Pişirme Süresi : 60 dk
Kaç Kişilik : 8
En lezzetli ve tam kıvamında Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kış aylarına çok az bir zaman kala, annelerimiz mutfakta kışa hazırlık yapmaya başlarlar. Yaz meyvelerinden reçeller, domateslerden kışlık konserveler ve lezzetiyle ağız sulandıran turşular mutfaklarda yerini almaya başlar. Genellikle lahana, salatalık ve havuç gibi malzemelerle hazırlanan turşular kış aylarında, sofralarımızda çoğu yemeğin yanında en güzel eşlikçiler olurlar. Biz de bugün kalıplaşmış turşu tariflerini bir kenara bırakıp sizler için oldukça lezzetli ve oldukça farklı bir turşu olan kimchi tarifi hazırladık. Görüntüsüne ve lezzetine bayılacaksınız. 🙂 Kimchi tarifinin reçetesine geçmeden önce gelin kimchi nedir, kısaca bir göz atalım! Kore yemeği kimchi tarifi, Çin lahanası ve sebzelerden yapılan, acılı bir lezzete sahip olan ve suda bekletilerek mayalanması sağlanan bir tarif. ‘’Kimchinin tadı nasıl?’’ ve ‘’kimchi faydaları nelerdir?’’ gibi sorular akıllarda uyanabilir. Gelin, soranlar için hızlıca değinelim. Ardından da bu enfes tarifin yapım aşamalarına geçelim. 🙂 Popülerliği gün geçtikçe artan kimchi, ülkemizde de oldukça merak edilen ve sevilen bir turşu türü. Özelikle de ekşi ve baharatlı tatları sevenlerin çok hoşuna giden bir tarif. Kimchi faydalarını gelin maddeler halinde ele alalım. -Kolesterolü düşürme etkisi vardır. -Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı direnç oluşturur. -Bağırsak sağlığını ve sindirimi destekler. Tüm detayları öğrendiğime göre haydi sizi mutfağa alalım ve tarifimizin yapılışına geçelim. Tarifimiz için öncelikle derin bir tencereye doğradığımız lahanalara, tuz ve üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Ağırlık yapması için üzerine tabak koyup bir gece bekletiyoruz. Beklettiğimiz lahanaları, suyunu süzüp kenara ayırıyoruz ve fazla suyunu sıkıyoruz. Geriye kalan tüm malzemeleri blender yardımıyla pürüzsüz kıvam alana dek çekiyoruz ve lahanaların üzerine ekleyip elle yoğuruyoruz. Hazırladığımız tarifimizi kapaklı bir kabın içerisine alıp, üzerine ayrılan tuzlu sudan ilave edip, ağırlık yapması için tabak bırakıyoruz. Oda sıcaklığında 3 gün dinlendiriyoruz. Ardından buzdolabına alıp, 2 hafta dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz. “Kimchi yanında ne yenir?” diye soranlar için birbirinden lezzetli servis önerilerimiz de mevcut. Kimchi tarifini biz en çok sebzeli pilav ve güveçte et ile yakıştırıyoruz. İçecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran tercih ederek tarifimizi lezzetin doruklarına çıkarabilirsiniz. Kore turşusunu hazırlarken lahanaların muhakkak bir gece bekletilmesi gerekmektedir. Bir diğer püf noktası da turşunun önce oda sıcaklığında, ardından da dolapta bekletilmesi. Sıra geldi kimchi (kore turşusu) tarifi kalori miktarını öğrenmeye. 150 gram kimchi’de yaklaşık olarak 23 kalori bulunmaktadır. Kimchi tarifinin lezzetine doyamayanlara birbirinden lezzetli turşu önerilerimiz var. Öncelikle oldukça sağlıklı olan zencefil turşusu, ardından Alman usulü salatalık turşusu tarifi ve son olarak da lahana turşusu tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.
Afiyet olsun! Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020