En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi
Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Bol malzemesiyle, görüntüsüyle ve lezzetiyle akşam sofralarınıza oldukça yakışan bir tarif ile geldik. Hazırlama aşamaları bulunan ama denedikten sonra kesinlikle pişman olmayacağınız, hatta sürekli olarak hazırlamak isteyeceğiniz bir tarif olacak.  Sizleri daha fazla meraklandırmadan tarifimizin adını paylaşmak istiyoruz. Bugün sizlerle birlikte mutfağa geçip oldukça lezzetli olan tavuk çökertme kebabı tarifini hazırlıyor olacağız. Tarifimizin yapılış aşamalarına geçmeden önce, ‘’Çökertme kebabı sosu nasıl yapılır?’’ diye soranlar için yemeğimizin sosunun nasıl yapıldığına da kısaca değineceğiz. Aynı tavuk tarifleri arasında sıkışıp kaldıysanız, işte tam sizlik bir tarif. Tarifimizin sosunun, yemeğimizin temel malzemesi olduğunu ve yemeğin asıl lezzetinin sosunda saklı olduğunu söyleyebiliriz. Tavuk çökertme kebabı tarifinde baharatların, yoğurdun ve rendelenmiş soğanın tavukla birleşmesi, oldukça lezzetli bir tarif olmasında baş etkendir. Davet sofralarına oldukça yakışan, aynı zamanda oldukça doyurucu ve protein açısından zengin olan tavuk çökertme kebabı, büyük-küçük herkesin ağız tadıyla yiyeceği enfes bir tarif.  Hadi o zaman malzemeleriniz hazırsa sizi mutfağa kadar alalım ve tarifimizin nasıl yapıldığını öğrenelim.  Tavuk çökertme kebabı tarifi için tavukları marine malzemeleri ile karıştırıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Tavuklar dolapta dinlenirken farklı bir kaba yoğurt, tuz ve sarımsakları ekleyip iyice çırpıyoruz ve kenara alıyoruz. Şimdi de tarifimizin bir diğer aşamasına geçiyoruz. Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde kesip derin bir kaba alıyoruz tuzla yoğurup, suyunu sıktıktan sonra kenara alıyoruz. Patateslerimiz için sıvı yağı derin bir tencerede ısıtıyoruz ve ardından patatesleri ekleyip kızartıyoruz. Patateslerimiz hazır. Şimdi de tavukları pişirme aşamasına geçiyoruz. Sıvı yağı geniş bir tavanın içerisine alıyoruz ve ısındıktan sonra içerisine tavukları ekleyip yüksek ateşte renk alana dek soteliyoruz. Tavuklarımız da hazır. Servis etme vakti! Öncelikle patatesleri tabağa alıyoruz ve üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu ve sotelediğimiz tavukları ekliyoruz. Son olarak küçük bir sahana tereyağı ve pul biber ekleyip karıştırıyoruz ve orta derecede piştikten sonra tavukların üzerine gezdirip servis ediyoruz. 🙂 Tavuk çökertme tarifi tek başına gayet doyurucu bir tarif. Biz de tarifimizin yanına sadece salata ve içecek önerisinde bulunmak istiyoruz. “Tavuk çökertmenin yanına ne gider?” sorusunu da yanıtsız bırakmak istemedik. Tarifimizin yanına bol yeşillikli bir mevsim salata ya da zeytinyağlı bir meze tercih edebilirsiniz. İçecek olarak da bol köpüklü bir ayran tarifimizin yanına oldukça yakışacaktır. Tavuk çökertme kebabını hazırlarken tavukları marine ettikten sonra dolapta iki saat bekletilmesi oldukça önemli bir detay. Tavuk çökertme kalori miktarını merak edenler için bir porsiyonunda ortalama 300 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü sağlıyorsanız pek doğru bir tercih olmayabilir.  Tavuk çökertme tarifinin lezzetine doyamayanlar için birbirinden lezzetli servis önerilerimiz de mevcut. 🙂 Öncelikle acı severlere beğendili acı tavuk, ardından tavuk şiş dürüm tarifi ve son olarak da sebzeli çeşnili fırında tavuk tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 2 adet tavuk göğüs, uzun, ince doğranmış

    Marine için

    • 1 yemek kaşığı yoğurt
    • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Kekik
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1/4 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 adet soğan, rendelenmiş
    • 4 adet patates, uzun, ince uzun dilimlenmiş
    • 2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Yoğurt sos için

    • 2 su bardağı yoğurt
    • 2 diş ezilmiş sarımsak
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz

    üzeri için

    • 3 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

    Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tavukları marine malzemeleriyle derin bir kabın içerisinde karıştırıp, buzdolabında 2 saat dinlendirin.
    2. Sarımsak, yoğurt ve tuzu bir kaba alıp, çırpın. Kenara alın.
    3. Patatesleri kibrit çöpü kalınlığında kesip, derin bir kaba alın ve tuzla yoğurun. Suyunu sıkıp, kenara alın.
    4. Ayçiçek yağını derin bir tencerede ısıtıp, patatesleri birkaç seferde renk alana dek orta ateşte kızartın.
    5. Havlu kağıda alıp, kenara alın. Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtıp, tavukları renk alana dek 5′ yüksek ateşte soteleyin.
    6. Patatesleri tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyip, üzerine tavukları ekleyin.
    7. Küçük bir sahanda tereyağını ekleyip, kısık ateşte pul biberi ekleyip karıştırın. Tavukları üzerine servis edin.

    Bu nefis Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020