En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pancar Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pancar Çorbası Tarifi
Pancar Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 90 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Pancar Çorbası Tarifi. Salatasını ayrı, mezesini ayrı, turşusunu ayrı ve tatlılara kattığı renk ve lezzeti ayrı sevdiğimiz pancar ile bugün enfes bir çorba hazırlıyor olacağız. Eminiz ki çorbasını da ayrı seveceksiniz. 🙂 Bugün mutfaklarımızda bol bol hazırladığımız ve severek tükettiğimiz pancar ile pancar çorbası yapımını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Pancar çorbası tarifi hem oldukça faydalı, hem tam bir vitamin deposu, hem oldukça düşük kalorili ve leziz bir çorba. 🙂 Aynı zamanda bu çorba tarifimizi damak zevkinize göre sebze ekleyerek ya da enfes bir krema ile güzelleştirebilirsiniz.  Pancar çorbasının oldukça faydalı olduğuna yukarıda değindik. Gelin pancar çorbasının faydaları nelerdir hızlıca göz gezdirelim.  Pancar çorbası faydaları say say bitmiyor. Biz şimdilik elimizden geldiğince yazalım. 🙂 -Pancar çorbası kırmızı kan hücrelerinin üretimini sağlar. -Midedeki asit seviyesini düzenler. -Böbrek taşı oluşumunu engeller. -Kabızlık ve şişkinlik sorunlarına iyi gelir. -Hastalıklara karşı bağışıklık kazanır. Pancar çorbanın faydalarını az çok öğrendik. Sırada ‘’Pancar çorbası hangi yöreye ait?’’ sorusunun cevabını öğrenmek var.  Pancar çorbası genellikle Karadeniz yöresinde yapılmaktadır. Nereye özgü olduğu tam olarak bilinmese de, sıklıkla yapıldığı illere Giresun ve Tokat’ı örnek verebiliriz.  Nihayet pancar çorbası tarifine geldik.  Malzemelerimiz hazır, biz de hazırız. Daha ne duruyoruz o halde?  Pancar çorbası için öncelikle pancarları fırın torbasının içerisine alıyoruz ve önceden ısıttığımız fırında yumuşaması için bekliyoruz. Yumuşayan pancarların kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Derin bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve soğanları orta ateşte soteliyoruz. Sonrasında sarımsak ve unu ekleyip bir miktar kavuruyoruz. Kavurduğumuz malzemelerin üzerine pancar ve baharatları ekleyip, üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Kapağı kapalı olarak pişen çorbamızı blenderdan geçirip pürüzsüz kıvam almasını sağlıyoruz. Son olarak da krema ekleyip servis ediyoruz. Başlangıçta pancar çorbası tercih ettiğiniz bir akşam yemeği menüsünde, tavuklu bir ana yemek tercih edebilirsiniz. Fırında nar gibi kızarmış tavuk parçacıkları yanına da bol tereyağlı bir pilav kesinlikle sizleri lezzetin doruklarına çıkaracaktır. Salata ve içecek olmadan olmaz elbette. 🙂 Menünüze lezzetli bir havuç salatası ve bol köpüklü ayran da eklemenizi tavsiye ederiz.  Pancar çorbası tarifinde ve diğer tüm çorba tariflerinde kullanacağınız bir püf noktasını sizinle paylaşmak istiyoruz. Çorbanın kıvamını tutturmak için un eklediğinizde, muhakkak birkaç dakika un kokusu çıkana dek kavurmanız gerekmektedir. Aynı zamanda çorbaya suyu eklerken pütür pütür olmaması için karıştırarak eklemelisiniz.  Pancar çorbasının hem faydalı hem de düşük kalorili bir çorba olduğunu söyleyebiliriz. Pancar çorbası kalori miktarını merak edenler için, 100 gramında ortalama 36 kalori bulunmaktadır.  Pancar çorbasının lezzetine doyamayanlar için birbirinden lezzetli tarif önerilerimiz mevcut. 🙂 Öncelikle lahana çorbası tarifi, ardından brüksel lahanası çorbası ve son olarak da mısır çorbası tariflerini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Pancar Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet pancar
  • 2 adet soğan, küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı krema

Pancar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 dereceye ısıtıp, pancarları fırın torbasında yaklaşık 1 saat yumuşayana dek fırınlayın.
  2. Kabuklarını soyup, küçük parçalara bölün. Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanları orta ateşte 2′ soteleyin.
  3. Sarımsak ve unu ekleyip, 2′ kavurun. Pancar, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın.
  4. Suyu ekleyip, kapağını kapatın. Kısık ateşte 10′ pişirin. Blender ile çekin. Üzerine krema ile servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Pancar Çorbası Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020