En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi tam size göre. Değişik çorba tarifleri arayanların imdadına yetişen harika bir çorba tarifi ile karşınızdayız. 🙂 Türk mutfağına özgü birbirinden lezzetli ve farklı sunumlara sahip birçok çeşit çorba bulunduğunu hatırlatarak yazımıza başlamak istedik. Bugün sizlere anlatacağımız çeşmi nigar çorbası tarifi eminiz ki denedikten sonra sadece kendi sofralarınızda değil, davet sofralarınızda da yer vereceğiniz çorba tariflerinden olacak. Tarifimizi aşağıda detaylı olarak ele alacağız ama öncesinde ‘’Çeşmi nigar çorbası nedir?’’ ya da ‘’çeşmi nigar çorbası hangi yöreye aittir’’ gibi merak edilen soruları yanıtlayalım. Çeşmi nigar Osmanlı mutfaklarına ait ana malzemesi mercimek olan, aslında mercimek çorbasına çok benzeyen fakat mercimek çorbasından farklı birkaç özelliği bulunan leziz bir çorba.  İçerisinde havuç ve patates bulundurmayan; aynı zamanda da süt, limon suyu ve yumurta ile bağlanan bir çorba. Gelin şimdi de çeşmi nigar çorbası hikayesine bir göz atalım. 🙂  Çeşmi nigar kelimesinin kökeni Farsçaya dayanmaktadır. Çeşm göz demek, Nigâr ise sevgili demek Farsçada. Yani çorbanın adı, sevgilinin gözü anlamına geliyor. Çorbanın güzelliğini, sevgilinin gözüne benzeten bu tarifimizi hazırlamaya ne dersiniz? Buyurunuz o zaman çeşmi nigar çorbası yapımına geçiyoruz. Sıkı tutunun lezzetten havalara uçabilirsiniz! Çorbamız için mercimeklerimizi haşlıyoruz. Ardından farklı bir tencerede soğanları kavuruyoruz. İçine un, tuz, karabiber ve haşladığımız mercimekleri ekleyip kavuruyoruz.  Kavurduğumuz malzemelerin üzerine su ekleyip kaynadıktan sonra blender ile çekiyoruz. Çorbamızdaki en önemli bölüme geldik. Süt, yumurta ve limon suyunu iyice çırptıktan sonra çorba suyu ile yumuşatıyoruz ve karışımı tencereye ilave ediyoruz. Çorbamızı servis ederken tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber ekleyip servis ediyoruz.  Lezzeti ile adından çokça söz ettiren bu çorbamızı başlangıç olarak tercih edecekseniz ‘’çeşmi nigar çorbasının yanına ne gider’’ sorusu aklınızda canlanabilir. Bizim sizlere birbirinden lezzetli servis önerilerimiz mevcut.  🙂 Çorbamızın yanına ana yemek olarak garnitürlü pirinç pilavı ve bol malzemeli bir karnıyarık oldukça yakışacaktır. Aynı zamanda bol soslu bir salata ve içecek olarak da bol köpüklü bir ayran tarifimizin lezzetine lezzet katacaktır. 🙂 Çeşmi nigar çorbası için vereceğimiz püf noktasını bu tarz hazırlanan çorbaların hepsinde kullanabilirsiniz. Süt, limon suyu ve yumurta karışımını çorbanın suyu ile mutlaka yumuşatmalısınız ve iyice çırptıktan sonra çorbanın içerisine eklemelisiniz. Ekledikten sonra da birkaç defa hızlıca karıştırmalısınız. Çeşmi nigar çorbası kalori miktarını hemencecik sizlerle paylaşıp, ardından da oldukça zevkli olan tarif önerileri kısmına geçmek istiyoruz. 🙂 Oldukça lezzetli ve pratik olan bu çorbamızın bir porsiyonunda ortalama olarak 215 kalori bulunmaktadır. Günün her öğününde sofralarınızda yer verebilirsiniz. 🙂 Çeşmi nigar çorbasının lezzetine doyamayanlara 3 tane birbirinden lezzetli çorba önerimiz daha var. 🙂 İlk olarak son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz beyran çorbası, ardından alaca çorbası tarifi ve son olarak da lebeniye çorbası tarifini mutlaka denemelisiniz.

Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemler

    • 1 su bardağı kırmızı mercimek
    • 1 adet soğan, Küp doğranmış
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 5 su bardağı su

    terbiyesi için

    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı limon suyu

    üzeri için

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Mercimekleri küçük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin, orta ateşte 10′ haşlayın.
    2. Bu esnada orta boy bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, orta ateşte soğanları yumuşayana dek 3′ kavurun.
    3. Unu ekleyip, karıştırarak 2′ kavurun. Tuz, karabiber, haşlanmış mercimek ve 5 su bardağı suyu ilave edin.
    4. 10 dakika pişirip, blender ile çekin.
    5. Süt, yumurta sarısı ve limon suyunu küçük bir kasede çırpıp, çorbadan bir kepçe ekleyip karıştırın. Isınan karışımı tencereye karıştırarak ilave edin.
    6. Tereyağını küçük bir sahanda eritip, içerisine nane ve pul biberi ekleyip karıştırın. Çorbayı üzerine baharatlı yağ ile servis edin.

    Afiyet olsun! Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020