası ve bol köpüklü bir ayran da tercih edebilirsiniz. Haşlanan havuçları sudan çıkardıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını beklemelisiniz. Buharı çıktıktan sonra hamurunu yapabilirsiniz. Böylece kıvamı ve lezzeti daha güzel olacaktır. Ayrıca hamurlu tariflerde, haşlandığından emin olmak için hamurların su yüzeyine çıkması yeterlidir. Sıra geldi gnocchi kalori miktarını öğrenmeye. 1 porsiyon havuç gnocchi, yaklaşık olarak 2555 kalori bulundurmaktadır. Çok sık olmasa da ara ara mutlaka denemeniz gereken tariflerden! Havuç gnocchi tarifinin lezzetine doyamayanlar için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif paylaşmak istiyoruz. Öncellikle Alman makarnası tarifi, ardından çimcik makarna tarifini ve son olarak da pappardelle tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Havuç Gnocchi (Niyokki) Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemler

    • 500 gram (g) havuç
    • 3 su bardağı un
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz

    servis için

    • 1 paket Knorr Fesleğenli Makarna Sosu
    • 2 su bardağı su
    • 4 yemek kaşığı parmesan

    Havuç Gnocchi (Niyokki) Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Havuçları soyup, iri doğrayın. Kaynar suda 15′ haşlayın.
    2. Derin bir kabın içerisine alın. Patates ezeceği ile ezip, sıcakken unu ilave edin.
    3. Pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. 4 bezeye ayırın.
    4. Uzun rulo şeklinde açıp, küçük küplere kesin.
    5. Çatalın tersini kullanarak şekil verin, kenara alın.
    6. Tuzlu kaynar suda suyun üzerine çıkana dek yaklaşık 5′ orta ateşte haşlayın.
    7. Bu esnada geniş bir tavada makarna sosunu su ile orta ateşte kıvam alana dek karıştırın.
    8. Pişen gnocchileri sosa ekleyip, servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Havuç Gnocchi (Niyokki) Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020