En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hamur Kızartması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hamur Kızartması Tarifi
Hamur Kızartması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 5 dk

Pişirme Süresi : 5 dk

Kaç Kişilik : 4

Hamur Kızartması Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Kahvaltılarınızın yıldızı, çay saatlerinizin eşlikçisi olacak harika bir tarif ile daha karşınızdayız. Kahvaltılık hamur kızartması tarifi, büyük küçük herkesin beğenisini alacak aynı zamanda kahvaltıda çocuklarına bir şeyler yedirmekte zorlanan annelerin favorisi olacak. 🙂 Pazar kahvaltılarına eşinizi, dostunuzu davet edip uzun uzun kahvaltı yapmaya karar verdiyseniz, sofranızda kesinlikle mayalı hamur kızartması tarifine yer vermelisiniz.  Hazırlaması da pişirmesi de oldukça kolay olan yumuşak hamur kızartması tarifi, her evde bulunan temel malzemeler ile hazırlanmaktadır. Her lokması ağızda eriyen, dışı çıtır ve içi yumuşacık olan kolay hamur kızartması tarifi çılgın bir şekilde bağımlılık yapabilir. Genellikle kızartma yemeklerini pek tavsiye etmiyoruz ama bu defa başka! Her gün olmasa da pazar günleri özenle hazırlanmış kahvaltı sofralarında yağ çekmeyen hamur kızartması tarifini hazırlayabilirsiniz. Yağda hamur kızartması tarifi püf noktalarını ve servis önerilerini elbette ki paylaşıyor olacağız ama gelin öncesinde hamur kızartması tarifimizin reçetesine göz atalım. Tüm kahvaltılıklar kahvaltı sofrasında yerini aldı. Çayın mis kokusu evi sardı ve davetlileriniz gelmeye başladıysa artık hamur kızartmalarını yapıp sıcak sıcak servis edebiliriz. Hamur kızartması tarifi için öncelikle küçük bir sürahide su, şeker ve mayayı iyice karıştırıp birkaç dakika dinlendiriyoruz. Mayamızın dinlenmesini beklediğimiz esnada derin bir kaba unu ekliyoruz. Ortasına mayalı karışımı azar azar dökerek pürüzsüz kıvam alana dek yoğuruyoruz. Hamurumuzu nemli bezle örtüp, oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Sonrasında dinlendirdiğimiz hamuru ikiye bölüp, rulo şeklinde açıyoruz. Açtığımız hamuru bıçakla küçük karelere kesip, yağlı kâğıt serili tepsiye alıyoruz. Ardından sıcak bir yerde üzerine nemli bir bez örtüp bir süre daha dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurları artık pişirebiliriz. Tencereye ayçiçek yağını alıp orta ateşte ısıtıyoruz ve hamurları teker teker ekleyip her iki yüzü kızarana dek pişiriyoruz. Pişirdiğimiz hamurları havlu kâğıt serili servis tabağına alıyoruz. Damak zevkine göre soslarla servis ediyoruz. Çoğumuz için günün en sevdiğimiz öğünü kahvaltıdır. Kahvaltıda hamur kızartması tarifini hazırladınız ve yanına en çok ne yakışır diye düşünüyorsanız hemencecik yardımınıza koşuyoruz! Hamur kızartması tarifinin yanına çikolata ezmesi ve şarküteri tabağı kesinlikle çok yakışacaktır. İçecek olarak da bir fincan çay ya da bir bardak portakal suyu kesinlikle çok yakışacaktır. Evde hamur kızartması tarifini hazırlarken dışı çıtır, içi pofuduk pofuduk olsun istiyorsanız hamurunuzu mutlaka dinlendirmelisiniz. Bir diğer püf noktası da hamuru pişirirken sürekli olarak çevirerek kabarmasını sağlamalısınız. Sıra geldi hamur kızartması tarifinin kaç kalori olduğunu öğrenmeye. 🙂 Yağda kızartılan hamur kızartması tarifinin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 400 kalori bulunmaktadır. Kahvaltılarınıza ya da beş çaylarınıza çok yakışacak 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. Gelin bunlara bir göz atalım. 🙂 İlk olarak günün her öğününde tüketebileceğiniz pamuk poğaça tarifi, ardından buzluk böreği tarifi ve son olarak da yulaflı poğaça tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz

Hamur Kızartması Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

sos için

  • 1 yemek kaşığı Calve Acuka

Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir sürahide su, şeker ve mayayı iyice karıştırıp, 5′ dinlendirin.
  2. Derin bir kaba unu eleyip, mayalı karışımı ekleyin ve pürüzsüz kıvam alana dek yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 15′ oda sıcaklığında dinlendirin.
  4. Hamuru ikiye bölüp, rulo şeklinde açın.
  5. Bıçakla küçük karelere kesip, yağlı kağıt serili tepsiye alın. Sıcak bir yerde üzeri nemli bezle 15′ dinlendirin.
  6. Tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtıp, hamurları 5’erli olarak tencereye alın.
  7. Her iki yüzünü 2’şer dakika kızartıp; havlu kağıt üzerine alın. Acuka ile servis edin.

Afiyet olsun! Hamur Kızartması Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020