En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Hindi Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Hindi Çorbası Tarifi
Hindi Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Hindi Çorbası Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Davet sofralarında, akşam yemeklerinde ya da günün diğer öğünlerinde severek tüketebileceğiniz, aynı zamanda da oldukça doyurucu olan enfes bir hindi çorbası tarifi ile karşınıza geldik. Kahvaltı yapmak istemediğimizde, hasta olduğumuzda ya da akşam yemeğinde uzun uzun yemek yapmak istemeyip doyurucu bir tarif aradığımızda aklımıza ilk olarak çorba gelir. Şifa dolu, lezzetli mi lezzetli, aynı zamanda da doyurucu olan çorbalara bugün bir yenisini daha eklemek istedik. “Hindi çorbası nasıl olur?” diye soracak olursanız, birazdan anlatıyor olacağız ama gelin öncesinde hindi çorbası faydalarına hızlıca göz gezdirelim. -Hindi eti düşük yağlı olmasından dolayı kalp dostudur. -Kansızlığa oldukça iyi gelmektedir. -Vücut yaşlanmasını geciktirir. -Gün boyu tok tutma özelliği vardır, bu sayede diyet dostudur. -Zihni güçlendirir. Hindi çorbası faydalarını öğrendik.  Şimdi de sırada, bu lezzetli çorbanın nasıl yapıldığını öğrenmek var. Gelin sizlere yılbaşı sofralarımızı renklendirip lezzetlendiren hindi çorbası yapımını detaylı bir şekilde anlatalım. Hindi çorbası için öncelikle hindi butlarını bir tencereye alıp, üzerine su ekleyip kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte haşlanan hindileri tencereden alıp didikliyoruz ve şehriyelerle birlikte tencereye ekleyip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp altını kıstığımız çorbanın içerisine, çırptığımız yumurta sarısı, limon suyu, yoğurt ve sarımsak karışımını ekliyoruz. Isınması için kasenin içerisine çorbadan bir kepçe ekleyip karıştırıyoruz. Sonrasında tencereye ilave ediyoruz. Kapağı kapalı olarak 5′ daha pişirip, ocaktan alıyoruz. Küçük bir sahanda tereyağını eritip, toz biberi içerisine ekleyip karıştırıyoruz ve ilave ediyoruz. Hindi çorbasını hazırladıktan sonra yanına en çok neyin yakıştığına karar veremediyseniz, tam da burada yardımınıza koşuyoruz. Hindi çorbasını başlangıç olarak tercih ettiyseniz, size ana yemek olarak önerimiz, lezzetli mi lezzetli bir iç pilav ve nar gibi kızarmış bir tavuk olacaktır. “Salata ve içecek olmadan olmaz.” diyerek gavurdağı salatası, ve içecek olarak da bol köpüklü bir ayran öneriyoruz. Hindi çorbası ve tüm terbiyeli çorbalarda, terbiyeyi çorbanın içerisine eklerken yavaş yavaş ve karıştırarak eklemelisiniz. Böylelikle çorbanız kesilmeyecek ve daha lezzetli olacaktır. Hindi çorbası kaç kalori diye merak edenler için, bir porsiyonunda yaklaşık olarak 132 kalori bulunmaktadır. Oldukça lezzetli, oldukça doyurucu, aynı zamanda da oldukça fit olan bu tarifimizi diyet menülerinde, sabah kahvaltılarında, akşam yemeklerinde ve kendinizi kötü hissettiğiniz her an gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. 🙂 Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan hindi çorbasının lezzetine doyamayanlar için birbirinden lezzetli çorba önerilerimiz de mevcut. İlk olarak tam bir şifa deposu olarak bilinen, lezzetli mi lezzetli balık çorbası tarifi, ardından da mutfaklarımızda sık sık pişen, davet sofralarında en güzel yerde yerini alan şehriyeli tavuk çorbası ve son olarak da bol vitaminli ve lezzetli sebzeli çorba tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Haydi o zaman hemencecik mutfağa geçip tariflerimizi deneyin ve favorinizi seçin.

Hindi Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 250 gram (g) hindi but
  • 5 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 dilim limon
  • 4 dal dereotu

Hindi Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy bir tencereye hindi budu ekleyip, üzerine suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak 30′ orta ateşte haşlayın.
  2. Haşlanan hindileri tencereden alıp didikleyip şehriyelerle birlikte tencereye ekleyip, karıştırın. Altını kısıp kapağını kapatın.
  3. Bu esnada yumurta sarısı, limon suyu, yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz ve sarımsağı küçük bir kasede çırpın.
  4. Isınması için içerisine çorbadan bir kepçe ekleyip, karıştırın. Karıştırarak tencereye ilave edin.
  5. Kapağı kapalı olarak 5′ daha pişirip, ocaktan alın.
  6. Üzerine dereotu ve limon ile servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Hindi Çorbası Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020